Guide:
Overmadrassen – både ren velvære og en smart investering for sengen!

Overmadrassen ligger nærmest kroppen når du sover. Derfor er det lurt å stille deg noen spørsmål før du kjøper: Hvordan velge overmadrass? Hva slags materiale skal den være i – skal du velge overmadrass i lateks eller i skum? Både formen og materialet er viktig for å få en god natts søvn. Hos Møbelringen finner du et stort utvalg av overmadrasser fra Wonderland, Svane og North Beds.

«Å investere i en god overmadrass er viktig for sovekomforten. Med siste nytt innen tekstil, lateks og skum får du en overmadrass som gir deg både god trykkavlastning og et sunt soveklima i mange år», sier Møbelringens kategorisjef for soverom.

Ulike materialer har forskjellige egenskaper, og det er viktig å velge en overmadrass som passer akkurat deg og dine behov. I tillegg til å hjelpe deg med å regulere temperaturen gjennom natten, vil en overmadrass bidra til komfort og søvnkvalitet ved å gi kroppen din god avlastning. En god overmadrass kan også fungere utjevnende dersom madrassen din er i hardeste eller mykeste laget for deg. Men hvor ofte bør man bytte overmadrassen?

– Vi anbefaler å bytte overmadrass hvert femte år, altså tre ganger i løpet av madrassens levetid som vanligvis er på rundt 15 år.

Han forteller at de ansatte hos Møbelringen tilbyr god veiledning når du skal kjøpe ny seng – og at de kan hjelpe deg med å finne den beste overmadrassen for deg.

Se Møbelringens store sengeguide: Slik velger du riktig seng.

Wonderland har et stort utvalg overmadrasser.Wonderland har et stort utvalg overmadrasser.
Wonderland har et stort utvalg overmadrasser.

Overmadrass i lateks – et ventilerende underlag

En overmadrass i lateks gir deg både god ventilasjon og har trykkavlastende egenskaper. Lateks er også et godt valg om du er ute etter en overmadrass for vond rygg. Lateksmadrassene gir god elastisk støtte, uavhengig av hvor størstedelen av vekten din plasseres. Den fordeler vekten jevnt utover, og jo mer vekt som legges på madrassen, jo mer vil den presse tilbake og på den måten avlaste trykket mot kroppen.

«Lateks er et av de materialene som gir ekstra god ventilasjon, perfekt for en overmadrass. Det er dessuten et svært følsomt og holdbart materiale som gir deg svært god sovekomfort».

Dersom du vil ha en overmadrass som er fast, er med andre ord lateks et godt alternativ. Lateks kommer også i mykere utgaver, men om du foretrekker en overmadrass som er myk, kan du gjerne velge en i skum. En overmadrass i skum transporterer dog ikke varme like godt som en i lateks, og passer derfor best for deg som ikke fort blir varm om natten. Svetter du mye om natten vil du sannsynligvis ligge mer komfortabelt på en overmadrass i lateks.

«Lateksen fordeler og transporterer kroppsvarmen din, slik at kroppen puster bedre, og du unngår å bli klam. Da blir også sjansene større for å sove godt gjennom hele sommernatten».

Wonderland® Premium Latex Pulse overmadrass med naturlig latex som følger kroppens kurver optimalt, har svært god ventilasjon, er meget slitesterk og sikrer deg det beste soveklima og komfort.Wonderland® Premium Latex Pulse overmadrass med naturlig latex som følger kroppens kurver optimalt, har svært god ventilasjon, er meget slitesterk og sikrer deg det beste soveklima og komfort.
Wonderland® Premium Latex Pulse overmadrass med naturlig latex som følger kroppens kurver optimalt, har svært god ventilasjon, er meget slitesterk og sikrer deg det beste soveklima og komfort.

Vi har et stort utvalg av overmadrasser i lateks, og kan tilby overmadrasser som passer alle behov. Både Svane, Wonderland og North Beds er kvalitetsprodusenter som leverer ypperlige overmadrasser. Dersom du virkelig skal investere i søvnkvalitet av ypperste klasse, kan vi anbefale Svane Embrace-serien – der du finner noen av de aller beste overmadrassene på markedet.

Overmadrass i skum

Dersom du er ute etter en rimeligere overmadrass, kan en overmadrass i skum være noe for deg. Disse holder også bedre på varmen, så dersom du fryser mye om natten, er skum veien å gå. I tillegg forlenger de i likhet med lateksovermadrassene levetiden til sengen og madrassen din, slik at du får glede av den lenger.

Et hakk opp fra overmadrassene i polyesterskum eller kaldskum, finner du overmadrassene i memoryskum. Disse er fortsatt rimeligere enn overmadrasser i lateks, men tilfører sengen din flere kvaliteter enn de andre skumtypene. Memoryskum former seg bedre etter kroppsformen din og gir bedre støtte for ryggen, noe som gir økt komfort og søvnkvalitet.

Basic overmadrass 7 cm med profilert skumkjerne og kraftig polstret stretch-tekstil med polyester-fiber, gir god ventilasjon og kan deles og vaskes på 60°.Basic overmadrass 7 cm med profilert skumkjerne og kraftig polstret stretch-tekstil med polyester-fiber, gir god ventilasjon og kan deles og vaskes på 60°.
Basic overmadrass 7 cm med profilert skumkjerne og kraftig polstret stretch-tekstil med polyester-fiber, gir god ventilasjon og kan deles og vaskes på 60°.

Overmadrass - vask og vedlikehold

Overmadrassen din bør vaskes én til to ganger i året. Det er ikke vanskelig, men må gjøres riktig for at du skal unngå å ødelegge den. Følg alltid vaskeanvisningen på overmadrassen din, mange tåler å vaskes på 60 grader, mens enkelte skal ha maks 40 graders vask. Del helst trekket i to, og vask de to delene hver for seg. Selve madrassen skal ikke vaskes.

Før du setter i gang bør du forsikre deg om at vaskemaskinen din er stor nok til å håndtere trekket. Fibrene trekker nemlig til seg mye vann, og det er fare for overoppheting – som igjen kan føre til krymping. Etter at du har vasket trekket til overmadrassen, bør det henges opp med én gang, slik at du unngår misfarging. Ikke tørk overmadrassen i tørketrommelen, det øker risikoen for krymping og skader på stoffet.

Svane® Pure Elastec overmadrass er vaskbar på 60 grader.Svane® Pure Elastec overmadrass er vaskbar på 60 grader.
Svane® Pure Elastec overmadrass er vaskbar på 60 grader.