Møbelringen feirer vennskap på Singles Day:

– Slik kan du samle de du er glad i

I en verden der vi i perioder sitter mer hver for oss enn tidligere, er det desto viktigere å benytte enhver anledning til å inkludere andre – og samles til en hyggelig middag. I Møbelringen mener vi at det alltid skal være plass til én til ved bordet.

Om du ikke har fått med deg merkedagen Singles Day ennå, er du ikke alene. Dagen som markeres 11. november – eller 11.11 – har så smått begynt å få fotfeste her til lands, men har ikke nådd helt ut til massene. Det gjør den ikke mindre aktuell og viktig, særlig ikke i en tid der vi sitter mer alene og til tider isolert enn tidligere. Historisk sett handler nemlig dagen om å feire vennskap, og fellesskapet man selv skaper rundt seg.

– Det er viktigere enn noen gang å ta vare på folk rundt seg. Mange har mistet veldig mye av sitt sosiale liv under pandemien og trenger å føle seg som en del av et fellesskap igjen, sier markedssjef i Møbelringen, Åse Sivertsen.

Hun og kollegaene i Møbelringen vil gjerne bidra til å feire vennskap på årets Singles Day. De mener at vi i større grad enn tidligere betrakter vennene våre som en del av den utvidede familien vår. – Det er viktig å skape seg et nettverk av folk man trives sammen med og vil bruke tid på, sier Åse.

Hvis det blir vanskelig å få regnestykket på hvor mange du kan invitere hjem til deg til å gå opp med tanke på smittevern, kan du for eksempel foreslå å dele opp selskapet i to. Så kan dere sitte i to eller flere separate hjem og koble dere opp digitalt – vips, er det «plass» til mange flere!

Åse Sivertsen i Møbelringen vil feire de viktige vennskapene, og hylle de som alltid har plass til en ekstra rundt bordet.Åse Sivertsen i Møbelringen vil feire de viktige vennskapene, og hylle de som alltid har plass til en ekstra rundt bordet.
Åse Sivertsen i Møbelringen vil feire de viktige vennskapene, og hylle de som alltid har plass til en ekstra rundt bordet.

Forskning viser at sosialt samvær med venner gir lykkefølelse, og at gode venner er viktig for helsen vår – fordi det gir følelse av tilhørighet og derfor er helt avgjørende for livskvaliteten vår. Da blir det å bli tilbudt en plass rundt middagsbordet ekstra viktig.

– Vi ønsker å hylle de som trommer sammen til en hyggelig middag på kort varsel, som alltid har døren åpen, og som inviterer venner og bekjente inn. Det trenger ikke å være så fancy, det viktigste er samværet, sier Åse.

Det er enkelt å samle venner og familie rundt bordet når du kan bygge det ut med klaffer, som på spisebordet Brooklyn fra Rowico.Det er enkelt å samle venner og familie rundt bordet når du kan bygge det ut med klaffer, som på spisebordet Brooklyn fra Rowico.
Det er enkelt å samle venner og familie rundt bordet når du kan bygge det ut med klaffer, som på spisebordet Brooklyn fra Rowico.

Fleksible møbler gir husrom og hjerterom

For at det skal være lav terskel for å åpne døren og invitere venner og bekjente på besøk, er det viktig at møblene dine ikke står i veien for den gode stemningen. Det må ikke bli for komplisert å dekke på til en ekstra gjest, sier Åse i Møbelringen.

– Det er ofte bare små justeringer som skal til før du kan få plass til flere hjemme. Et spisebord med klaffer gir deg muligheten til å bygge ut bordet ved behov, og en sovesofa som kan trylles om til en ekstra soveplass gjør at man slipper å løpe for å rekke det siste toget hjem, ler hun.

En liten stue kan oppleves romslig om du velger smarte løsninger, les tipsene her.

Alltid plass til besøk! Spisebordet Brooklyn fra Rowico kan utvides med klaffer, så du enkelt får plass til flere gjester. Det finnes både sofabord, skjenk og TV-bord i samme serie.Alltid plass til besøk! Spisebordet Brooklyn fra Rowico kan utvides med klaffer, så du enkelt får plass til flere gjester. Det finnes både sofabord, skjenk og TV-bord i samme serie.
Alltid plass til besøk! Spisebordet Brooklyn fra Rowico kan utvides med klaffer, så du enkelt får plass til flere gjester. Det finnes både sofabord, skjenk og TV-bord i samme serie.

Gode stoler for å sitte lenge ved spisebordet

Karianne Myhre jobber som grafisk designer i Møbelringen. Hun er opptatt av at man ikke skal gå på kompromiss med komfort eller fleksibilitet når man skal investere i spisestuemøbler. Både klaffer som gir deg muligheten til å gjøre plass til en gjest til, og spisestoler som er gode å sitte på, er viktig, mener hun.

– Ofte blir man bare sittende ved spisebordet lenge etter at maten er spist opp, rett og slett fordi det er så hyggelig. Da er det viktig at du har stoler med en sittehøyde som passer bordet, så gjestene kan sitte komfortabelt i mange timer. De ansatte på Møbelringen kan hjelpe deg med å finne stoler som passer både bordet og stilen din, forteller hun.

Hvor mange centimeter trenger du per kuvert og hvor høyt over bordet skal lampen henge? Her får du den store guiden med alt du trenger å vite om spisebordet.

Senk skuldrene og inviter gjester til en uformell og avslappet middag rundt spisebordet. Det er ikke bare hyggelig, men det er bra for helsen din også!Senk skuldrene og inviter gjester til en uformell og avslappet middag rundt spisebordet. Det er ikke bare hyggelig, men det er bra for helsen din også!
Senk skuldrene og inviter gjester til en uformell og avslappet middag rundt spisebordet. Det er ikke bare hyggelig, men det er bra for helsen din også!

Dette er Singles Day

Singles Day feires hvert år den 11. november, eller 11.11 – en dato som representerer fire «single» enere. Høytiden ble startet av fire mannlige studenter ved Nanjing-universitetet i Kina i 1993, som en motreaksjon til Valentines Day. Opprinnelig var høytiden en måte å feire vennskap og fellesskap. Men mange steder arrangeres det nå blind date-fester i forbindelse med Singles Day. Dagen har de senere år blitt en av de største shoppingdagene i året i Kina, på linje med Black Friday og Cyber Monday.