Trend / Inspirasjon:
Ny stue med enkle grep

Hvordan kombinerer man et ønske om å ha varige møbler med behovet for å fornye hjemmet? Ved hjelp av ny pynt, fine tekstiler og smart styling, vel! Her er noen små ting du kan gjøre for å oppdatere og innrede stuen uten å måtte skifte ut de store møblene.

Sofaen kan ikke skiftes ut hver sesong, heller ikke salongbordet eller bokhyllene. Det du derimot kan bytte ut eller legge til, er de små detaljene og personlige oppdateringene som gjør at stuen føles tidsriktig og «ny». Når du skal innrede stuen for en ny sesong, kan det føles som om det er mye som må endres, men det behøver ikke å være så omfattende. Ofte er det ikke så mye som skal til for at du skal føle at hjemmet har fått en skikkelig make-over – litt pynt i form av en ny pute i sofaen eller en ny ramme på familiebildet på peishyllen kan være alt som skal til. Her er interiørtipsene som gir deg inspirasjon til stuen i 2020.

Planter og potter

Grønne planter er tilbake for fullt, og med dem også de fine potteskjulerne. Planter er en enkel måte å oppdatere interiøret på, og gir i tillegg en positiv effekt på innemiljøet. Fordelen ved å velge hardføre, grønne planter er at de lever lenge, og krever minimalt med stell. En stor trend er potteskjulere på stativ – perfekt for å skape spennende grupper med planter i ulike høyder.

En gruppe planter i fine potter gir en deilig smak av ute – inne i stuen! Velg potter i ulike størrelser for å skape et spennende stilleben i grønt.

Jo større, jo bedre! Potteskjuleren fra Broste Copenhagen løfter planten 85 cm opp fra gulvet, og lar deg «møblere» rommet med de største plantene dine.

Lekker lyssetting

Den rette bord-, tak- eller gulvlampen kan forandre et rom fullstendig, og er en enkel måte å oppdatere stuen uten å bytte ut verken godstolen eller sofaen. Husk at det kan være en idé å gå over belysningen når man går fra lysere til mørkere tider, eller omvendt, for å sikre at man har det rette lyset til både lesing og romantiske kvelder i stuen.

Hødnebø Slettnes lampe, Hødnebø Tromøya sofaHødnebø Slettnes lampe, Hødnebø Tromøya sofa
Hødnebø Slettnes lampe, Hødnebø Tromøya sofa

Den lekre, sorte velurskjermen gir et eksklusivt uttrykk, og den glaserte lampefoten passer godt med trendbildet hvor keramikk og godt håndverk står i fokus.

Enkel oppdatering som dufter godt! Sett stemningen for kvelden ved å tenne et lys i stuen.

Stilige stilleben

Et pent serveringsbrett fylt med vakre objekter, skaper fine steder å hvile øynene på. Brettet kan stå midt på stuebordet, på en skjenk, i vinduskarmen eller på en hylle – og det er fritt frem for å mikse inn gamle skatter du har funnet på bestemors loft eller på bruktmarked. Det viktigste er at stillebenet passer deg og din stil.

Bruk et brett som underlag for stillebenene dine, det gir et strammere og mer samlet uttrykk. Dette vakre brettet er nesten et kunstverk i seg selv! Saturn serveringsbrett.

Keramikken er tilbake, og denne nydelige vasen gir et sanselig og spennende uttrykk – og er så fin at den ikke engang trenger å fylles med en blomst for å være et dekorelement i stillebenet ditt.

Flettede kurver er i vinden, og de har flere bruksområder. De passer fint til grønne planter eller tørkede sivstrå, eller du kan bruke dem til å oppbevare aviser eller tekstiler i stuen eller på terrassen.

Personlig pynt med fotografier

Mange liker å pynte stuen med fine familiebilder og fotografier av hyggelige minner og anledninger. En ny ramme på bildene kan være alt som skal til for at bildeveggen eller fotografiene som står i bokhyllen, skal føles nye og spennende.

En bilderamme i bronse gir et røft og kult uttrykk, kanskje spesielt til bilder i svart-hvitt, men også til det gamle bryllupsbildet av foreldrene dine eller bildene fra barna var små?

Tekstil og tekstur

Puter og pledd er kanskje den enkleste veien til å skape et nytt uttrykk i stuen, uten å bytte ut et eneste møbel. En velbrukt og høyt elsket sofa blir som ny når du tilsetter nye puter i sesongens farger og materialer, og et mykt pledd kastet over kanten på godstolen skaper en lun og deilig kosekrok.

Dyreprint er definitivt den beste måten å oppdatere stuen på, og en sebrapute passer til enhver sofafarge!

Paisleymønster er tilbake i trendbildet både når det gjelder klær og interiør, og dette pleddet i ull vil gi et eksklusivt og lunt uttrykk i stuen. Garantert en favoritt for frysepinner!

Hødnebø-produkter, Viola pledd.Hødnebø-produkter, Viola pledd.