Lun kosekrok:

Inspirasjon til TV-stuen

Smarte løsninger og komfortable sittemøbler er viktige stikkord når du skal innrede tv-stuen. Her får du inspirasjon og tipsene du trenger til å skape en koselig tv-krok.

Det trenger ikke å være så vanskelig å skape en koselig TV-stue. Det gjelder bare å velge en plassering av TV-en i stuen som harmonerer med rommet og resten av interiøret, og å velge smarte løsninger dersom du ikke har så mye plass å boltre deg på. Med de moderne flatskjermene er ikke lenger innredning av TV-stuen den utfordringen den en gang var. Nå som TV-ene har blitt så elegante som de er, handler det først og fremst om å velge riktig vegg, om hvor på veggen du plasserer TV-en, og om hvordan du maler og dekorerer veggen rundt.

Dersom du har en vegghengt tv, kan du for eksempel la den være en del av en bildevegg eller sette en tv-benk under. Om den henger på veggen eller plasseres på en tv-benk, har Møbelringen et bredt utvalg av ulike farger, materialer og størrelser å velge mellom – så du kan finne et tv-møbel som passer ditt bruk og din stil.

Når du skal vurdere plassering av TV i stuen din, bør du tenke gjennom hvor mange som kommer til å se på tv samtidig, om du har behov for at rommet skal fylle flere funksjoner og hvilke andre typer møbler du skal ha plass til.Når du skal vurdere plassering av TV i stuen din, bør du tenke gjennom hvor mange som kommer til å se på tv samtidig, om du har behov for at rommet skal fylle flere funksjoner og hvilke andre typer møbler du skal ha plass til.
Når du skal vurdere plassering av TV i stuen din, bør du tenke gjennom hvor mange som kommer til å se på tv samtidig, om du har behov for at rommet skal fylle flere funksjoner og hvilke andre typer møbler du skal ha plass til.

En moderne TV-stue

TV-en trenger på ingen måte å være midtpunktet i stuen, men det er heller ikke nødvendig å gjemme den unna i en moderne TV-stue. I tillegg til at skjermene i seg selv har blitt mer elegante har også utvalget av skjermsparere blitt så stort at man fint kan bruke skjermen som kunst når den ikke er i bruk.

Når du skal plassere en TV i stuen kan det lønne seg å tenke på den som en integrert del av interiøret. TV-ene har blitt såpass fine nå at det ofte er bedre å fremheve dem enn å skjule dem.

Timantti TV-benk i sort ask med dører i hvitpigmentert eik. Med praktiske push up dører.Timantti TV-benk i sort ask med dører i hvitpigmentert eik. Med praktiske push up dører.
Timantti TV-benk i sort ask med dører i hvitpigmentert eik. Med praktiske push up dører.

I en liten TV-stue er inspirasjon og smarte løsninger nøkkelen

Om du skal innrede en TV-stue på loftet eller i kjelleren, der rommet gjerne er mindre blir det litt mer krevende, men med litt planlegging kan en liten TV-stue med enkle grep føles romslig. Det viktigste du skal tenke på er å finne smarte løsninger som lar deg skjule ledninger og kabler, som ellers kan skape et rotete uttrykk. Et ryddig rom øker gjerne også din inspirasjon til å tenke på plassering av TV-en og møblene dine i stuen. Du bør velge et TV-bord som både er lite og nett, men som samtidig har nok oppbevaringsplass til at du kan skjule rotet er perfekt.

Når rommet er lite er det ekstra viktig at du finner løsninger som gjør det enkelt å holde det så ryddig som mulig, og en kompakt, men romslig TV-benk er en av de beste investeringene du kan gjøre.

Woodstory TV-benk tar ikke opp mye plass.Woodstory TV-benk tar ikke opp mye plass.
Woodstory TV-benk tar ikke opp mye plass.

Woodstory Urban er bare 55 centimeter høy og 40 centimeter dyp, slik at den ikke tar opp mye av plassen utover i rommet. Fordelen er at den samtidig er over én og en halv meter bred, slik at den rommer mye selv om den tar lite av plassen i rommet. Om rommet er lite gjelder det å oppbevare ting langs veggene, slik at TV-stuen blir så luftig som mulig – og gjerne velg en vegghengt tv-benk.

Innredning av liten TV-stue

Når du har fått på plass TV og TV-benk er ofte det eneste som gjenstår for å få en koselig TV-stue noen komfortable sittemøbler og et bord. Her bør du også la deg inspirere til å velge smarte løsninger, slik at møblene er så proporsjonale med rommet mulig. 

I små rom kommer en modulsofa virkelig til sin rett. Du kan velge moduler og sette sammen en sofa som passer dine behov og din stil. Mange ønsker også å inkludere en skikkelig godstol i møblementet – som for eksempel en Stressless – for å virkelig kunne lene seg tilbake og nyte favorittserien. 

Små settbord er også en fin løsning om du har mindre boltreplass i tv-stuen. Da vil du ha større fleksibilitet til å flytte rundt på bordene, så de står nøyaktig der du trenger dem til enhver tid.

Embla sovesofa trylles enkelt om til en ekstra soveplass til gjester. Den har et klassisk design med veldig god sittekomfort – i tillegg til å være behagelig å sove på. Embla sovesofa trylles enkelt om til en ekstra soveplass til gjester. Den har et klassisk design med veldig god sittekomfort – i tillegg til å være behagelig å sove på.
Embla sovesofa trylles enkelt om til en ekstra soveplass til gjester. Den har et klassisk design med veldig god sittekomfort – i tillegg til å være behagelig å sove på.

Ett rom – flere funksjoner

Har du behov for en ekstra soveplass til gjester kan også tv-stuen fungere som gjesterom. En sovesofa gir deg både et behagelig sted å nyte en god film, og en seng til gjester når den slås ut. Må rommet også tjene som hjemmekontor om det kniper, kan du velge et konsollbord som enkelt kan gjøres om til en liten skrivepult når det trengs. Hva du til syvende og sist har behov for å bruke TV-stuen til, blir helt opp til deg, men nå har du forhåpentligvis fått nok inspirasjon og idéer til å komme i gang med planene dine.