Trend / Inspirasjon:
Hagetrender for 2020

Etter en lang vinter smaker det alltid godt med lysere kvelder og fine stunder utendørs. Her er vår guide til de viktigste hagetrendene for året – både for deg med liten uteplass og for deg med stor hage.

Brooklyn er en av våre mest fleksible modulserierBrooklyn er en av våre mest fleksible modulserier
Brooklyn er en av våre mest fleksible modulserier

Å være ute gir ikke bare påfyll i form av D-vitamin og frisk luft, forskning viser at det også kan dempe stress og bidra til at vi bekymrer oss mindre. For mange er hagen eller verandaen også et kjærkomment ekstra rom i vår- og sommersesongen, og et deilig fristed hvor man kan samle venner og familie til både hyggelige lunsjer og trivelige sommerkvelder.

På samme måte som man ser skiftninger og nye trender innen interiør innendørs, ser man nye tendenser i hvordan vi møblerer og pynter uteplassene våre fra år til år. Her er årets hagetrender!

1. Skap et ekstra rom ute

Mange av oss bor i hus og leiligheter med stramt definerte rom, og lite plass til overs. En terrasse, balkong eller hageflekk kan for mange bety at de har et ekstra område å leve på i vår- og sommermånedene. Ved hjelp av en terrassevarmer kan kjølige kvelder også bli lune hyggestunder ute, og sesongen kan forlenges et godt stykke ut på høsten.

Stearinlys skaper en lun og inviterende stemning, og en terrassevarmer kan hjelpe deg med å forlenge utendørssesongen utover høsten.Stearinlys skaper en lun og inviterende stemning, og en terrassevarmer kan hjelpe deg med å forlenge utendørssesongen utover høsten.
Stearinlys skaper en lun og inviterende stemning, og en terrassevarmer kan hjelpe deg med å forlenge utendørssesongen utover høsten.

2. Bruk tekstiler også utendørs

Noe av det som ofte definerer stilen vår i høyest grad innendørs, er tekstilene vi velger å omgi oss med – som pledd, puter og gulvtepper. Ta med denne tankegangen utendørs for å lage en personlig uteplass hvor du virkelig kan slappe av. Hos Møbelringen finner du gulvtepper som er laget spesielt for bruk utendørs, og disse skaper fine soner i utemiljøet. Har du god plass kan du skape flere slike soner, som en spiseplass, et loungeområde og en lun krok for å sole seg i.

Ha gjerne en bunke pene pledd liggende i en putekasse eller en kurv, så har du noe gjestene dine kan pakke seg inn i når dere sitter ute og ikke vil at kvelden skal ta slutt.

Dyreprint har for alvor gjort sitt inntog også på hjemmetekstilene våre, og puter i både sebra og leopard kan gi deg et eksotisk tilsnitt på uteplassen din.Dyreprint har for alvor gjort sitt inntog også på hjemmetekstilene våre, og puter i både sebra og leopard kan gi deg et eksotisk tilsnitt på uteplassen din.
Dyreprint har for alvor gjort sitt inntog også på hjemmetekstilene våre, og puter i både sebra og leopard kan gi deg et eksotisk tilsnitt på uteplassen din.

3. Ta med pynten ut i hagen

En stor trend i 2020 er pynt og dekor i forskjellige former og materialer, og denne tendensen ser vi igjen for uteplassen også. Det handler om å vise frem hvem man er og sin personlige stil, og skape en hyggelig atmosfære i det ekstra rommet man har tilgjengelig på sommerstid. Om du bare har et par kvadratmeter balkong eller en stor, grønn hage spiller ingen rolle, med den riktige pynten kan du gjøre plassen til «din» – klar for avslapning og hvile eller fest og moro med gode venner.

4. Stramme linjer eller bohemsk romantikk – finn din hagestil

Det er ikke én spesifikk stil som dominerer innredningstrendene for hagen i 2020, men det er flere ulike stilretninger du kan la deg inspirere av. Mange ønsker at stilen de har inne også skal gjenspeiles i møbler og tilbehør utendørs. Den stramme, minimalistiske og nordiske trenden har lenge dominert norske hager og uteplasser, og de rene linjene er fortsatt en stor trend i hagen. I tillegg er mer klassiske eller romantiske alternativer godt representert i det store utvalget hagemøbler du får kjøpt hos Møbelringen.

Ved å bruke god tid når du skal velge hage- og utemøblene dine, slipper du å skifte ut møblene hver sesong, og kan heller tilsette nye elementer som puter og tekstiler for å oppdatere stilen fra år til år.

Stram og moderne eller søt og romantisk? Uansett hvilken stil du ønsker deg til uteplassen, finner du et alternativ som passer deg hos Møbelringen.Stram og moderne eller søt og romantisk? Uansett hvilken stil du ønsker deg til uteplassen, finner du et alternativ som passer deg hos Møbelringen.
Stram og moderne eller søt og romantisk? Uansett hvilken stil du ønsker deg til uteplassen, finner du et alternativ som passer deg hos Møbelringen.

5. Velg fleksible møbler til hagen

Fleksibilitet er et viktig stikkord for møbeltrendene i år, også i hagen. Der tilbudet tidligere begrenset seg til faste oppsett av bord pluss fire stoler, går trenden nå mot tilpassede og mer «skreddersydde» hagemøbler. Moduler gir deg muligheten til å bygge den utesofaen som passer deg, og de er enkle å flytte rundt på etter behov. Denne fleksibiliteten gjør også at møblene passer like godt inn på en mindre balkong som på en stor markterrasse – du plukker bare de modulene du har plass til og møblerer deretter.

Å velge en større modulsofa gir også rom for at flere i familien kan nyte «utelivet» samtidig uten at det føles som om man sitter på fanget til hverandre – og gjester kan du også få plass til!

Med et tidløst design og løse moduler som kan tilpasses de fleste uteplasser, er Brooklyn fra Møbelringen et godt valg.Med et tidløst design og løse moduler som kan tilpasses de fleste uteplasser, er Brooklyn fra Møbelringen et godt valg.
Med et tidløst design og løse moduler som kan tilpasses de fleste uteplasser, er Brooklyn fra Møbelringen et godt valg.

6. Skap en grønn oase med planter

Plantekassene har gjort et comeback i norske hjem, og nå tar de også plass i hagene våre. Å sette grønne planter i flere høyder og nivåer, skaper spennende rom, og med plantekasser kan også inneplantene få luftet seg i sommer. De grønne plantene som vanligvis har sin plass i vinduskarmen inne elsker å få komme ut når det er varmt nok ute.

I tillegg til prydvekster, er trenden med selvdyrkede grønnsaker viktig i tiden fremover. Å kunne servere egenprodusert salat og smake til maten med egne krydderurter er ekstra moro. Duften av frisk basilikum eller sitronmelisse gir hagefølelsen selv om du bare har en liten balkong å boltre deg på.

Grønne gleder! Både prydvekster og nyttevekster kan få plass i plantekasser på uteplassen.Grønne gleder! Både prydvekster og nyttevekster kan få plass i plantekasser på uteplassen.
Grønne gleder! Både prydvekster og nyttevekster kan få plass i plantekasser på uteplassen.

7. Velg varige materialer på hagemøblene – og ta vare på dem!

Vi velger stadig oftere møbler og tilbehør som skal vare i mer enn én sesong, og hagemøblene er intet unntak. Både materialvalg og vedlikehold kan bidra til at du kan ha glede av hagemøblene dine i mange år fremover, til glede for både deg, lommeboken din og ikke minst miljøet.

Hos Møbelringen får du kjøpt møbeltrekk som beskytter hagemøblene dine mot vær og vind, og putekasser som er perfekte til oppbevaring av sitteputer og andre tekstiler. I tillegg bør du behandle utemøblene dine med beskyttende produkter og rengjøre dem med riktige vaskeprodukter.