Smarte møbler og oppbevaring:

Guide til smart oppbevaring i hjemmet

Lite skaper mer frustrasjon i hverdagen enn rot og kaos – og tid kastet bort på å lete etter tingene du trenger. Det trenger heldigvis ikke være så vanskelig å eliminere mye av hverdagsstresset. Svaret ligger i smarte løsninger for oppbevaring i alle rom.

De fleste av oss har vel fra tid til annen blitt overveldet av antallet ting i hjemmene våre, og som et evigvarende stablespill forsøker vi å finne et sted å gjemme bort alt vi ikke bruker hver dag. Ryddige og funksjonelle hjem er i tiden, og vi ønsker oss et hjemmemiljø som kan hjelpe oss til å senke skuldrene og finne roen. Særlig i starten av et nytt år, melder behovet for å rydde opp og få orden i sysakene seg.

Men hvilke oppbevaringsmøbler og oppbevaringsløsninger finnes, i hvilke rom skal de plasseres, og hvordan skal du bruke dem mest mulig effektivt? Her er de beste tipsene!

Smart oppbevaring på soverommet

Det viktigste stikkordet for effektive og gode oppbevaringsløsninger på soverommet er klesoppbevaring – du bør ha plass til alle klær og sko som er i bruk, og det må være enkelt og smidig å komme til når du skal ha tak i dagens antrekk. Smart oppbevaring av klær og god skooppbevaring innebærer også at plaggene henges eller brettes på en måte som gjør at de holder seg pene lengst mulig, det er nemlig både mer bærekraftig og økonomisk.

Oslo er en serie nette og fine oppbevaringsmøbler, med både kommoder og garderobeskap i sortimentet. Du får også nattbord og konsollbord i samme serie, så du kan skape en helhetlig stil på soverommet. Kommoder gir også smart oppbevaring på barnerom, og laOslo er en serie nette og fine oppbevaringsmøbler, med både kommoder og garderobeskap i sortimentet. Du får også nattbord og konsollbord i samme serie, så du kan skape en helhetlig stil på soverommet. Kommoder gir også smart oppbevaring på barnerom, og la

Oslo er en serie nette og fine oppbevaringsmøbler, med både kommoder og garderobeskap i sortimentet. Du får også nattbord og konsollbord i samme serie, så du kan skape en helhetlig stil på soverommet. Kommoder gir også smart oppbevaring på barnerom, og lar barna holde orden i både leker og klær på en enkel måte.

Den pene skjenken i serien Trygve kan brukes som et kombinert sminkebord og oppbevaring av de fineste smykkene dine, og denne oppbevaringsserien byr også på nattbord i samme stil. Den pene skjenken i serien Trygve kan brukes som et kombinert sminkebord og oppbevaring av de fineste smykkene dine, og denne oppbevaringsserien byr også på nattbord i samme stil.

Den pene skjenken i serien Trygve kan brukes som et kombinert sminkebord og oppbevaring av de fineste smykkene dine, og denne oppbevaringsserien byr også på nattbord i samme stil.

Kommodene i serien Alex har et rustikt preg, og er perfekt for deg som ønsker en mørkere look på soverommet – kombiner den gjerne med et lekkert sengesett i rustfarger. Serien er også som skapt for en fjellhytteKommodene i serien Alex har et rustikt preg, og er perfekt for deg som ønsker en mørkere look på soverommet – kombiner den gjerne med et lekkert sengesett i rustfarger. Serien er også som skapt for en fjellhytte

Kommodene i serien Alex har et rustikt preg, og er perfekt for deg som ønsker en mørkere look på soverommet – kombiner den gjerne med et lekkert sengesett i rustfarger. Serien er også som skapt for en fjellhytte, som lagringsplass for ullstillongs og varme strømper.

En fin løsning for klesoppbevaring er å velge et garderobeskap med speil, så du kan se hvordan antrekket faktisk ser ut på også.En fin løsning for klesoppbevaring er å velge et garderobeskap med speil, så du kan se hvordan antrekket faktisk ser ut på også.

En fin løsning for klesoppbevaring er å velge et garderobeskap med speil, så du kan se hvordan antrekket faktisk ser ut på også. Speil gir også en fin romfølelse på mindre soverom, og skyvedører gjør at du får maksimalt ut av plassen. Save er en enkel og rimelig garderobeløsning som kan tilpasses dine behov.

Trenger du oppbevaringsplass for ekstra dyner eller sengetøy, kan en seng med oppbevaring være et godt tips – hos Møbelringen finner du flere varianter av North Beds rammeseng med smart rom for oppbevaring. Trenger du oppbevaringsplass for ekstra dyner eller sengetøy, kan en seng med oppbevaring være et godt tips – hos Møbelringen finner du flere varianter av North Beds rammeseng med smart rom for oppbevaring.

Trenger du oppbevaringsplass for ekstra dyner eller sengetøy, kan en seng med oppbevaring være et godt tips – hos Møbelringen finner du flere varianter av Odin rammeseng med smart rom for oppbevaring.

Innredning og oppbevaring på gjesterommet

Praktiske møbler og smart oppbevaring er viktig på gjesterommet, uten at det skal gå på bekostning av komforten. En sovesofa som kan fungere som en ekstra lese- eller tv-krok i hverdagen, og som enkelt kan slås ut til en god seng når du har gjester, passer perfekt når du skal innrede ekstrarommet. Flere av sovesofaene du finner hos Møbelringen har også oppbevaringsplass til dyner.

Smiley sovesofa kan like gjerne få plass i stuen som på gjesterommet. Den har plass til to overnattingsgjester og er enkel å forvandle fra sofa til seng. Denne er også fin til en kjellerstue eller på ungdomsrommet – eller kanskje du har en hybel.Smiley sovesofa kan like gjerne få plass i stuen som på gjesterommet. Den har plass til to overnattingsgjester og er enkel å forvandle fra sofa til seng. Denne er også fin til en kjellerstue eller på ungdomsrommet – eller kanskje du har en hybel.

Smiley sovesofa kan like gjerne få plass i stuen som på gjesterommet. Den har plass til to overnattingsgjester og er enkel å forvandle fra sofa til seng. Denne er også fin til en kjellerstue eller på ungdomsrommet – eller kanskje du har en hybel som skal innredes?

Nyheten Embla sovesofa er en del av en serie sofaer med et klassisk og tidløst design kombinert med god sittekomfort. I denne sover gjestene dine godt – og når de har reist hjem kan du trylle den om til sofa igjen, og sette deg godt tilbake med en kopp teNyheten Embla sovesofa er en del av en serie sofaer med et klassisk og tidløst design kombinert med god sittekomfort. I denne sover gjestene dine godt – og når de har reist hjem kan du trylle den om til sofa igjen, og sette deg godt tilbake med en kopp te

Embla sovesofa er en del av en serie sofaer med et klassisk og tidløst design kombinert med god sittekomfort. I denne sover gjestene dine godt – og når de har reist hjem kan du trylle den om til sofa igjen, og sette deg godt tilbake med en kopp te og en god bok.

Oppbevaring på hjemmekontoret

Mange har kjent på behovet for å oppgradere hjemmekontoret med en smart oppbevaringshylle, noen skuffer eller en god skrivepult. Forutsetningen for å jobbe effektivt hjemmefra er at kontorplassen din fungerer, og ikke minst at du enkelt kan rydde den bort når kontortiden er over.

Joy oppbevaringsserieJoy oppbevaringsserie
Harvey skinnboksHarvey skinnboks

Møbelserien Joy byr på alt du kan trenge av smarte kontormøbler – som hyller, reoler og skrivepult. Har du ikke et eget rom som kan fungere som kontor, kan et tips være å investere i noen fine esker til å ha kontortingene dine i, så du kan ha dem tilgjengelig, men likevel skjult. Du kan også dedikere en hylle eller en skuff i en skjenk i stuen til oppbevaring av PC-en.

Oppbevaringsmøbler til spisestue og stue

Uansett om du ønsker oppbevaringsmøbler i stuen som lar deg ha ting synlig og på utstilling, som for eksempel i et vitrineskap, eller om du vil ha småting og «rot» bak lukkede dører i en skjenk, har Møbelringen det du trenger. Et smart tips er å la hver eneste ting ha en fast plass. På den måten slipper du å lure på hvor tingene skal plasseres når du er ferdig med dem, og du slipper å lete neste gang du har bruk for akkurat den vasen eller ladekabelen til mobilen.

Skjenken Civitas er en av nyhetene i sortimentet, og har både skuffer og dører – og masse plass til oppbevaring. Den er produsert av PBJ Designhouse, som har stolte design- og håndverkstradisjoner siden 1968, og fås i sort eik, lys eik og valnøtt.Skjenken Civitas er en av nyhetene i sortimentet, og har både skuffer og dører – og masse plass til oppbevaring. Den er produsert av PBJ Designhouse, som har stolte design- og håndverkstradisjoner siden 1968, og fås i sort eik, lys eik og valnøtt.

Skjenken Civitas har både skuffer og dører – og masse plass til oppbevaring. Den er produsert av PBJ Designhouse, som har stolte design- og håndverkstradisjoner siden 1968, og fåes i sort eik, lys eik og valnøtt.

Timantti har flere ulike vitrineskap, skjenker og tv-oppsett, noe som gir deg muligheten til å skape en helhetlig stil i stuen.Timantti har flere ulike vitrineskap, skjenker og tv-oppsett, noe som gir deg muligheten til å skape en helhetlig stil i stuen.

Timantti har flere ulike vitrineskap, skjenker og tv-oppsett, noe som gir deg muligheten til å skape en helhetlig stil i stuen.

Har du en liten og trang stue å innrede finnes det gode råd for det også – les mer om tre grep du kan ta som gjør det enklere.

Smart oppbevaring på kjøkkenet

Mange av oss har etterhvert slått ned vegger og åpnet opp mellom kjøkken og stue, og de fleste nybygg har åpne løsninger som standard. Det gir en luftig og fin romfølelse, men stiller krav til en viss ordenssans – og gode oppbevaringsløsninger – for å holde det ryddig.

Joy hylleJoy hylle

Har du et kjøkken uten overskap, kan det være veldig stilig med noen stramme, åpne hyller der du kan sette frem de fineste tingene dine. En sortlakkert, matt hylle er nesten et dekorelement i seg selv.

Paris oppbevaringsserieParis oppbevaringsserie

Er du glad i en mer landlig stil, er serien Paris perfekt til oppbevaring i åpne kjøkken- og spisestuerom. Denne serien kan også brukes i gangen, på soverommet og på kontoret, for den inneholder et bredt utvalg ulike oppbevaringsmøbler.

Oppbevaring i gangen

Hjemmets entré og det første rommet du møter når du kommer hjem, har en tendens til å bli et kaotisk område om du ikke har nok – og smarte nok – oppbevaringsmuligheter. Smart oppbevaring i gang betyr for eksempel at du velger en oppbevaringsbenk om du skal ha en sitteplass til å snøre skoene. Eller det betyr at du velger skooppbevaring som gjør at du har god oversikt over skoene, og at det er enkelt å henge opp jakken når du kommer inn døren.

Det er egentlig en bokhylle, men hyllen fra Oslo-serien er perfekt om du vil ha de fineste skoene dine på utstilling i gangen. Den praktiske skuffen nederst er perfekt til skopuss og småting.Det er egentlig en bokhylle, men hyllen fra Oslo-serien er perfekt om du vil ha de fineste skoene dine på utstilling i gangen. Den praktiske skuffen nederst er perfekt til skopuss og småting.

Det er egentlig en bokhylle, men hyllen fra Oslo-serien er perfekt om du vil ha de fineste skoene dine på utstilling i gangen. Den praktiske skuffen nederst er perfekt til skopuss og småting.

Milford knaggrekkeMilford knaggrekke

En knaggrekke bør alle ha, så både fastboende og gjester har et sted å henge jakken med én gang de er innenfor døren. I den smarte entréserien Milford finner vi både praktiske og lekre skostativ, speil, sittebenker, hattehyller og knaggrekker. Serien kommer i både eik og sort – og er like fin som den er praktisk.

Garderobestativet i Milford-serien er i flott eik og gir deg stilren og praktisk oppbevaringsplass til både hatter, sko og jakker. Finnes også i sort.Garderobestativet i Milford-serien er i flott eik og gir deg stilren og praktisk oppbevaringsplass til både hatter, sko og jakker. Finnes også i sort.

Garderobestativet i Milford-serien er i flott eik og gir deg stilren og praktisk oppbevaringsplass til både hatter, sko og jakker. Finnes også i sort.