Slik styler du sofaen med pynteputer

Med pene pynteputer i ulike farger og materialer, kan du oppdatere stilen i stuen uten å måtte bytte ut sofaen. Her får du tips og inspirasjon til hvordan du styler sofaen på en enkel måte med pynteputer.

De færreste av oss bytter ut sofaen hvert år, men vi har likevel lyst på en oppfriskning i stuen når nye farger og materialer treffer butikkhyllene. Så hvordan få et snev av de nye trendene inn i hjemmet, uten å måtte investere i store møbler hvert år? Pynt med puter, sier Kjersti Rostad i Møbelringen.

– Tekstiler som pledd og pynteputer er en enkel, smart og rimelig måte å friske opp hjemme, og det understreker din personlige stil, sier hun.  

Velger du en relativt nøytral fargepalett til sofa, stuebord, skjenk og andre stuemøbler, har du et godt utgangspunkt for å kunne slå deg løs med morsomme, fargerike og inspirerende tekstiler. Er du på jakt etter pynteputer til en grå sofa, kan du med andre ord gjerne velge noen som gir en kontrast til fargen på sofaen.

Inspirasjon til pynteputer

Når du skal finne pynteputer, og trenger inspirasjon til fargevalg og mønstre, anbefaler Kjersti å ta en titt på rommet putene skal brukes. – Hvilke farger går igjen i stuen din, hvor stor plass har du i sofaen, har du et favorittpledd eller et bilde på veggen med farger som gjør deg glad? Dette er ting som kan sette deg på sporet av fargepaletten du kan se etter når du skal kjøpe nye pynteputer, sier hun.

Sider som Instagram og Pinterest kan også være til god hjelp og inspirasjon når du skal style sofaen med pynteputer.

Fine materialer til pynteputer

Alt etter hvilket materiale du har på sofaen din, kan du gjerne velge puter som har en overflate og tekstur som skaper kontrast. Har du for eksempel sofa i ull, kan pynteputer i velour gi det lille ekstra. Du kan også velge pynteputer i samme materiale som sofaen, for et ekstra mykt og inviterende uttrykk.

Størrelse på pyntepute

Hvor stor sofa du har, kan være med på å avgjøre hvilken størrelse du velger på pynteputene – om det er pynteputer på 60x60, 50x50 eller i størrelse 40x40 cm. En stor pyntepute krever en mer massiv sofa enn en mindre pute, men vær uansett raus med antallet, sier Kjersti Rostad i Møbelringen. – Kjøp heller en pute for mye enn en for lite. Én enkelt pute klemt inn i et hjørne av sofaen ser rotete ut, mens tre eller fem puter i en deilig haug gir et inntrykk av komfort og overflod, sier hun og fortsetter: – Det går også fint an å bruke flere ulike størrelser sammen.

I en lenestol, kan det være fint med en enkelt pute, mens en større sofa gjerne kan styles med en haug med pynteputer i ulik størrelse.I en lenestol, kan det være fint med en enkelt pute, mens en større sofa gjerne kan styles med en haug med pynteputer i ulik størrelse.
I en lenestol, kan det være fint med en enkelt pute, mens en større sofa gjerne kan styles med en haug med pynteputer i ulik størrelse.