En drøm av en spisestue i Etne

– Det ble akkurat som jeg så for meg

Spisestuen er et av hjemmets aller viktigste rom. Her samles kjente og kjære til måltider som glir over i lange kvelder og gode samtaler. Nils Einar Steinstø vet hva som skal til for å få den perfekte spisestuen.

En innbydende og komfortabel spisestue

Med en koselig og godt planlagt spisestue ligger forholdene godt til rette for den perfekte kvelden. Men det krever litt å få det til. Spiseområdet skal gjerne se innbydende ut, samtidig som det skal være komfortabelt å sitte der. Aller helst hele kvelden.

I tillegg til at man gjerne både skal sitte godt og ta seg godt ut der man sitter, er det også viktig for mange at spisestuen er fleksibel, slik at det er mulig å utvide den når man får gjester.

– Spisestuen er viktig for folk, og de fleste har klare ønsker og behov. Det skal være pent, det skal være komfortabel, det skal være fleksibelt, og aller helst skal spisestuen være litt personlig, sier Maiken-Christin Turlid i Møbelringen Etne.

Vi har vært på besøk hos en som syntes det ikke var noen utfordring å innrede spisestuen – i alle fall ikke når han fikk god hjelp av den lokale Møbelringen-butikken i Etne. Nå stortrives Nils Einar Steinstø i spisestuen sin.

Nils Einar Steinstø stortrives i spisestuen. Før han kjøpte nye spisestuemøbler pleide kvelden å starte her, før selskapet ble flyttet til stuen. Nå blir de sittende i spisestuen hele kvelden.Nils Einar Steinstø stortrives i spisestuen. Før han kjøpte nye spisestuemøbler pleide kvelden å starte her, før selskapet ble flyttet til stuen. Nå blir de sittende i spisestuen hele kvelden.
Nils Einar Steinstø stortrives i spisestuen. Før han kjøpte nye spisestuemøbler pleide kvelden å starte her, før selskapet ble flyttet til stuen. Nå blir de sittende i spisestuen hele kvelden.

En norsk klassiker for lange kvelder

Egentlig var Steinstø ute etter dansk design da han skulle velge spisestuestoler. Men valget falt heller på en norsk klassiker i moderne drakt. Igjen var det forslaget fra Møbelringen som overbeviste ham.

– Når Ole i Møbelringen kommer med en klar anbefaling, så tar jeg ham på ordet. Da han viste meg bilder av Stressless Dining-stolene og fortalte meg om funksjonaliteten og komforten var jeg ikke særlig vond å be. Og så hadde de et design jeg likte.

– I tillegg er de veldig fleksible. Ryggen kan justeres og tilpasses kroppen din, og du kan skifte sittestilling utover kvelden – det kan jo komme godt med når det blir mye mat og kvelden blir lang. Jeg takket ja til stolene før jeg i det hele tatt hadde sett dem fysisk, sier han.

Grunntanken bak Stressless Dining er at samtalen ikke trenger å være ferdig selv om måltidet er det. Stolen beveger seg med deg når du skifter stilling, sånn at du kan lene deg tilbake når du vil. Nå er det ingenting som hindrer Steinstø og gjestene hans i å prate ut i de små timer.

Steinstø var solgt med én gang han ble introdusert for Stressless Dining-serien. Den ga ham både den fysiske og den estetiske fleksibiliteten han var ute etter, og stolene synes han er fantastiske å sitte på. Steinstø var solgt med én gang han ble introdusert for Stressless Dining-serien. Den ga ham både den fysiske og den estetiske fleksibiliteten han var ute etter, og stolene synes han er fantastiske å sitte på.
Steinstø var solgt med én gang han ble introdusert for Stressless Dining-serien. Den ga ham både den fysiske og den estetiske fleksibiliteten han var ute etter, og stolene synes han er fantastiske å sitte på.

– Stressless-stolene hadde alt jeg så etter og enda litt til. Før var det jo ofte sånn at kvelden startet ved spisebordet før vi flyttet oss til stuen. Nå blir vi sittende rundt spisebordet hele kvelden. De er helt fantastiske å sitte på!

Steinstø er ikke en mann som strever med valgets kval. Fleksibilitet og valgfrihet var avgjørende for at valget falt på spisestuestolene fra Ekornes.

– Du kan jo bygge din egen stol omtrent. Du kan velge mellom to forskjellige størrelser, du kan velge understell, du kan velge mellom forskjellige stiler, tekstiler og skinn, og du kan bruke hele fargekartet til Stressless. Man skulle kanskje tro at valgmulighetene blir for mange, men for meg var det perfekt: Jeg fikk det akkurat som jeg ville, humrer han.

Også spisestolene fra Scapa er populære blant Møbelringen-kundene. De fås med og uten armlener, med høy eller lav rygg, og i flere farger og utførelser. Stolene er stilrene og elegante, og sørger for at gjestene blir sittende lenge etter at desserten er fortært. Maiken fra Møbelringen forteller at stadig flere er på jakt etter de virkelig behagelige spisestuestolene.

Fokuset ligger på komfort, og at stolene skal være gode å sitte på gjennom lange og hyggelige middager. Mange har jo også måttet jobbe fra nettopp spisebordet den siste tiden, og det har nok også bidratt til at flere investerer i gode spisestoler, mener hun.

Klare planer for spisestuen

Selv om Nils Einar hadde en tydelig tanke om hva han trengte da ny spisestue skulle på plass, ble ikke valget tatt før han hadde snakket med den lokale Møbelringen-butikken. Den overordnede ideen var å velge spisestuemøbler ut ifra hva han hadde fra før, og at de skulle passe inn med resten av interiøret. Da han tok med seg betraktningene sine til Møbelringen Etne falt brikkene fort på plass etter en omvisning.

– Jeg visste at jeg ville ha et rundt, sort bord. Jeg viste Ole fra Møbelringen Etne et bilde av et bord jeg hadde sett, og da foreslo han med én gang et Woodstory-bord i sort eik. Da var jeg solgt, og her står det, smiler han.

Med Woodstory spisebord D19 fikk Steinstø valgfriheten han var ute etter. Han kunne velge mellom ask og eik, og mellom mange forskjellige bein i forskjellige former og materialer. Med Woodstory spisebord D19 fikk Steinstø valgfriheten han var ute etter. Han kunne velge mellom ask og eik, og mellom mange forskjellige bein i forskjellige former og materialer.
Med Woodstory spisebord D19 fikk Steinstø valgfriheten han var ute etter. Han kunne velge mellom ask og eik, og mellom mange forskjellige bein i forskjellige former og materialer.

Et bord som passer deg

Med Woodstory er mulighetene mange. Det er et poeng at du skal kunne designe ditt eget bord, som passer dine behov og din stil: Valgfrihet og skreddersøm er nøkkelordene i Woodstory-seriene.

– Det er absolutt viktig for meg med fleksibilitet – særlig i spisestuen. Jeg fikk et bord som ser ut akkurat slik jeg ønsket, og i tillegg kan jeg legge inn innleggsplater når jeg skal ha gjester sånn at det blir plass til flere rundt bordet. Jeg fikk også lagt inn en skinne i taket til pendelen, sånn at jeg alltid får sentrert lampen over bordet, selv når jeg utvider det, sier han.

Komfort i høysetet

Steinstø er over gjennomsnittlig opptatt av interiør. Det har også gitt ham et spesielt nært forhold til Møbelringen Etne. Hvis han selv er usikker på hvordan et møbel han har pekt seg ut vil passe inn hjemme hos ham, kommer gjerne en ansatt fra Møbelringen kjørende med det sånn at de kan teste det i praksis.

– Jeg liker å ha det stilrent. Stil betyr for meg noe jeg trives med. Jeg har en ganske stram stil, estetisk, men funksjonalitet og komfort er alltid i høysetet. Hvis noe ikke er godt å sitte i, kjøper jeg det ikke bare fordi det er flott å se på, sier Steinstø.

Hjemmet hans bærer tydelig preg av at det er en kvalitets- og stilbevisst mann som bor der. Fargene kler hverandre, tekstilvalg er nøye gjennomtenkt, og hvert eneste møbel ser innbydende ut.

– Jeg kjøper alltid møbler av høy kvalitet og er godt fornøyd med valgene mine. Mange av valgene har jeg fått god hjelp av Ole og Møbelringen Etne til å ta, og vi har blitt et utrolig godt team etter hvert.