Klart for herlig hageliv:

Her er årets hagetrender 2022

Den fineste tiden på året er her, og vi er klare for å nyte deilige vår- og sommerdager utendørs. Her er de 5 sterkeste tendensene for hager, balkonger og terrasser i år – la deg inspirere!

– Det er så mange fantastiske nyheter på utemøbelfronten, så det ligger an til en herlig sesong i hager og på balkonger landet over, sier Maria Jeanette Øvergård. Hun er daglig leder i Møbelringen Alna, og ekspert på å utnytte det viktige uteområdet til det fulle.

Lucas hagesofa har vanndrenerende skum som gjør at den tørker raskt og kan stå ute hele sommeren. Lucas hagesofa har vanndrenerende skum som gjør at den tørker raskt og kan stå ute hele sommeren.
Lucas hagesofa har vanndrenerende skum som gjør at den tørker raskt og kan stå ute hele sommeren.

Vi bruker hagen som et ekstra oppholdsrom

En av årets viktigste møbeltrender er å skape stuefølelsen utendørs. Både møbler, belysning og tekstiler til uterommet speiler den stilen vi har innendørs, og utvalget av møbler som nesten like gjerne kunne stått inne i stuen, er stort, forteller Øvergård. – Tidligere var det et klart skille mellom inne- og utemøblene våre, både i materialer, stil og farger. Nå ser vi at mange ønsker å skape en sammenheng mellom ute og inne, og at hagemøblene i større grad er med på å uttrykke en personlig stil, sier hun. 

Stressless Milos Outdoor stol og Stressless Milos Outdoor bord.Stressless Milos Outdoor stol og Stressless Milos Outdoor bord.
Stressless Milos Outdoor stol og Stressless Milos Outdoor bord.

Finnes det noe deiligere enn å innta frokosten utendørs? Med bord og stoler fra Stressless Outdoor, er det duket for mange hyggelige måltider i det vi anser som sommerens viktigste rom – nemlig uteplassen. Materialene i spisestolen Stressless® Milos er tilpasset utendørsbruk. Den har god polstring, i tillegg til regulerbart sete og rygg. Bordene har stålben i matt svart finish, og platen er laget av værbestandig treverk, behandlet med oljebeis i brunt eller svart.

Også tekstiler som pledd, puter og gulvtepper er med på å skape lune og innbydende uterom. Det er også den enkleste måten å oppdatere en terrasse eller balkong, sier eksperten. – Om du har hagemøbler som holder en sesong til, kan du tilsette nye tekstiler, store plantekasser og ny dekor for å få et nytt uttrykk.

Vi vil spise ute

En av uteplassens aller viktigste funksjoner, er til å innta måltider i det fri. Å kunne spise utendørs er en luksus vi ikke er forunt hele året her til lands, og de fleste ønsker derfor å få maksimalt ut av de varmere månedene – godt hjulpet av terrassevarmere og lune tekstiler. Denne sesongen er utemøblene i ​​Stressless® Outdoor-kolleksjonen en av de største nyhetene, og serien vil definitivt bidra til hyggelige måltider ute. Møblene i serien har en komfort vi hittil bare har sett på møbler til innendørs bruk, forteller Maria Jeanette Øvergård.

– For det første er hagemøblene fra Stressless utrolig elegante og har et stilrent design, og for det andre er de av høy kvalitet. Du får egne beskyttelsestrekk til stolene, og bordene er laget av værbestandig treverk. Du kan velge mellom rektangulært og rundt bord, noe som gjør det lett å tilpasse til både stilen din og behovene dine, sier hun.

Smarte løsninger gir deg mest mulig ut av uteplassen din. Sonora hagebord kan senkes så du kan bruke det sammen med komfortable loungemøbler, og heves når du vil invitere til middag. Bare tilsett en stabel med spisestoler, så er maten servert.Smarte løsninger gir deg mest mulig ut av uteplassen din. Sonora hagebord kan senkes så du kan bruke det sammen med komfortable loungemøbler, og heves når du vil invitere til middag. Bare tilsett en stabel med spisestoler, så er maten servert.
Smarte løsninger gir deg mest mulig ut av uteplassen din. Sonora hagebord kan senkes så du kan bruke det sammen med komfortable loungemøbler, og heves når du vil invitere til middag. Bare tilsett en stabel med spisestoler, så er maten servert.

Vi utnytter plassen med fleksible utemøbler

Det er ikke alle forunt å ha en stor hage med gressplen, platting og god plass. Men heldigvis er det heller ikke en forutsetning for å kunne skape en hyggelig og anvendelig uteplass. En terrasse eller en liten balkong kan også bli en deilig oase som kan gi deg stor glede gjennom vår- og sommersesongen. Mye ligger i å velge smarte løsninger og fleksible hagemøbler, forteller Møbelringens hageekspert.

– For å sikre en god utnyttelse av både små og store uteplasser, anbefaler vi å se etter utemøbler som er fleksible. Det kan være bord med hev- og senkfunksjon, som kan brukes både som spisebord og loungebord, eller det kan være stoler som kan stables, så du kan hente frem sitteplasser til flere gjester ved behov.

Settbord som kan plasseres rundt etter behov, solsenger med regulerbar rygg og mindre kafésett som lar deg nyte morgenkaffen på en liten balkong er andre smarte løsninger som sikrer deg god utnyttelse av det som er din hage – uansett om det betyr hundre kvadratmeter gressplen eller to kvadratmeter flislagt balkong.

Stressless® Laurel Outdoor spisestolStressless® Laurel Outdoor spisestol
Stressless® Laurel Outdoor spisestol

En mindre balkong eller vinterhage, kan fint romme en «hage» – og du må ikke sitte på knøttsmå og harde utemøbler. Smarte løsninger og fleksible møbler lar deg få maksimalt ut av plassen, uten å måtte gå på kompromiss med komforten. Her Stressless® Milos Outdoor.

Vi sier ikke nei til å slange oss her etter arbeidstid i sommer. Forleng feriefølelsen ved å skape et harmonisk og innbydende uterom, så du kan gå høsten i møte med senkede skuldre.Vi sier ikke nei til å slange oss her etter arbeidstid i sommer. Forleng feriefølelsen ved å skape et harmonisk og innbydende uterom, så du kan gå høsten i møte med senkede skuldre.
Vi sier ikke nei til å slange oss her etter arbeidstid i sommer. Forleng feriefølelsen ved å skape et harmonisk og innbydende uterom, så du kan gå høsten i møte med senkede skuldre.

Vi tar «Syden-ferien» hjemme

Er det én ting de siste par årene har lært oss, er det at sommeren kan være ganske fin her hjemme i Norge – og selv om mange skal utenlands i år, er det likevel godt å ha en deilig oase utenfor døren sin. Å kunne nyte et snev av feriefølelse etter jobb, på balkongen med et forfriskende glass limonade, er en luksus vi setter pris på. Også her finnes det gode løsninger for uteplassen, som stoler du enkelt kan ta med på stranden, lekre parasoller, og solsenger som kan slås helt flate for å lage en komfortabel daybed.

– Noen timer utendørs etter jobb, gjør godt for både kropp og sjel, og en smart innredet uteplass bidrar til at terskelen for å tilbringe tid ute blir lavere, mener Maria Jeanette.

Norsk sommer nytes best utendørs, i behagelige og pene hagemøbler som også tåler en liten regnskur.Norsk sommer nytes best utendørs, i behagelige og pene hagemøbler som også tåler en liten regnskur.
Norsk sommer nytes best utendørs, i behagelige og pene hagemøbler som også tåler en liten regnskur.

Vi setter uteplassen høyt – også på hytta

En av de viktigste møbeltrendene i år, er at vi innreder hyttene våre i en mer personlig stil, og at vi velger møbler av en høyere kvalitet enn tidligere. Nytt er også fokuset på å velge møbler til hytta som vi like gjerne kunne hatt hjemme. Denne trenden gjør seg også gjeldende i uteområdet på hytta, forteller Maria Jeanette Øvergård i Møbelringen.

– Vi skaper hyggelige «hager» med utemøbler i god kvalitet, også på fjellet og ved sjøen. Lune kroker i solveggen, spiseplass på brygga eller en hyggelig plass rundt bålpanna – det er virkelig en av årets hyggeligste møbeltrender etter mitt syn, sier hun.