Dempet luksus og lun hygge:

Årets interiørtrender 2022

Både treverk, sanselige materialer og en rolig fargepalett blir med oss videre, og trenden med å velge kvalitetsmøbler vi vil ta godt vare på står sterkere enn noen gang. Her er 9 interiørtendenser for det nye året.

Nytt år betyr nye trender – men også i år ser vi at fokuset ligger på å ta vare på det man allerede har og tilsette elementer av det nye. Det handler om å tolke trendene i lys av sitt liv, sin hverdag og sine behov. Vi lar oss inspirere til å lete etter skatter på bruktmarked, tilsetter nye og varige kvalitetsmøbler, og mikser og matcher oss frem til vår egen personlige stil.

Her er 9 trender du kan la deg inspirere av i 2022!

1. Kvalitet og varige møbler
2. Mørkere treverk
3. Sanselige materialer
4. Runde former
5. Smarte løsninger
6. Fokus på seng
7. Hjemme på hytta
8. Stue i hagen
9. Møbler som svinger

1. Vi velger kvalitet og varige møbler

Et solid Woodstory-spisebord i tre svarer godt på trenden med kvalitetsmøbler vi skal ha lenge. Bordet kan skreddersys etter dine behov og ønsker.Et solid Woodstory-spisebord i tre svarer godt på trenden med kvalitetsmøbler vi skal ha lenge. Bordet kan skreddersys etter dine behov og ønsker.
Et solid Woodstory-spisebord i tre svarer godt på trenden med kvalitetsmøbler vi skal ha lenge. Bordet kan skreddersys etter dine behov og ønsker.

Et sterkt fokus på å ta vare på det vi har, og ikke kjøpe ting vi egentlig ikke trenger, påvirker også hvordan vi tenker på innredning og møbler. Solide kvalitetsmøbler som har et design som tåler tidens tann, og materialer som tåler å bli brukt i mange år, er derfor på radaren hos mange som skal investere i nye møbler. Vi oppdaterer med tekstiler, puter og små interiørvarer når vi trenger å piffe opp hjemme, og maler veggene om vi har behov for en stor forandring. Kjersti Rostad fra Møbelringen har lang erfaring med å hjelpe folk med å finne nettopp de varige møblene de skal leve med lenge. – Spisebord i tre, sofa med trekk i ull eller skinn, og kvalitetssenger som varer i mange år er veldig populært. At solide kvalitetsmøbler står på ønskelisten hos mange nå synes vi er en fantastisk hyggelig trend, sier hun.

Kjersti Rostad fra Møbelringen har lang erfaring med å hjelpe kunder med å finne de varige møblene de skal leve med lenge.Kjersti Rostad fra Møbelringen har lang erfaring med å hjelpe kunder med å finne de varige møblene de skal leve med lenge.
Kjersti Rostad fra Møbelringen har lang erfaring med å hjelpe kunder med å finne de varige møblene de skal leve med lenge.

2. Mørkere treverk

Woodstory Akustik høyskap og Woodstory spisebord.Woodstory Akustik høyskap og Woodstory spisebord.
Woodstory Akustik høyskap og Woodstory spisebord.

I flere år har de lyse trefargene dominert både møbler, gulv og spilevegger, og de er definitivt fortsatt med. Men nå ser vi en dreining mot de mørkere fargene på tremøblene våre, og både valnøtt, og mørkpigmentert ask og eik står på menyen. Kjersti fra Møbelringen mener treverk aldri kommer til å forsvinne fra trendbildet, og at det derfor er en god investering. – Solide kvalitetsmøbler i tre blir bare finere med årene, og er en smart måte å bygge en base som du enkelt kan oppdatere med tekstiler og dekorelementer, om du ønsker en liten forandring, sier hun.

3. Spennende og sanselige materialer 

Serien Mia består av både stol og sofa i teddystoff, eller bouclé, som minner om saueskinn i strukturen. Stolene kommer i tre ulike farger, og er myke og behagelige å sitte i. Sofaen fåes i en myk hvittone.Serien Mia består av både stol og sofa i teddystoff, eller bouclé, som minner om saueskinn i strukturen. Stolene kommer i tre ulike farger, og er myke og behagelige å sitte i. Sofaen fåes i en myk hvittone.
Serien Mia består av både stol og sofa i teddystoff, eller bouclé, som minner om saueskinn i strukturen. Stolene kommer i tre ulike farger, og er myke og behagelige å sitte i. Sofaen fåes i en myk hvittone.

Deilig bouclé, velur, lun ull, skinn og vakkert treverk. I år står taktile materialer – altså materialer som oppleves ved sanseinntrykk gjennom huden når vi tar på dem – i sentrum. Denne typen materialer gjør seg særlig godt på møbler som stoler og sofaer – og på hodegjerdet på sengen. Også på gulvet er mørkere tre er en sterk trend fremover, og de helt lyse og hvitpigmenterte får konkurranse etter mange år i front. Naturmaterialer som lin, bomull, treverk, skinn og ull får ofte en fin patina over tid, og bidrar til å gi den personlige følelsen i hjemmet ditt.

4. Runde former

Spisebordet Aeris, her i lekker fiskebensmønstret valnøtt, er en del av trenden med runde former – og spesielt runde bord. De nette sofabordene Suno kommer i et sett med to bord. Bur-konstruksjonen under bordplaten gir et luftig uttrykk.Spisebordet Aeris, her i lekker fiskebensmønstret valnøtt, er en del av trenden med runde former – og spesielt runde bord. De nette sofabordene Suno kommer i et sett med to bord. Bur-konstruksjonen under bordplaten gir et luftig uttrykk.
Spisebordet Aeris, her i lekker fiskebensmønstret valnøtt, er en del av trenden med runde former – og spesielt runde bord. De nette sofabordene Suno kommer i et sett med to bord. Bur-konstruksjonen under bordplaten gir et luftig uttrykk.

Vi samler igjen venner og familie til middag, og de runde spisebordene blir stadig mer populære. Et rundt bord gir alle gjestene dine muligheten til å se hverandre inn i øynene, noe som skaper en hyggelig atmosfære, perfekt for gode samtaler. Vi ser også de runde formene i buede sofaer, på dekorgjenstander og ikke minst på runde gulvtepper, som også er i vinden.

5. Nye farger

En gul lenestol mot en mer nøytral farge på veggen, kan gi deg det energitilskuddet du trenger. Narvik leveres i flere farger. Ønsker du å teste ut en ny farge, kan for eksempel Fiori trekk være en fin måte å smake på trenden før du maler alle veggene.En gul lenestol mot en mer nøytral farge på veggen, kan gi deg det energitilskuddet du trenger. Narvik leveres i flere farger. Ønsker du å teste ut en ny farge, kan for eksempel Fiori trekk være en fin måte å smake på trenden før du maler alle veggene.
En gul lenestol mot en mer nøytral farge på veggen, kan gi deg det energitilskuddet du trenger. Narvik leveres i flere farger. Ønsker du å teste ut en ny farge, kan for eksempel Fiori trekk være en fin måte å smake på trenden før du maler alle veggene.

Årets farge fra Fargerike for 2022 er den deilige gulfargen Stråleblink – som virkelig gir en følelse av solskinn og fine dager. Også lavendel er en sterk fargetrend. Er du ute etter en mer dempet palett som base for fargesterke møbler eller tekstiler, velger mange også beige eller duse rosatoner til veggene. Kjersti i Møbelringen tipser om å teste ut farger på puter, tekstiler eller dekorgjenstander før man tar penselen fatt, eller investerer i et stort og fargesterkt møbel. – Det kan være fint å kjenne litt på hva fargene gjør med humøret og uttrykket i rommet først. Kanskje finner du ut at det holder med noen nye interiørgjenstander for at rommet skal føles nytt, sier hun.

5. Smarte løsninger

Mover sovesofa 2,5 seter, Beverly gulvteppe, Cloud sengesett, Choice sofabord sett.Mover sovesofa 2,5 seter, Beverly gulvteppe, Cloud sengesett, Choice sofabord sett.
Mover sovesofa 2,5 seter, Beverly gulvteppe, Cloud sengesett, Choice sofabord sett.

Vi har brukt mye tid hjemme de siste årene, og har sett behovet for å få maks ut av den plassen vi har, med smarte løsninger. Sovesofaer, konsollbord som fungerer som kontorpult, og sett med sidebord som enkelt kan stables under hverandre, gjør at alle rom kan få flere funksjoner. Kjersti Rostad oppfordrer folk til å komme innom og få hjelp til å finne alle de smarte løsningene. – Vi har daglig folk innom som har et lite rom de sliter med å møblere, eller de har et rom som må kunne fungere som både gjesterom og hjemmekontor. Det er alltid en morsom utfordring for oss, og vi er klare til å hjelpe, forteller hun.

6. Vi prioriterer en god seng

En skikkelig drømmeseng, som Wonderland Smaragd, er blant det ypperste du kan hvile kroppen på. En skikkelig drømmeseng, som Wonderland Smaragd, er blant det ypperste du kan hvile kroppen på.
En skikkelig drømmeseng, som Wonderland Smaragd, er blant det ypperste du kan hvile kroppen på.

Det er ikke bare på hytta vi nå velger å oppgradere sengene våre. Trenden er at vi også hjemme ønsker den mest optimale hvilen vi kan få – og sengen skal aller helst se lekker ut også. Kjersti hos Møbelringen kan fortelle at de ser at stadig flere tenker på soverommet som noe mer enn bare et rom der sengen står parkert. – Veggfarger, småmøbler, tepper og sidebord er med på å skape den luksuriøse følelsen på soverommet som står så sterkt nå. Også tekstiler som sengetøy, pledd og puter er med på å understreke stilen, forteller hun.

Også på soverommet handler det om å skape kontraster mellom ulike teksturer. Kombinasjonen av en grønn plante, den glatte marmoroverflaten på nattbordet, en quiltet pute fra Marseille, sammen med deilig sengetøy fra Cloud, gir en luksuriøs følelse.Også på soverommet handler det om å skape kontraster mellom ulike teksturer. Kombinasjonen av en grønn plante, den glatte marmoroverflaten på nattbordet, en quiltet pute fra Marseille, sammen med deilig sengetøy fra Cloud, gir en luksuriøs følelse.
Også på soverommet handler det om å skape kontraster mellom ulike teksturer. Kombinasjonen av en grønn plante, den glatte marmoroverflaten på nattbordet, en quiltet pute fra Marseille, sammen med deilig sengetøy fra Cloud, gir en luksuriøs følelse.

Flere av Møbelringens leverandører på seng lanserer senger med ulltekstiler i løpet av året. Ull har mange fordeler, som slitestyrke og lang holdbarhet, og gir et lunt og innbydende uttrykk. Å kombinere tekstiler og overflater med ulik tekstur er en tydelig trend, og grovere materialer som ull og lin er lekkert til glatte og silkemyke sengetekstiler og myke puter i velur.

7. Hjemme – på hytta!

En hytte er ikke lenger bare et siste stoppested for gamle møbler vi ikke vil ha hjemme. Nå vil vi kjenne igjen vår egen stil også på hytta, og ikke minst nyte den samme komforten.En hytte er ikke lenger bare et siste stoppested for gamle møbler vi ikke vil ha hjemme. Nå vil vi kjenne igjen vår egen stil også på hytta, og ikke minst nyte den samme komforten.
En hytte er ikke lenger bare et siste stoppested for gamle møbler vi ikke vil ha hjemme. Nå vil vi kjenne igjen vår egen stil også på hytta, og ikke minst nyte den samme komforten.

Hytta har fått status som bolig nummer to, og en sterk trend er at vi velger nesten de samme møblene på hytta som hjemme. Myke og behagelige sofaer, klassiske og deilige lenestoler – eller en strammere og mer minimalistisk stil. Stilen du har hjemme, følger deg i stadig større grad også inn i ferieboligen din. Ikke overraskende, mener Kjersti. – Hver eneste dag har vi besøk av både ferske og mer erfarne hytteeiere som vil ha tips og råd til innredning av hytta. En veldig sterk trend er at folk ønsker å investere i dyrere senger på hytta enn de har gjort tidligere, rett og slett fordi det er der de virkelig får slappet av.

8. Stue i hagen

Gulvteppe og utesofaen Andorra skaper innefølelsen ute. Nå er det snart på tide å tenke på uteplassen!Gulvteppe og utesofaen Andorra skaper innefølelsen ute. Nå er det snart på tide å tenke på uteplassen!
Gulvteppe og utesofaen Andorra skaper innefølelsen ute. Nå er det snart på tide å tenke på uteplassen!

Lite er så vakkert som vår og sommer i Norge, og etter noen år med ferie i hagen, har mange fått øynene opp for hvilket potensiale som ligger i å utnytte hagen eller balkongen som et ekstra rom i boligen sin. Også i år er trenden at vi vil innrede med komfortable loungesofaer, gulvtepper, pene tekstiler og dekorelementer utendørs, for å skaffe oss en ekstra stue.

Har du en uteplass som er liten eller vanskelig å møblere, finnes det modulbaserte møbler som lar deg tilpasse etter dine behov. Har du ikke plen, kan plantekasser gi deg den lille hagen du trenger.

9. La det svinge – med svingunderstell

Norwell spisestol med svingfunksjon gir god sittekomfort når du vil bli sittende lenge ved spisebordet.Norwell spisestol med svingfunksjon gir god sittekomfort når du vil bli sittende lenge ved spisebordet.
Norwell spisestol med svingfunksjon gir god sittekomfort når du vil bli sittende lenge ved spisebordet.

Komfort står i høysetet også denne sesongen, og særlig vil stoler med svingunderstell gjøre seg gjeldende. Spisestoler som lar deg vende deg mot sidemannen, og lenestoler som lar deg bestemme om du vil sitte vendt mot tv eller peis, er populære, forteller Kjersti Rostad. – Det handler om den fleksibiliteten og komforten vi nå forventer av møblene våre. Det å kunne svinge seg rundt uten å måtte stå opp og snu hele stolen, er en luksus mange ønsker seg.