Guide:
Hvordan innrede stuen?

Stuen er husets midtpunkt og skal dekke flere funksjoner og behov. Her er tipsene du trenger for å skape en helhetlig innredning for din åpne stueløsning.

Skap helhet i åpne stueløsninger

For å skape en helhet i åpne løsninger er det viktig å være bevisst på valg av møbler, tekstiler, former og farger. Tenk aller først på hva du vil bruke stuen til. Skal rommet inneholde f.eks. spisesone, lekesone eller tv-sone?

Hvordan innrede stuen, Jasper hjørnesofa, Vannerup spisestueHvordan innrede stuen, Jasper hjørnesofa, Vannerup spisestue
Hvordan innrede stuen, Jasper hjørnesofa, Vannerup spisestue

Farger

Kontraster i fargebruk kan skape et spennende og personlig interiør. Holder man derimot paletten ton-i-ton kan det gi følelese av helhet og ro.

Hvordan innrede stuen, ton-i-ton. Kos sofa.Hvordan innrede stuen, ton-i-ton. Kos sofa.

Grunnformer og kontraster

Skap spennende rom ved å blande runde og kvadratiske former på møblene. Kombinèr også gjerne en solid sofa med et lettere sofabord. For mer sofainspirasjon og tips, se guiden til å velge riktig sofa her.

Kos sofa, Mia stol, WoodStory Akustik høyskapKos sofa, Mia stol, WoodStory Akustik høyskap
Kos sofa, Mia stol, WoodStory Akustik høyskap

Høyder

Ha et bevisst forhold til høyder på møblene. Lag fokuspunkter av høye møbler slik som et vitrineskap eller skap luft ved å plassere lave møbler i åpne løsninger.

Hvordan innrede stuen, høyder. Woodstory vitrineskap.Hvordan innrede stuen, høyder. Woodstory vitrineskap.
Hvordan innrede stuen, høyder. Woodstory vitrineskap.

Tepper

Tepper bidrar til å definere sonene, binde møblene sammen, varme føtter og dempe lyd. Tepper gir rommet en lun og varm følelse.

Hvordan innrede stuen, tepperHvordan innrede stuen, tepper
Hvordan innrede stuen, tepper

Tekstiler

Kontraster i tekstiler skaper dybde og spennende uttrykk. Velg for eksempel blanke materialer som velur mot matte sofatekstiler.

Hvordan innrede stuen, tekstilerHvordan innrede stuen, tekstiler
Hvordan innrede stuen, tekstiler

Design ditt eget møbel

Hos Møbelringen er mulighetene nærmest uendelige. Mange av møblene våre kan skreddersys slik at det blir akkurat slik du vil ha det. Bestem helt selv ut i fra ditt eget behov, plass, stil, budsjett og bruksområde. Dermed har du skapt det møbelet som passer perfekt inn i nettopp ditt hjem. Og finner du ikke akkurat det du var ute etter, så hjelper vi deg gjerne i din nærmeste Møbelringen-butikk.