Sval eleganse på soverommet

To små leiligheter i byen ble til et stort oppussingsobjekt halvannen time utenfor Oslo. På kjøpet fikk paret god plass, stillhet – og ikke minst et deilig soverom med utsikt til vannet.

Det krever litt pågangsmot å gi seg i kast med totalrenovering av en villa fra 1916, som ikke har blitt oppgradert siden 60-tallet. Elmira og mannen Petter har brukt mye tid og kjærlighet på huset, som nå fremstår i ny og moderne drakt.

– Huset har fått en helt ny planløsning, og det er faktisk ikke ett eneste rom som befinner seg der det opprinnelig lå, forteller de.

At de forlot storbylivet til fordel for livet «på landet» i Horten, har ingen av dem angret på. Tvert imot mener begge at de har fått høyere livskvalitet – og betraktelig flere kvadratmeter å boltre seg på – enn de ville fått i byen.

– Når du kan våkne om morgenen, trekke fra gardinene på soverommet og se rett ned på vannet, savner du jo ikke byen, sier Elmira.

Elmira har ikke angret et sekund på at hun pakket flyttelasset sitt og flyttet inn i huset hvor Petters besteforeldre i sin tid etablerte seg. Sammen har hun og mannen funnet en ny, moderne stil som begge trives med.Elmira har ikke angret et sekund på at hun pakket flyttelasset sitt og flyttet inn i huset hvor Petters besteforeldre i sin tid etablerte seg. Sammen har hun og mannen funnet en ny, moderne stil som begge trives med.
Elmira har ikke angret et sekund på at hun pakket flyttelasset sitt og flyttet inn i huset hvor Petters besteforeldre i sin tid etablerte seg. Sammen har hun og mannen funnet en ny, moderne stil som begge trives med.

Svale farger og drømmeseng på soverommet

Et av hennes favorittrom i det «nye» huset, er nettopp soverommet. Det skyldes dels den fine utsikten fra vinduet, og dels interiørvalgene som paret er godt fornøyd med. Elmira var riktignok skeptisk til den grønnblå fargen som Petter hadde sett for seg på veggene, men fargen har vokst på henne.

– Jeg må innrømme at jeg ikke helt klarte å se for meg hvordan det skulle bli, men nå er det den fargen i huset jeg liker aller best. Jeg blir glad av å våkne her, og fargepaletten føles vårlig og lett, sier hun.

Veggene, som er malt i fargen «Minty breeze», harmonerer godt med den lysegrå sengegavlen og den lette, skandinaviske stilen som paret har valgt for soverommet.

Sengen fra Svane kjøpte de etter å ha fått god hjelp på sin lokale Møbelringen-butikk. Den har en behagelig hodegavl i en farge som matcher parets stil. Pynteputene passer like godt på sengen, som i sofaen i stuen.Sengen fra Svane kjøpte de etter å ha fått god hjelp på sin lokale Møbelringen-butikk. Den har en behagelig hodegavl i en farge som matcher parets stil. Pynteputene passer like godt på sengen, som i sofaen i stuen.
Sengen fra Svane kjøpte de etter å ha fått god hjelp på sin lokale Møbelringen-butikk. Den har en behagelig hodegavl i en farge som matcher parets stil. Pynteputene passer like godt på sengen, som i sofaen i stuen.

Sengen Nobel fra Svane kjøpte de hos Møbelringen, hvor de fikk god hjelp til å finne den rette madrassen for dem. Paret mener at det å spørre om hjelp er det beste tipset de kan gi når man skal investere i er større møbel.

– De som jobber i butikken har mye kunnskap og kjenner produktene sine godt. En seng er jo et møbel man skal ha i mange år, og du tilbringer mange timer i sengen gjennom livet, så da er det greit å få hjelp av eksperter, mener Elmira.

Trenger du ny seng? Les den store sengeguiden, og få tips og råd!

En glassvase trenger bare noen strå for å bli et vakkert dekorelement. Bordlampen Vertas har en dempet fargepalett og en mønstret lampefot i keramikk. Det moderne og stilrene nattbordet Oslo i hvitt og eik har en skuff og en hylle.En glassvase trenger bare noen strå for å bli et vakkert dekorelement. Bordlampen Vertas har en dempet fargepalett og en mønstret lampefot i keramikk. Det moderne og stilrene nattbordet Oslo i hvitt og eik har en skuff og en hylle.
En glassvase trenger bare noen strå for å bli et vakkert dekorelement. Bordlampen Vertas har en dempet fargepalett og en mønstret lampefot i keramikk. Det moderne og stilrene nattbordet Oslo i hvitt og eik har en skuff og en hylle.

Sans for detaljer

Der mannen Petter er en handyman som tar verktøyet fatt og tenker smarte løsninger, er Elmira den som har et øye for detaljene som skaper en personlig stil. Inspirasjonen finner hun på Instagram, Pinterest og i interiørbutikker. Paret har også startet sin egen inspirasjonskonto på Instagram, som de kaller @villa.hessen.

– Før jeg flyttet fra byen og inn i huset her, hadde jeg egentlig ikke noen stor interesse for interiør. Faktisk var jeg ganske stresset ved tanken på at jeg skulle innrede et så stort hus, men nå har jeg funnet gleden i det, forteller hun.

Den nye interiørgleden har blant annet resultert i de svarte New York-inspirerte detaljene som preger skyvedørene på garderobeskapene, og den røffe, eksponerte mursteinsveggen i stuen.

Elmira setter stor pris på å ha en handyman i husholdningen – her får hun hjelp til å henge opp bildet Surface ll fra Møbelringen på soveromsveggen.Elmira setter stor pris på å ha en handyman i husholdningen – her får hun hjelp til å henge opp bildet Surface ll fra Møbelringen på soveromsveggen.
Elmira setter stor pris på å ha en handyman i husholdningen – her får hun hjelp til å henge opp bildet Surface ll fra Møbelringen på soveromsveggen.

Personlig stil

Elmira og Petter har ikke hatt noen store diskusjoner, og er relativt samstemt når det gjelder stilen i huset. Har den ene et sterkt ønske om et spesielt møbel eller en farge, gir de hverandre rom for å teste det ut. Resultatet er et delikat og personlig hjem hvor det er plass til dem begge – både bokstavelig talt og i overført betydning.

– Vi har funnet en stil som begge trives med, og som vi føler oss hjemme i. Og hvis man har et åpent sinn kan man jo finne ut at man liker ting man ikke trodde man ville like – som mintgrønne soveromsvegger, ler Elmira.