Lekre spisebord og -stoler:

Spisestue i dansk design

Drømmer du om en dansk spisestue er du ikke alene, og drømmen er ikke nødvendigvis så langt unna – vi har funnet 5 spisestuer som kan inspirere deg til å fornye spisestuen i lekker, nordisk stil. Stikkord for dem alle: Treverk, rene linjer og solid kvalitet.

Det er ikke tilfeldig at det er rundt spisebordet vi gjerne blir sittende langt utover kvelden. Den nære og koselige stemningen som oppstår over et godt måltid er ikke unik for oss her i nord, men vi har i likhet med mange andre kulturer lange tradisjoner for å samles nettopp rundt spisebordet. Dansk design er for mange et ubestridt kvalitetsstempel, og det er ingen tvil om at danskene fortsatt setter sitt preg på den nordiske designtradisjonen.

Solid treverk som bare blir finere jo mer det blir brukt, stoler som er komfortable å sitte på i mange timer, og tilbehøret som lar deg uttrykke din personlige stil. Her får du tips til 6 vakre spisestuer i dansk design – både spisebord og spisestoler. Velkommen til bords!

Bow spisebord med ileggsplater og Tradition spisestol

Bow spisebord med ileggsplater og Tradition spisestol. For å fullføre den danske stilen i spisestuen kan du gjerne tilsette en skjenk i samme farge og materiale som spisebordet. Ager skjenk i lys eik fås også som vitrineskap.Bow spisebord med ileggsplater og Tradition spisestol. For å fullføre den danske stilen i spisestuen kan du gjerne tilsette en skjenk i samme farge og materiale som spisebordet. Ager skjenk i lys eik fås også som vitrineskap.
Bow spisebord med ileggsplater og Tradition spisestol. For å fullføre den danske stilen i spisestuen kan du gjerne tilsette en skjenk i samme farge og materiale som spisebordet. Ager skjenk i lys eik fås også som vitrineskap.

Spisebordet Bow har oval plate og klassiske runde, koniske og massive treben. Det kommer i to størrelser – 160 og 210, og har skjulte ileggsplater i lekkert fiskebensmønster. Det lekre, danske spisebordet kommer i flere utførelser: lys eik, sort eik og valnøtt. Spisestolen Tradition finnes også i lys eik, sort eik og valnøtt, og du har mange ulike tekstil- og fargevalg

Woodstory spisebord og Akustik skap

Et spisebord i dansk design trenger ikke å være firkantet – og runde spisebord lar deg se alle gjestene dine i øynene. Skjenk og høyskap er også produsert av Woodstory, og de lekre spilene gir møblene den nordiske stilen vi liker så godt.Et spisebord i dansk design trenger ikke å være firkantet – og runde spisebord lar deg se alle gjestene dine i øynene. Skjenk og høyskap er også produsert av Woodstory, og de lekre spilene gir møblene den nordiske stilen vi liker så godt.
Et spisebord i dansk design trenger ikke å være firkantet – og runde spisebord lar deg se alle gjestene dine i øynene. Skjenk og høyskap er også produsert av Woodstory, og de lekre spilene gir møblene den nordiske stilen vi liker så godt.

Den danske designserien Woodstory selges eksklusivt hos Møbelringen, og serien inneholder alt du måtte ønske deg av deilige danske designmøbler. Spisebord, skjenker, vitrineskap, tv-benk og konsollbord – her finnes alt du trenger for å innrede hjemme.

Les mer om filosofien bak Woodstory og hvordan du kan skreddersy ditt møbel her

Vannerup spisebord med Minestrone spisestol

Spisebordet fra Vannerup har plass til hele familien, og stolene Minestrone fra Woodstory er både nette og solide. Tilsett noen kurver med store grønne planter, en iøynefallende lampe og et lunt gulvteppe, så er din danske spisestue i boks.Spisebordet fra Vannerup har plass til hele familien, og stolene Minestrone fra Woodstory er både nette og solide. Tilsett noen kurver med store grønne planter, en iøynefallende lampe og et lunt gulvteppe, så er din danske spisestue i boks.
Spisebordet fra Vannerup har plass til hele familien, og stolene Minestrone fra Woodstory er både nette og solide. Tilsett noen kurver med store grønne planter, en iøynefallende lampe og et lunt gulvteppe, så er din danske spisestue i boks.

En spisestol i dansk design står på mang en norsk ønskeliste, og Minestrone fra Woodstory finnes i flere ulike farger. Bordet fra Vannerup er i heltre eik og kan skreddersys etter dine ønsker og lages på mål. Det betyr at du kan få det tilpasset etter dine behov – og din stil. Et bord i heltre blir bare finere med årene, og vil få en helt unik patina.

Woodstory spisebord og Chiba spisestol

Lyst treverk er lekkert til varmere fargetoner på veggen – og et lunt gulvteppe skaper en hyggelig sone du vil bli værende i lenge. Tilsett noen vaser og et farget servise, så setter du ditt personlige preg på den danske spisestuen.Lyst treverk er lekkert til varmere fargetoner på veggen – og et lunt gulvteppe skaper en hyggelig sone du vil bli værende i lenge. Tilsett noen vaser og et farget servise, så setter du ditt personlige preg på den danske spisestuen.
Lyst treverk er lekkert til varmere fargetoner på veggen – og et lunt gulvteppe skaper en hyggelig sone du vil bli værende i lenge. Tilsett noen vaser og et farget servise, så setter du ditt personlige preg på den danske spisestuen.

Når du kjøper et spisebord fra Woodstory, har du muligheten til å velge den bordplaten og de bena du ønsker. Også størrelse, farge og overflate kan du plukke fra et stort utvalg, så du kan designe ditt drømmebord.

Vannerup spisebord og Chiba spisestol

Den stilrene spisestuestolen i nordisk design heter Chiba. Den har god sittekomfort – i tillegg til å ha det helt rette designuttrykket.Den stilrene spisestuestolen i nordisk design heter Chiba. Den har god sittekomfort – i tillegg til å ha det helt rette designuttrykket.
Den stilrene spisestuestolen i nordisk design heter Chiba. Den har god sittekomfort – i tillegg til å ha det helt rette designuttrykket.

Spisestuestoler i dansk design kjennetegnes ofte av rene linjer, treverk og et tidløst uttrykk som ikke går av moten. Stolen Chiba passer perfekt sammen med et spisebord i hvitoljet eik fra Vannerup. Bordet kan skreddersys etter dine ønsker, og lages på alle mål og i mange forskjellige farger. 

Lurer du på hvordan du best kan ta vare på det nye spisebordet ditt? Få smarte tips i guiden Slik behandler du spisebord i tre