Inspirasjon til stuen:

Slik bygger du drømmesofaen


Stuens midtpunkt sofaen kan enkelt tilpasses din stil og dine behov. Her får du tips og inspirasjon til hvordan du kan møblere med drømmesofaen – så du får et komfortabelt, fint og koselig allrom for hele familien.

Uansett om du har en stor eller liten stue, finnes det gode løsninger for hvordan du kan møblere. Det viktigste er at det skal være plass til akkurat ditt liv – og ikke minst din stil. En sofa du kan tilpasse helt etter din smak og din bruk er et godt utgangspunkt, mener Kjersti Rostad fra Møbelringen.

– Vi ser at kundene setter stor pris på å kunne tilpasse sofaen etter sine ønsker. Det handler ikke lenger om å kaste seg på den siste trenden, og skifte møbler ofte, men om å dyrke sin personlige stil, sier hun.

Kjersti Rostad jobber i Møbelringen Orkanger, og hjelper daglig kunder med å sette sammen sin drømmesofa – og å få det fint hjemme.Kjersti Rostad jobber i Møbelringen Orkanger, og hjelper daglig kunder med å sette sammen sin drømmesofa – og å få det fint hjemme.
Kjersti Rostad jobber i Møbelringen Orkanger, og hjelper daglig kunder med å sette sammen sin drømmesofa – og å få det fint hjemme.

Skreddersydd sofa til dine behov

En modulsofa er det perfekte utgangspunktet for nettopp å kunne skape en personlig og funksjonell stue. Det er nesten uendelig med valgmuligheter på alt fra størrelse, form, tekstil, farger og hva slags type ben eller armlener du vil ha på sofaen din. Til og med sittekomforten i sofaen kan tilpasses. Det gjør at du kan «designe» en sofa som oppfyller alle dine krav til både funksjonalitet og utseende.

– Når du skal velge tekstil på sofaen din, bør du tenke gjennom om du ønsker vendbare og avtakbare trekk, om det skal ha fin eller grov tekstur som velur eller ull, og ikke minst hvilken farge du vil ha, sier Kjersti.

Leter du etter inspirasjon til stue og har tenkt til å «safe» med en grå sofa, anbefaler Kjersti deg å forsøke å tenke litt nytt. – Det er ikke noe i veien med en grå sofa, men det finnes veldig mange andre fine farger som kan gi deg en personlig stil på stuen – uten at du må velge en knallfarget sofa. Du kan også vurdere å kjøpe noen spreke pynteputer som gir den grå sofaen et friskt preg, foreslår hun.

Les mer: Mange muligheter med modulsofa

Kjenn på de ulike tekstilene i butikken, og prøvesitt sofaer så du kan føle på hvordan de ulike materialene kjennes. Du kan låne med deg stoffprøver hjem for å se hvordan fargene passer inn i hjemmet ditt.Kjenn på de ulike tekstilene i butikken, og prøvesitt sofaer så du kan føle på hvordan de ulike materialene kjennes. Du kan låne med deg stoffprøver hjem for å se hvordan fargene passer inn i hjemmet ditt.
Kjenn på de ulike tekstilene i butikken, og prøvesitt sofaer så du kan føle på hvordan de ulike materialene kjennes. Du kan låne med deg stoffprøver hjem for å se hvordan fargene passer inn i hjemmet ditt.

Slik kjøper du en modulsofa:

 1. Velg moduler
  Modulsofa fungerer som et byggesett etter dine egne ønsker. Velg først størrelse på sofaen din. Modulene settes sammen til en ferdig modulsofa etter dine ønsker.

 2. Velg tekstil og farge
  Du kan velge mellom en rekke ulike stoffprøver og farger, så du kan sette ditt personlige preg på soafen. Spør gjerne om råd når det gjelder slitestyrke, vask og vedlikehold når du velger materialer til den nye modulsofaen din. Dette er kanskje ekstra aktuelt for deg som har dyr eller små barn hjemme.

 3. Velg sittekomfort
  Du kan selv velge hvor myke eller faste sitteputene skal være. Du kan blant annet få materialer som dun og skum eller blokkstøpt kaldskum.

 4. Velg armlene
  Du kan velge moduler med armlene på høyre eller venstre side, i tillegg til å velge det designet du liker best.

 5. Velg ben
  Kjøper du en modulsofa vil du også kunne velge sofaben i en rekke ulike stiler, farger og fasonger.


Samme sofa, ulik look

En og samme sofa kan få helt ulike uttrykk etter hvilke valg du tar. Derfor er det en god idé å ta en tur innom din lokale Møbelringen-butikk for å la deg inspirere av de forskjellige oppsettene som er utstilt, og for å få gode råd og innspill fra de som jobber i butikken.

– Om du har sett bilde av en sofa fra Møbelringen som du liker, men er usikker på om størrelse, oppsett eller farge passer inn i stuen din, kan det være greit å få hjelp – det er nemlig gode sjanser for at modulsofaen du har falt for kan tilpasses dine ønsker og behov, forteller Kjersti.

Se bare hvor forskjellige disse modulsofaene er i ulike oppsett:

Den avslappede og stilige loungesofaen Stockholm fra Scapa lar deg velge og vrake i moduler som gjør at du kan sette sammen din egen modell. Du kan også velge blant flere faste oppsett. Den er utrolig behagelig å sitte i, og har en fast kjerne med softtopDen avslappede og stilige loungesofaen Stockholm fra Scapa lar deg velge og vrake i moduler som gjør at du kan sette sammen din egen modell. Du kan også velge blant flere faste oppsett. Den er utrolig behagelig å sitte i, og har en fast kjerne med softtop
Den avslappede og stilige loungesofaen Stockholm fra Scapa lar deg velge og vrake i moduler som gjør at du kan sette sammen din egen modell. Du kan også velge blant flere faste oppsett. Den er utrolig behagelig å sitte i, og har en fast kjerne med softtop

Modulsofaen Passion fra Troels får helt ulike uttrykk ved å endre farge, materialer og sofaben. Bla deg gjennom galleriet over for å få noen ideer til ditt drømmeoppsett!

Hvordan bør du møblere stuen?

For å finne inspirasjon til møblering av stue, kan det være en idé å snakke med fagpersoner som kan gi deg råd og vink. De ansatte i Møbelringen-butikkene bistår gjerne når du trenger veiledning, sier Kjersti Rostad.

– Hvor mye plass du har, hvor mange dere er i familien og hvordan dere bruker rommet, er med på å bestemme hvilke møbler som kan passe. Smarte oppbevaringsløsninger, plass til alle i sofaen og definerte soner i rommet er med på å gi deg et rom du kan slappe av og trives i.

Se den store guiden til sofa – dette bør du se etter!

Sofaen Happy fra Troels passer like godt om du er singel og barnløs som for deg som har mange småfolk i husholdningen – det handler bare om å sette sammen den perfekte sofaen for ditt bruk.Sofaen Happy fra Troels passer like godt om du er singel og barnløs som for deg som har mange småfolk i husholdningen – det handler bare om å sette sammen den perfekte sofaen for ditt bruk.
Sofaen Happy fra Troels passer like godt om du er singel og barnløs som for deg som har mange småfolk i husholdningen – det handler bare om å sette sammen den perfekte sofaen for ditt bruk.

Inspirasjon til dekor og veggpynt i stue

Er du på jakt etter noe smått og godt til å matche den nye modulsofaen din, er mulighetene mange. Settbord eller stuebord, fine hyller til stue, en skjenk eller et konsollbord er selvsagte valg, og puter, pledd og bilder til veggene gir deg en lun og personlig stil. Kjersti Rostad i Møbelringen mener at så lenge sofaen er på plass, er du langt på vei.

– Når du har funnet den sofaen som passer deg best, er det en smal sak å innrede resten av stuen din. Den er på en måte hjertet i rommet, mener hun.