Guide:
Finn riktig seng

Hvordan velge riktig seng?

Søvn har stor innvirkning på hvordan vi har det i hverdagen. Hva trenger vi for å kunne sove godt og hvilken betydning har sengen for en god natts søvn? Her får du tips på hvordan du finner den beste sengen for deg.

Hos Møbelringen finner du et stort utvalg av senger fra Wonderland, Svane, North Beds og Tempur. Våre butikkselgere har stor kunnskap om våre ulike modeller og kan hjelpe deg å finne den beste sengen for deg.

Seng og søvn

Sengen har stor betydning for søvnkvaliteten. Når sengen passer din liggestilling og gir deg riktig avlastning, kan ryggen få en så rett posisjon som mulig og musklene kan slappe bedre av. Du får roligere søvn, bedre søvnkvalitet og kan føle deg mer uthvilt når du våkner.

Din sovestilling

De fleste av oss har en favorittstilling når vi skal sove. Hvis du helst ligger på siden, skal du også ligge på siden når du prøver den nye sengen. Sjekk at sengen har en god skuldersone slik at skulderen din kan komme godt ned når du sover på siden. Det er også viktig å finne riktig fasthet slik at hoften får riktig støtte. En rett ryggsøyle gir kroppen den beste avslapningen.

Komfort og kvalitet

Jo bedre seng du velger, jo bedre trykkavlastning og komfort gir sengen. Sliter du ofte med søvn- eller ryggproblemer anbefaler vi at du prøver en av våre toppmodeller. Med eksklusiv fjæring og stopningsmaterialer, får du en mer følsom seng som gir avlastning og støtte på de riktige stedene.

Tips til sengekjøpet

  • Slapp godt av når du prøver sengen
  • Fokuser på sovestillingen din
  • Pass på at ryggen ligger rett
  • Prøv ulike høyder på puten
  • Spør våre butikkselgere om tips og råd
  • Se vårt utvalg av senger og madrasser