Trend / Inspirasjon:
Høstens interiørtrender 2020

Denne høsten ser vi et økt fokus på naturmaterialer og jordfarger. Fargene er dypere og materialene mer rustikke – og hotellstilen holder fortsatt stand!

Når tropevarmen har lagt seg og sommeren er over, kjenner mange på behovet for å markere dette også i interiøret hjemme. Mørkere kvelder og lavere temperaturer inspirerer til et stilskifte som i år innebærer dypere farger og spennende teksturer. Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger ser en klar tendens til at folk er mer opptatt av både naturmaterialer og varighet på møbler og tekstiler, og tror denne trenden bare vil blir sterkere i tiden fremover.

– Vi ser at de store svingningene i trender begynner å roe seg noe, og at stadig flere ønsker seg en stil som de kan bygge videre på, fremfor å bytte ut fra sesong til sesong. Det rimer godt med filosofien til Møbelringen om å dyrke en personlig stil, sier hun.

1. Fargetrender interiør; varmere og dypere fargepalett

Jord- og rusttoner blir viktige for både møbler og tilbehør i høst, og har du en nøytral sofa kan du enkelt tilsette puter i trendnyansene for å få den oppdateringen du ønsker deg.Jord- og rusttoner blir viktige for både møbler og tilbehør i høst, og har du en nøytral sofa kan du enkelt tilsette puter i trendnyansene for å få den oppdateringen du ønsker deg.
Jord- og rusttoner blir viktige for både møbler og tilbehør i høst, og har du en nøytral sofa kan du enkelt tilsette puter i trendnyansene for å få den oppdateringen du ønsker deg.

Nordmenn har tradisjonelt vært veldig glade i de duse blå- og grønntonene. Den lette, nordiske stilen har dominert trendbildet innen møbler og interiør i lang tid, og hatt med seg en kjølig fargeskala. Blåtonene forsvinner ikke, men her ser vi et skifte fra de lyse pastellene til mørkere og rikere nyanser. Kjersti forteller at det generelt er en dreining mot en varmere fargepalett.

– Mot høsten vil vi se mer av farger i rust- og jordtoner på møbler og tilbehør, og også på veggen, sier hun.

De varme fargene passer særdeles godt sammen med de to andre hovedtrendene denne høsten, nemlig naturmaterialer som tre og de tyngre møblene kledd i velur.

2. Naturmaterialer blir stadig viktigere

Naturmaterialer som tre er en av høstens viktigste tendenser. Møbelserien Woodstory, som du får eksklusivt hos Møbelringen, lar deg skreddersy møblene etter dine ønsker og behov.Naturmaterialer som tre er en av høstens viktigste tendenser. Møbelserien Woodstory, som du får eksklusivt hos Møbelringen, lar deg skreddersy møblene etter dine ønsker og behov.
Naturmaterialer som tre er en av høstens viktigste tendenser. Møbelserien Woodstory, som du får eksklusivt hos Møbelringen, lar deg skreddersy møblene etter dine ønsker og behov.

Naturmaterialer som tre, lin, ull og strå blir stadig viktigere. Denne høsten vil ulike typer treverk fortsette å spille en stor rolle i trendbildet. Spisebord, skjenker og vitrineskap i tre har en varighet i seg som treffer midt i høstens tendenser. I tillegg scorer disse materialene høyt med tanke på bærekraft og varighet. Tre blir bare vakrere med årene, og vil være blant de møblene du tar med deg videre inn i sesong etter sesong, og år etter år.

Også trenden med de grovere stoffene, de naturinspirerte materialene som lin og ull, fortsetter.

– Teksturen skal være grovere og materialene litt røffere når vi går mot høst. Vi pynter for eksempel med strå i store vaser, og tar naturen med inn på den måten, sier Kjersti.

Pynt med spennende tekstur ved å sette strå i en keramikkvase. Kjersti Rostad i Møbelringen mener de grovere og mer rustikke materialene vil dominere trendbildet i høst.Pynt med spennende tekstur ved å sette strå i en keramikkvase. Kjersti Rostad i Møbelringen mener de grovere og mer rustikke materialene vil dominere trendbildet i høst.
Pynt med spennende tekstur ved å sette strå i en keramikkvase. Kjersti Rostad i Møbelringen mener de grovere og mer rustikke materialene vil dominere trendbildet i høst.

3. Velur-møbler fortsatt i vinden

I tillegg til varmere fargenyanser og naturmaterialer, tror Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger at den luksuriøse og elegante hotellstilen vil dominere kundenes trendbarometer til høsten.

– Trenden med velur og den typen materialer blir med oss videre – hotellstilen er fortsatt veldig populær og inspirerer mange av våre kunder. Både stuer og soverom kler denne stilen godt, forteller hun.

Lite slår den gode følelsen av å synke ned i en myk og behagelig sofa og nyte en kopp te i høstmørket, her Hjellegjerde Anne kledd i et av høstens viktigste materialer, nemlig den lune veluren.Lite slår den gode følelsen av å synke ned i en myk og behagelig sofa og nyte en kopp te i høstmørket, her Hjellegjerde Anne kledd i et av høstens viktigste materialer, nemlig den lune veluren.
Lite slår den gode følelsen av å synke ned i en myk og behagelig sofa og nyte en kopp te i høstmørket, her Hjellegjerde Anne kledd i et av høstens viktigste materialer, nemlig den lune veluren.
Nordmenn er særlig glade i hotellstilen på soverommet, og da passer de dype blåtonene perfekt for å skape et avslappende og godt miljø.Nordmenn er særlig glade i hotellstilen på soverommet, og da passer de dype blåtonene perfekt for å skape et avslappende og godt miljø.
Nordmenn er særlig glade i hotellstilen på soverommet, og da passer de dype blåtonene perfekt for å skape et avslappende og godt miljø.

Tips! Få stilhjelp i butikken

Det er ikke bare på tekniske detaljer du kan få hjelp hos Møbelringen. Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at de ansatte sitter på masse kunnskap og stiltips – og at de gjerne hjelper deg om du vil ha innspill, også på farge- og materialvalg.

– Det er veldig morsomt å få være med og veilede de som kommer inn i butikken og vil ha råd, og vi opplever at folk setter stor pris på fagkunnskapen og innsikten vi sitter på. Jeg tror ikke folk vet hvor mye hjelp de kan få om de kommer innom, sier hun.

Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at de ansatte sitter på masse kunnskap og stiltips – og at de gjerne hjelper deg om du vil ha innspill, også på farge- og materialvalg.Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at de ansatte sitter på masse kunnskap og stiltips – og at de gjerne hjelper deg om du vil ha innspill, også på farge- og materialvalg.
Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at de ansatte sitter på masse kunnskap og stiltips – og at de gjerne hjelper deg om du vil ha innspill, også på farge- og materialvalg.