Guide:
Slik får du et smart hjemmekontor med enkle grep

Mange jobber fra spisebordet, gjesterommet eller fra et eget hjemmekontor – eller trenger et komfortabelt sted å holde på med hobbyen sin. Her er noen enkle tips til hvordan du setter opp «arbeidsstasjonen» din hjemme.

Joy skrivebord og reoler med Dicte spisestol m/armlene og swing.Joy skrivebord og reoler med Dicte spisestol m/armlene og swing.
Joy skrivebord og reoler med Dicte spisestol m/armlene og swing.

– Det er smart å ha en god arbeidsstasjon hjemme, uansett om du bruker den til jobb, en hobby eller bare til å surfe på nettet og lage digitale fotoalbum på PC-en. Skap et eget sted hvor det er mulig å jobbe effektivt og godt uten forstyrrelser, sier Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger.

Her er tipsene til hvordan du organiserer et godt hjemmekontor, og hva slags møbler du bør velge.

Praktisk arbeidsbord

Dersom du har et ekstra rom til å ha kontorplassen din i, kan et skrivebord være en god investering. Disse er laget spesielt for å gi deg et praktisk og godt arbeidssted, og har gjerne skuffer eller hyller der du kan oppbevare papirer, kontorrekvisita, ladere eller andre ting som gjerne skaper rot om det ligger fremme.

Hjemmekontor skrivebord fra Woodstory, Modell H80. Ask, C44-2 sort matt lakk. 2 skuffer.Hjemmekontor skrivebord fra Woodstory, Modell H80. Ask, C44-2 sort matt lakk. 2 skuffer.

Skrivebordet fra Woodstory er nett og elegant, og har to praktiske skuffer. Nøyaktig hvordan det skal se ut bestemmer du selv, for du kan velge både bordplate, farge og overflate – i tillegg til størrelse. Du kan med andre ord skreddersy skrivebordet ditt etter dine ønsker og behov.

Spisebordet som kontorplass

Det er fullt mulig å få jobbet både effektivt og godt med spiseplassen som kontorplass – det gjelder bare å sørge for at stolen er god å sitte på, og at du har god nok belysning til å jobbe uten å måtte anstrenge øynene dine.

I tillegg kan det være greit å rydde unna alle elementer som kan forstyrre eller være i veien for at du får jobbet skikkelig – gi deg selv litt albuerom. Skal du holde på med en hobby som krever at du brer deg utover bordplaten, kan det være en idé å oppbevare hobbyeffektene dine i smarte esker, så det går raskt å rydde sammen når du er ferdig.

Møblene fra Woodstory kan skreddersys etter dine behov, så du kan få det spisebordet som dekker alle dine behov – og i tillegg ser lekkert ut! Her Woodstory Urban spisebord i lys grå ask.

Woodstory Urban spisebord 100x200 cmWoodstory Urban spisebord 100x200 cm

Kjersti anbefaler at du snakker med de ansatte i Møbelringen-butikken når du skal kjøpe spisebord, og forteller dem at du også skal bruke bordet til hjemmekontor eller hobbyverksted.

– Da kan de bruke fagkunnskapen sin til å veilede deg, og finne det bordet som kan dekke alle bruksområdene du har behov for, sier hun.

Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger.Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger.

Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger er en av ekspertene som gjerne hjelper deg med å finne det bordet som passer best for dine behov.

Kontorstol til hjemmekontoret

En god stol kan utgjøre en stor forskjell for hvor effektivt og godt du arbeider, rett og slett fordi en stol som ikke støtter kroppen din på riktig måte kan gi deg plager som stive skuldre og vond nakke. Har du et eget rom du kan innrede som kontor, anbefaler vi at du velger en skikkelig kontorstol fremfor den gamle pinnestolen du har kastet ut fra spisestuen fordi den var vond å sitte på – den har nok ikke blitt noe bedre siden sist! Velg heller en stol som er ergonomisk, som former seg etter kroppen din, og som gir variasjon og naturlig bevegelse i sittestillingen.

– Husk at du gjerne skal sitte i mange timer i strekk, og at den investeringen du gjør på en skikkelig stol vil betale seg i form av at det blir betydelig enklere å jobbe effektivt når du sitter komfortabelt, sier Kjersti.

Hun mener at det er ekstra viktig å bruke tid på å velge en god stol dersom du skal bruke spisebordet som kontorpult, og dermed skal sitte på en spisestol når du jobber.

– Vi sitter ofte mange timer ved bordet under middagsselskaper, så også her vil det lønne seg å gå for noen skikkelig gode stoler, mener hun.

Stressless Laurel spisestol med armleneStressless Laurel spisestol med armlene

Spisestolen Laurel fra Stressless beveger seg sammen med deg, og har en behagelig gyngefunksjon. Glide-systemet gjør at rygg og sete følger dine bevegelser, så du kan sitte behagelig i mange timer i strekk – både gjennom koselige middager eller når du har hjemmekontor ved spisebordet.

Belysning til hjemmekontor

Om du sitter på et eget rom med en skrivepult, passer det med en arbeidslampe som står på bordet. Bruker du spisebordet som arbeidsplass, er det viktig at lyset fra lampen over bordet er sterkt nok – her kan det være en fordel å velge en lampe som kan dimmes, så du kan dempe belysningen til middagsgjestene dine kommer.

– Godt arbeidslys og stemningsfull belysning til middagsselskapet er to ganske forskjellige ting, så velg en lampe som kan reguleres dersom du skal bruke spisebordet til å jobbe ved. Dersom drømmelampen viser seg å ikke kunne dimmes, kan du eventuelt supplere med en liten bordlampe som du henter frem når du skal jobbe, sier Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger.

Hun forteller at optimal avstand mellom spisebordet og en pendellampe er 70 cm.

– Da slipper du å få lyset midt i øynene når du sitter ved bordet, avslutter hun.

Borre skrivebordslampe fra Light&LivingBorre skrivebordslampe fra Light&Living

Kjøp en kul skrivebordslampe som både kan gi deg godt arbeidslys, men som også ser bra ut på hjemmekontoret – som Borre skrivebordslampe i matt svart og gull.