Inspirasjon og tips til hjemmekontoret

En pen og hyggelig arbeidsstasjon gjør det mer inspirerende å jobbe hjemmefra. Her får du tips til innredning til hjemmekontor – uansett om det betyr hjemmekontor i stuen eller på et eget rom.

Mange av oss har fortsatt behov for en funksjonell og komfortabel arbeidsplass hjemme, uansett om det betyr et hjørne på kjøkkenet, gjesterommet eller for de aller heldigste et eget kontor. Det aller viktigste er selvfølgelig at du sitter godt og at pulten er i en passende høyde så du ikke får vondt i skuldre og nakke – men det skader ikke om det ser pent og inspirerende ut der vi skal jobbe heller, da. Her har vi samlet noen av våre beste hjemmekontor-tips.

Stick skrivebord fåes i lys eik, valnøtt og sort, og med flere fargevalg på bordplaten – så du kan finne stilen som passer ditt hjemmekontor best. Stressless Laurel Home Office fåes med høy eller lav rygg, med eller uten armlener, og i flere ulike farger.Stick skrivebord fåes i lys eik, valnøtt og sort, og med flere fargevalg på bordplaten – så du kan finne stilen som passer ditt hjemmekontor best. Stressless Laurel Home Office fåes med høy eller lav rygg, med eller uten armlener, og i flere ulike farger.
Stick skrivebord fåes i lys eik, valnøtt og sort, og med flere fargevalg på bordplaten – så du kan finne stilen som passer ditt hjemmekontor best. Stressless Laurel Home Office fåes med høy eller lav rygg, med eller uten armlener, og i flere ulike farger.

Hvilke møbler trenger du til hjemmekontoret

For å skape en god arbeidsplass hjemme, bør du prioritere en god kontorstol og et skrivebord, om du har plass til det. Du skal antakeligvis tilbringe noen timer på hjemmekontoret, så en komfortabel stol som avlaster kroppen og en skrivepult i passende høyde, er vel verdt investeringen. Utover dette kan en hylle, noen esker til å oppbevare rot og ledninger, og en grønn plante være med på å skape en hyggelig atmosfære. Husk også å sørge for at du har en skrivebordslampe som gir deg godt lys.

I serien Joy får du både en praktisk og nett skrivepult og pene, matchende hyller. Uttrykket er lett og luftig og passer derfor perfekt om du skal innrede et hjemmekontor i et lite rom. Dicte spisestol med sving har god sittekomfort.I serien Joy får du både en praktisk og nett skrivepult og pene, matchende hyller. Uttrykket er lett og luftig og passer derfor perfekt om du skal innrede et hjemmekontor i et lite rom. Dicte spisestol med sving har god sittekomfort.
I serien Joy får du både en praktisk og nett skrivepult og pene, matchende hyller. Uttrykket er lett og luftig og passer derfor perfekt om du skal innrede et hjemmekontor i et lite rom. Dicte spisestol med sving har god sittekomfort.

Hvordan innrede hjemmekontor på liten plass

Skal du innrede et hjemmekontor i et lite rom, kan det være en god idé å velge møbler som ikke er så tunge – da får du mer luft rundt møblene og rommet virker større. Særlig om kontorplassen må settes opp for eksempel i et hjørne på soverommet, er det fint om møblene ikke dominerer rommet, så du slipper å føle at du «sover på kontoret».

Noen vakre bilder på veggen skaper også en lun og koselig atmosfære på hjemmekontoret, og passer fint også i et mindre rom uten å ta for mye plass.

Påskestemning 60x60 cm. Rammet inn med sort, rustikk ramme.Påskestemning 60x60 cm. Rammet inn med sort, rustikk ramme.
Påskestemning 60x60 cm. Rammet inn med sort, rustikk ramme.

Hjemmekontor i stuen

Ikke alle er så heldige at de har et eget rom til kontoret, eller nok plass på soverommet til å gjemme bort skrivepulten der. Det er heldigvis fullt mulig å ta i bruk en del av stuen til kontorplass, uten at du behøver å se kontoret og kjenne på tidsfrister og oppgaver også etter arbeidstid. Du kan rett og slett skape en hemmelig arbeidsstasjon med et konsollbord. Når arbeidsdagen er over, rydder du ganske enkelt kontorsakene dine bort, og bruker konsollbordet til pyntegjenstander og vakker dekor.

Velg gjerne et konsollbord som har flere møbler i samme serie, så du kan skape en rød tråd gjennom stuen – serien Noir har for eksempel både tv-benk, vitrineskap og sofabord i samme stil som konsollbordet. Det bidrar til å kamuflere hjemmekontoret i stuen.

Et siste hjemmekontor-tips vil være å investere i noen pene esker eller kurver, så du også har et egnet sted for å gjemme bort kontorutstyret ditt når det ikke er i bruk.

Konsollbord lar deg skape et «hemmelig» hjemmekontor i stuen. Konsollbordet tar seg godt ut med pynt og dekor på når det ikke fungerer som arbeidsstasjon, men kan enkelt forvandles til en kontorplass når du trenger det.Konsollbord lar deg skape et «hemmelig» hjemmekontor i stuen. Konsollbordet tar seg godt ut med pynt og dekor på når det ikke fungerer som arbeidsstasjon, men kan enkelt forvandles til en kontorplass når du trenger det.
Konsollbord lar deg skape et «hemmelig» hjemmekontor i stuen. Konsollbordet tar seg godt ut med pynt og dekor på når det ikke fungerer som arbeidsstasjon, men kan enkelt forvandles til en kontorplass når du trenger det.