Guide:
Mange muligheter med moduler

En modulsofa gir deg uendelig mange kombinasjoner og muligheter til å tilpasse sofaen til dine behov – og ikke er det vanskelig å bestille drømmesofaen din heller. Les mer om de fleksible løsningene her.

Når du skal ha ny sofa, bør du ta en runde i tenkeboksen for å definere nøyaktig hva du trenger og ønsker deg, for å unngå bomkjøp. Alt fra størrelse på rommet til hvor mange sitteplasser du har behov for bør noteres, i tillegg til bruksområde og hvilke farger og materialer du foretrekker.

Hjellegjerde Softline modulsofaHjellegjerde Softline modulsofa
Hjellegjerde Softline modulsofa

Det finnes heldigvis en sofa for ethvert behov. Åse Sivertsen i Møbelringen forteller at kundene ofte blir overrasket over hvor fleksible modulsofaløsningene deres er, og hvor store valgmuligheter som finnes.

– Det hender vi har folk innom som elsker en bestemt sofa, men som tror den blir for stor eller for liten til deres behov. Når vi forteller at det er mulig å tilpasse mange av sofaene våre, blir de kjempeglade, forteller hun.

Når du vet hvor stor sofa du trenger – eller har plass til, kan du enten velge en av de modellene som allerede finnes, eller du kan ta utgangspunkt i en av dem og bygge videre på den. Modulene settes sammen til en ferdig modulsofa etter dine ønsker.

God plass i sofaen

Velger du en sofa basert på moduler, er det enkelt å tilpasse din stue og dine familie. Uansett om du har behov for to eller ti sitteplasser, kan sofaen skreddersys til deg. Når du skal bestille ny sofa til stuen din, bør du måle opp nøyaktig hvor stort areale du har disponibelt. Deretter skisser du opp ulike løsninger for å få et inntrykk av hvordan du best kan bygge opp en funksjonell modulsofa i rommet du skal møblere. Husk at det skal være plass til å bevege seg inn og ut av sofaen uten at du må kravle over familiemedlemmer og gjester – og at det kan være greit å ha plass til et eller flere avlastningsbord i tilknytning til sofaen.

Hjellegjerde Softline modulsofaHjellegjerde Softline modulsofa
Hjellegjerde Softline modulsofa

Fleksibel møblering med modulsofa

Med en modulsofa bestemmer du selv hvilken side av sofaen armlenet eller sjeselongen skal sitte. Det betyr at det er enklere å finne sofaen som passer perfekt inn i rommet du skal møblere. Fordi vi allerede har en rekke forslag du kan ta utgangspunkt i, trenger du ikke å være redd for at det skal bli en komplisert og kronglete prosess å skreddersy din drømmesofa.

– Du finner flinke fagfolk i alle butikkene våre, og de står klare for å hjelpe deg når du skal kjøpe en modulsofa, forteller Åse i Møbelringen.

Slik kjøper du en modulsofa:

Foruten å velge størrelse på din nye modulsofa finnes en rekke tilleggsvalg som farge og tekstil. Muligheter og begrensninger finner du under hver enkelt modell, men i hovedsak tilbyr modulsofa disse valgene:

Modulsofa, illustrasjon av elementvalg.Modulsofa, illustrasjon av elementvalg.

1. Velg moduler

Modulsofa fungerer som et byggesett etter dine egne ønsker. Velg først størrelse på sofaen din. Finn deretter den som passer deg best blant forslagene vi har laget, eller bruk forslagene til å bygge videre på din egen. Modulene settes sammen til en ferdig modulsofa etter dine ønsker.

Velg passende moduler. Hjellegjerde Anne modulsofa.Velg passende moduler. Hjellegjerde Anne modulsofa.
Velg passende moduler. Hjellegjerde Anne modulsofa.

2. Velg tekstil og farge

De ulike modellene av modulsofa tilbyr en rekke ulike stofftyper og farger, slik at du kan sette ditt helt personlige preg på sofaen. Bestem selv om du ønsker vendbare og avtakbare trekk, fin eller grov tekstur på materialet. Du finner også utdypende spesifikasjoner på materialvalg hos oss. Spør gjerne om råd når det kommer til slitestyrke, vask og vedlikehold når du velger materialer til din nye modulsofa.

Kjenn på stoffet i butikken, så du er helt sikker på hva du vil ha før sofaen blir bestilt. Du kan også låne med deg stoffprøver hjem for å se hvordan fargen ser ut i naturlig lys i din stue. Et smart tips er å ta med fargeprøver fra malingsbutikken også.

3. Velg sittekomfort

Med en modulsofa bestemmer du selv hvor myk eller fast putene skal være – både sitteputer og ryggputer kan tilpasses. Du kan blant annet få materialer som dun og skum eller blokkstøpt kaldskum. Kom og prøvesitt!

Velg sittekomfort med Hjellegjerde Anne modulsofaVelg sittekomfort med Hjellegjerde Anne modulsofa
Velg sittekomfort med Passion modulsofa

4. Velg armlene

Hvilken ende av sofaen armlenet eller sjeselongen skal på, er det du som avgjør. Vi har moduler med armlener på både høyre og venstre side. Hver enkelt modulsofa-modell har også ulike finisher på sine armlener, slik at du finner den som passer deg aller best.

Velg armlene, Hjellegjerde Anne modulsofaVelg armlene, Hjellegjerde Anne modulsofa
Velg armlene, Hjellegjerde Anne modulsofa

5. Velg ben

Dersom du har valgt farge og materialvalg på din nye modulsofa, kan riktige ben sette prikken over i´én. Kjøper du modulsofa vil du også kunne velge sofaben i en rekke ulike materialer og fasonger.

Modulsofa, velg bentype. Hjellegjerde Nordicline.Modulsofa, velg bentype. Hjellegjerde Nordicline.
Modulsofa, velg bentype. Hjellegjerde Nordicline.

Slik tar du vare på sofaen din

Som du sikkert har merket, er det ikke bare barnemat å holde en sofa fri for vinflekker og hundehår, og ei heller å få dem bort når uhellet først er ute. Her får du de beste tipsene til vedlikehold av sofaen din.