Tips og inspirasjon til en moderne spisestue

Skreddersydde løsninger, personlig pynt og myke gulvtepper er viktige stikkord når du skal innrede spisestuen. Her er inspirasjon til hvordan du skaper et koselig, komfortabelt og moderne spiseområde hjemme.

Vi elsker å tilbringe tid sammen rundt spisebordet, og gleder oss til vi kan samle alle vi er glade i til samtaler og god mat. Mange av oss er klare for å tenke nytt rundt spisestuen, og leter etter ny inspirasjon til spiseplassen. Det er mange hensyn som skal tas når man begynner planleggingen av en koselig og innbydende spiseplass – som design, uttrykk og stil, og hvor mange sitteplasser du trenger rundt spisebordet.

Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at mange nå ønsker seg fleksible møbler, uten at det skal gå på bekostning av verken komfort eller personlig stil.

– Vi vil ha det pent, og vi vil ha komfort. I tillegg skal møblene vi velger være fleksible, kunne tilpasses våre behov, og ha en varig kvalitet, så de holder lenge, sier hun.

Kjersti mener at det er fullt mulig å innrede en moderne og fin spisestue helt uavhengig av hvor mye plass du har tilgjengelig.

– Uansett om du har en separat spisestue, om du bruker en del av stuen, eller om du har en spisekrok på kjøkkenet, er det fullt mulig å skape en inspirerende sone for hyggelige måltider, sier hun.

Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at mange nå ønsker seg fleksible møbler, uten at det skal gå på bekostning av verken komfort eller personlig stil.Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at mange nå ønsker seg fleksible møbler, uten at det skal gå på bekostning av verken komfort eller personlig stil.
Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at mange nå ønsker seg fleksible møbler, uten at det skal gå på bekostning av verken komfort eller personlig stil.

Plass til alle rundt et skreddersydd spisebord

For å sikre at du skal få et spisebord som passer perfekt til din spisestue eller spisekrok – og som har den stilen som passer deg best, kan det være smart å velge en serie som lar deg skreddersy møblene. Materiale, farge og størrelse kan i mange tilfeller tilpasses nøyaktig dine behov og ønsker. Dette er også til inspirasjon om du har en liten spisestue og er avhengig av å få maksimalt ut av plassen.

Woodstory lages på bestilling og er det nærmeste du kommer snekkerbyggede møbler uten å få snekkeren på besøk hjemme. I den store spisestueguiden forteller Torkel Olafsrud i Møbelringen Follo at møblene fra Woodstory holder særlig høy kvalitet:

– Treverk blir bare finere og finere jo mer det blir brukt, og det får en patina og en sjel som er helt unik for hvert møbel. Hos Woodstory blir treet sortert for hånd før det tørkes og deretter produseres i tråd med gamle håndverkstradisjoner.

Torkel Olafsrud i Møbelringen Follo.Torkel Olafsrud i Møbelringen Follo.
Torkel Olafsrud i Møbelringen Follo.
Godt håndverk og møbler som varer er definitivt i vinden. Møbler i tre gir et moderne uttrykk når det som her kombineres med ben i stål. Woodstory Urban spisebord har plass til mange og kan skreddersys dine behov. Cisco stol. Woodstory Urban vitrineskap.Godt håndverk og møbler som varer er definitivt i vinden. Møbler i tre gir et moderne uttrykk når det som her kombineres med ben i stål. Woodstory Urban spisebord har plass til mange og kan skreddersys dine behov. Cisco stol. Woodstory Urban vitrineskap.
Godt håndverk og møbler som varer er definitivt i vinden. Møbler i tre gir et moderne uttrykk når det som her kombineres med ben i stål. Woodstory Urban spisebord har plass til mange og kan skreddersys dine behov. Cisco stol. Woodstory Urban vitrineskap.

Har du et spisebord i tre og lurer på hvordan du tar best vare på det? Her er noen enkle tips til behandling og vask av trebordet ditt.

Hvor mange ganger har du ikke opplevd at selskapet ikke flytter på seg etter måltidet, men at dere derimot blir sittende ved spisebordet resten av kvelden? Det runde spisebordet fra Woodstory vises her med de komfortable og lekre spisestolene Bolton.Hvor mange ganger har du ikke opplevd at selskapet ikke flytter på seg etter måltidet, men at dere derimot blir sittende ved spisebordet resten av kvelden? Det runde spisebordet fra Woodstory vises her med de komfortable og lekre spisestolene Bolton.
Hvor mange ganger har du ikke opplevd at selskapet ikke flytter på seg etter måltidet, men at dere derimot blir sittende ved spisebordet resten av kvelden? Det runde spisebordet fra Woodstory vises her med de komfortable og lekre spisestolene Bolton.

Gode spisestoler som lar deg og gjestene dine bli sittende komfortabelt lenge etter at desserten er inntatt, er en god investering. Ofte brukes spisebordet også som hjemmekontorplass, noe som definitivt forsvarer å bruke litt ekstra tid på å finne de perfekte spisestuestolene. Kjersti i Møbelringen forteller at du heldigvis ikke må velge mellom komfort og utseende.

– Vi kjøper gjerne det vi synes ser best ut, og stolene rundt et spisebord spiller en stor rolle i interiøret for å gi spiseplassen karakter. Hvis man kjøper et mer spesielt spisebord, kan man for eksempel heller velge seg litt enklere og mer komfortable spisestoler – og omvendt, sier hun.

Kjersti forteller at spisestoler med bevegelig rygg og sete har blitt veldig populært. Hun anbefaler også å velge tekstil eller skinn som er lett å rengjøre, om du ikke velger en klassisk trestol uten trekk.

Laurel spisestol med armlene kommer i flere farger og med ulike ben – og er en god følgesvenn når spisestuen midlertidig forvandles til hjemmekontor.Laurel spisestol med armlene kommer i flere farger og med ulike ben – og er en god følgesvenn når spisestuen midlertidig forvandles til hjemmekontor.
Laurel spisestol med armlene kommer i flere farger og med ulike ben – og er en god følgesvenn når spisestuen midlertidig forvandles til hjemmekontor.
Lekre spisestuestoler fra Stressless følger kroppens bevegelser, og gjør det ekstra behagelig å bli sittende ved bordet også lenge etter måltidet er ferdig.Lekre spisestuestoler fra Stressless følger kroppens bevegelser, og gjør det ekstra behagelig å bli sittende ved bordet også lenge etter måltidet er ferdig.
Lekre spisestuestoler fra Stressless følger kroppens bevegelser, og gjør det ekstra behagelig å bli sittende ved bordet også lenge etter måltidet er ferdig.

Hyggelig trend: Skap en egen sone med et mykt teppe under spisebordet

Mange av oss har boliger med åpne løsninger, der kjøkken, stue og spisestue går i ett. Et lekkert gulvteppe er en enkel og fin måte å definere en egen sone for spisestuen. Som en ekstra bonus føles det mykt og behagelig under føttene – og rommet blir lunere. I rom med stor takhøyde er gode gulvtepper også med på å dempe lyden. Du kan enten velge en nøytral fargepalett som går ton-i-ton med fargene på veggen, eller du kan gå for sprekere nyanser og morsomme mønstre.

Det runde spisebordet fra Woodstory får hvile bena på et lekkert gulvteppe som skaper en definert sone rundt spiseplassen. Spisestolene Laurel fra Stressless sørger for at du kan bli sittende komfortabelt lenge.Det runde spisebordet fra Woodstory får hvile bena på et lekkert gulvteppe som skaper en definert sone rundt spiseplassen. Spisestolene Laurel fra Stressless sørger for at du kan bli sittende komfortabelt lenge.
Det runde spisebordet fra Woodstory får hvile bena på et lekkert gulvteppe som skaper en definert sone rundt spiseplassen. Spisestolene Laurel fra Stressless sørger for at du kan bli sittende komfortabelt lenge.

– Det viktigste er at du velger et teppe som du liker, og at det er stort nok til å synes under bordet, sier Kjersti.

Hun forteller at et gulvteppe til spisestuen bør være stort nok til at stolene kan trekkes ut og fremdeles ha stolbena innenfor teppekanten, slik at de ikke blir stående og vippe.

Dekor skaper en personlig stil i spisestuen

Kjersti mener at det er små grep som skal til for å oppdatere spiseplassen. Vaser i forskjellige størrelser fylt med friske blomster, og pene lysholdere og lykter med levende lys, skaper en fin atmosfære.

– Et godt tips er å bruke et brett på spisebordet som du samler noen skatter på – lag et stilleben der du blander typiske kjøkkenting som keramikk og glass og dine favoritter. Tingene kan gjerne ha ulike høyder, størrelser og strukturer. En glassvase med friske blomster er heller aldri feil, sier hun.

Rom for oppbevaring i spisestuen

Foruten selve spisebordet og spisestolene, er en skjenk eller et vitrineskap gull verdt i en moderne og funksjonell spisestue. De gir en praktisk og pen oppbevaringsplass til de tingene du ikke bruker så ofte – som sausenebb eller store serveringsfat. I tillegg kan penserviset ditt få være et dekorelement i seg selv, om du setter det på utstilling i et vitrineskap med glassdører.

Skjenken P27 og vitrineskapet N27 i ask er begge fra Woodstory. De har et moderne, men tradisjonelt uttrykk, rommer mye, og gir deg godt med oppbevaringsplass i spisestuen.Skjenken P27 og vitrineskapet N27 i ask er begge fra Woodstory. De har et moderne, men tradisjonelt uttrykk, rommer mye, og gir deg godt med oppbevaringsplass i spisestuen.
Skjenken P27 og vitrineskapet N27 i ask er begge fra Woodstory. De har et moderne, men tradisjonelt uttrykk, rommer mye, og gir deg godt med oppbevaringsplass i spisestuen.

– Pent porselen mot et skap i treverk gir en fin kontrast. Glass og keramikk mot trestruktur er utrolig flott, og som en bonus får du et naturlig oppbevaringssted for de tingene du ikke bruker hver dag, sier Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger.