Hva slags seng bør du velge:

Dette er fordelene med kontinentalseng

Hva er en kontinentalseng, hva er forskjellen på en kontinentalseng og en rammemadrass, og hva er de største fordelene ved å velge en kontinentalseng fremfor andre alternativ? Her får du svarene fra eksperten.

– Vi selger desidert mest kontinentalsenger, hos oss står det for nesten nitti prosent av alle sengekjøp, forteller Simon Pettersson.

Han er daglig leder for Møbelringen i Drammen, og har god fagkunnskap på senger og madrasser. Han er ikke overrasket over at kontinentalsenger er blant bestselgerne.

– En kontinentalseng tilpasser seg bedre etter kroppen, og at du kommer dypere ned i madrassen, forteller eksperten.

Hva er kontinentalseng?

Kontinentalsengen består av tre lag: rammemadrass nederst, skumgummi- eller springfjærmadrass i midten og overmadrass på toppen. Flere lag betyr at du kommer høyere opp fra gulvet, og at du samtidig kan la kroppen synke dypere ned i madrassen. Det gir god komfort og støtte til kroppen.

– En kontinentalseng har to fjærsystemer, til forskjell fra den klassiske rammemadrassen eller vendbare madrassen som bare har ett. Det sørger for at kroppen din kan synke godt ned i madrassen, noe som gir avlastning for rygg, skuldre og hofter, sier Simon.

Sengeekspert Simon Pettersson fra Møbelringen i Drammen kan trygt anbefale en kontinentalseng, og forteller at sengen kan tilpasses dine ønsker og behov.Sengeekspert Simon Pettersson fra Møbelringen i Drammen kan trygt anbefale en kontinentalseng, og forteller at sengen kan tilpasses dine ønsker og behov.
Sengeekspert Simon Pettersson fra Møbelringen i Drammen kan trygt anbefale en kontinentalseng, og forteller at sengen kan tilpasses dine ønsker og behov.

Kontinentalseng vs. rammemadrass

Mange har god kjennskap til den tradisjonelle rammemadrassen, som består av et fjærsystem montert på en treramme. Det gir deg en solid seng, hvor du kan legge til en overmadrass dersom du ønsker det. Madrassen er enkel og rask å sette sammen fordi bena skrus fast direkte på rammen som utgjør bunnen av sengen.

– Vi ser ofte at kundene kjøper en rammemadrass til sin første leilighet, eller at de ønsker en enklere seng til barnerom, gjesterom eller på hytta, forteller Simon i Møbelringen.

De fleste som skal ha en seng til hovedsoverommet velger kontinentalseng på grunn av den høye komforten. Det doble fjærsystemet til en kontinentalmadrass er et godt argument for å velge denne typen seng. I tillegg synes mange at sengen gir et eksklusivt og elegant uttrykk på soverommet.

– Stort sett alle sengene vi har kan tilpasses med ulike typer stoff, ben og gavl. En kontinentalseng er et flott møbel som ikke bare er behagelig å sove i, mange synes den er et luksuriøst dekorelement i seg selv, forteller Pettersson.

Lekker, luksuriøs og veldig behagelig. En kontinentalmadrass er en smart investering i god søvn og hvile de neste 15–20 årene.Lekker, luksuriøs og veldig behagelig. En kontinentalmadrass er en smart investering i god søvn og hvile de neste 15–20 årene.
Lekker, luksuriøs og veldig behagelig. En kontinentalmadrass er en smart investering i god søvn og hvile de neste 15–20 årene.

Fordelene med kontinentalmadrass

Utover å være et komfortabelt sted å tilbringe mange av døgnets både våkne og sovende timer, har kontinentalsengen noen klare fordeler. Du kan for eksempel tilpasse med ulik fasthet på madrassen. Det betyr at to som deler seng, men ikke syn på hva som er en komfortabel madrassfasthet, begge kan få viljen sin – og en god natts søvn.

– Mange ønsker at fastheten skal være hard på den ene siden og myk eller medium på den andre, og da setter vi sammen madrasser slik at alle kundens behov tilfredsstilles. De fleste har nemlig en klar tanke på om de skal ha fast eller myk seng når de kommer til butikken, sier han.

Fordi en kontinentalseng består av flere lag, kan du nærmest skreddersy en seng som passer perfekt for din kropp og dine behov.

– Det handler først og fremst om hvordan du ligger i sengen, derfor er det viktig at du prøver madrassen i butikken – og ikke med ytterjakken på, ler Simon.

Kontinentalseng på sokkel eller ben

Understellet til en kontinentalseng kan bestå av ben av samme type som du får til rammemadrassen. Disse monteres direkte i rammen på den nederste madrassen, så legges skumgummi- eller springfjærmadrass på denne, med en overmadrass som øverste lag. Velger du en kontinentalseng med ben, kan du få plass til oppbevaring under sengen. Denne muligheten mister du med en kontinentalseng på sokkel. På den andre siden slipper du å støvsuge under sengen om du velger sokkel.

– Det varierer hva folk har behov for og hva de synes er mest praktisk. En sokkel kommer kanskje tettest på hotellstilen som er veldig populær nå, og mange synes det gir et eksklusivt preg på rommet, sier Simon.

Hotellstilen er populær, og en kontinentalseng understreker det elegante uttrykket. Hotellstilen er populær, og en kontinentalseng understreker det elegante uttrykket.
Hotellstilen er populær, og en kontinentalseng understreker det elegante uttrykket.

Tilbehør til kontinentalseng

Den myke og komfortable sengegavlen har fått mange nye tilhengere de siste årene. Å kunne lene seg tilbake og nyte en kopp kaffe mens man leser avisen, er et pluss i en tid hvor sengen ikke bare er til å sove i, men også til hvile og rolige stunder. Når det gjelder det gode, gamle nattbordet, er meningene mange og delt om hva som er det rette å velge. Simon i Møbelringen forteller at mange nå tenker utradisjonelt når det gjelder nattbord.

– Det har endret seg litt hva man ønsker å ha av møbler på soverommet. Før solgte vi mye nattbord, nå velger folk bord som ikke er klassiske nattbord. Det går mer i settbord, småbord og mer moderne varianter, forteller han.