Hjemme hos Marie Malén:
Møblene vi velger skal passe oss, ikke omvendt


Marie Malén Frogner (37) er glad i møbler og interiør, men kaster seg ikke på kortvarige trender. Det er en av grunnene til at et skreddersydd spisebord fra Woodstory fikk innpass i boligen i Bærum – og at det har blitt et av favorittmøblene hennes.


Marie Malén har et godt øye for lekre og personlige detaljer, noe som er tydelig på hennes inspirerende Instagramkonto @goldenstanza.Marie Malén har et godt øye for lekre og personlige detaljer, noe som er tydelig på hennes inspirerende Instagramkonto @goldenstanza.
Marie Malén har et godt øye for lekre og personlige detaljer, noe som er tydelig på hennes inspirerende Instagramkonto @goldenstanza.

– Jeg er opptatt av å ha det fint hjemme hos meg, men jeg har ingen spesiell «stil». Det er mer sånn at jeg velger ting jeg liker og som passer vårt liv, og ikke fordi det er trendy. Det er vi som bor her, og dette skal ikke være en visningsbolig, forteller Marie Malén, som jobber som eiendomsmegler.

Familien består av Marie Malén, ektemannen Morten og deres to barn på 6 og 11 år, samt hunden Edwin. Det er viktig for henne at huset skal kunne brukes, og at det er praktisk og funksjonelt. Hun mener at en personlig interiørstil handler om å velge de møblene som du blir glad i og som skal vare lenge.

– Om jeg får lyst på en forandring, tilsetter jeg nye puter eller tekstiler og kan på den måten inkludere elementer som gir møblene et helt nytt uttrykk. De store tingene trenger vi ikke å skifte ut, mener hun.

Marie Malén arbeider som eiendomsmegler og ser mange gjennomstylede hus på jobb – hjemme vil hun at møbler og interiør skal passe familiens behov og deres liv.Marie Malén arbeider som eiendomsmegler og ser mange gjennomstylede hus på jobb – hjemme vil hun at møbler og interiør skal passe familiens behov og deres liv.
Marie Malén arbeider som eiendomsmegler og ser mange gjennomstylede hus på jobb – hjemme vil hun at møbler og interiør skal passe familiens behov og deres liv.

Ønsket ikke en «ferdigpakke»

Marie Malén har alltid vært glad i store trebord, og lette etter et som kunne passe familien – med god plass til gjester. Hos Møbelringen på Grini fikk hun god veiledning og hjelp i jakten på drømmebordet. At spisebordet fra Woodstory kunne skreddersys etter hennes ønsker og behov, ble det som avgjorde saken.

– Bordet vi endte opp med er spesialtilpasset våre mål, og passer dermed perfekt hjemme hos oss. Det var fint å kunne velge også hvilken tresort og utførelse bordet skulle ha, og jeg fikk veldig god hjelp da jeg en stund sto fast mellom ask og eik, ler hun.

Marie var innom butikken på Grini flere ganger, og fant inspirasjon i spisebordene som sto utstilt, i tillegg til å få innspill og tips fra de ansatte.

Klaffer av høy kvalitet

Familien valgte å kjøpe klaffer til bordet, og Marie Malén er imponert over kvaliteten også på disse. Hun har eid flere spisebord der kvaliteten særlig på bordklaffene har sviktet.

– Jeg har hatt bord med klaffer før, og de begynner alltid å «henge med hodet» og virke slarkete etterhvert, men på Woodstory-bordet er klaffene så solide og tunge. Du kan lene deg tungt ned på dem uten at de viker en millimeter og bordet fremstår helt flatt også når klaffene er på, forteller hun.

På Woodstory-bordet er klaffene solide og tunge.På Woodstory-bordet er klaffene solide og tunge.
Marie er imponert over kvaliteten på Woodstory-bordet, og setter stor pris på den kyndige veiledningen hun fikk i butikken. Bordet er spesialtilpasset familiens ønsker og behov, og passer perfekt hjemme hos dem.Marie er imponert over kvaliteten på Woodstory-bordet, og setter stor pris på den kyndige veiledningen hun fikk i butikken. Bordet er spesialtilpasset familiens ønsker og behov, og passer perfekt hjemme hos dem.
Marie er imponert over kvaliteten på Woodstory-bordet, og setter stor pris på den kyndige veiledningen hun fikk i butikken. Bordet er spesialtilpasset familiens ønsker og behov, og passer perfekt hjemme hos dem.

Mormors magiske lampe

Hjemmet til Marie Malén og familien er stort sett innredet med møbler av nyere dato, og arvegodset har fått plass på familiens hytte. Én skatt har likevel fått plass i spisestuen, nemlig mormors gamle lampe.

– Den kjøpte mormor i innflytningsgave til seg selv da hun kjøpte sin første bolig, og er en av mine vakreste eiendeler. Jeg får alltid masse spørsmål om hvor den er fra, og det er mange som blir skuffet når jeg forteller at den er helt unik og at den ikke er å få kjøpt i butikken, forteller Marie.

Hun håper at lampen skal bli med videre når hennes barn en gang i fremtiden skal innrede hjemmene sine. Selv har hun planer om å nyte den solide kvaliteten i møblene som nå utgjør hennes personlige klassikere.

– De store møblene vi har investert i, som for eksempel spisebordet fra Woodstory, håper jeg at jeg skal få nyte så lenge som mulig, og det er også grunnen til at vi har valgt skreddersydd kvalitet, avslutter hun.

Denne helt unike lampen, som er arvet av mormoren, er en av Maries personlige klassikere. – Det er ikke få gjester som har spurt om hvor de kan få tak i en slik lampe, men den er ikke lenger i produksjon, forteller Marie.Denne helt unike lampen, som er arvet av mormoren, er en av Maries personlige klassikere. – Det er ikke få gjester som har spurt om hvor de kan få tak i en slik lampe, men den er ikke lenger i produksjon, forteller Marie.
Denne helt unike lampen, som er arvet av mormoren, er en av Maries personlige klassikere. – Det er ikke få gjester som har spurt om hvor de kan få tak i en slik lampe, men den er ikke lenger i produksjon, forteller Marie.