Høstens interiørtrender 2021

Denne høsten ser vi et økt fokus på naturmaterialer og jordfarger. Fargene er dypere og materialene mer rustikke – og hotellstilen holder fortsatt stand!

Når tropevarmen har lagt seg og sommeren er over, kjenner mange på behovet for å markere dette også i interiøret hjemme. Mørkere kvelder og lavere temperaturer inspirerer til et stilskifte som i år innebærer dypere farger og spennende teksturer. Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger ser en klar tendens til at folk er mer opptatt av både naturmaterialer og varighet på møbler og tekstiler, og tror denne trenden bare vil blir sterkere i tiden fremover.

– Vi ser at de store svingningene i trender begynner å roe seg noe, og at stadig flere ønsker seg en stil som de kan bygge videre på, fremfor å bytte ut fra sesong til sesong. Det rimer godt med filosofien til Møbelringen om å dyrke en personlig stil, sier hun.

1. Fargetrender interiør; varmere og dypere fargepalett

Jord- og rusttoner blir viktige for både møbler og tilbehør i høst, og har du en nøytral sofa kan du enkelt tilsette puter i trendnyansene for å få den oppdateringen du ønsker deg.

Den lette, nordiske stilen har dominert trendbildet innen møbler og interiør i lang tid, og hatt med seg en kjølig fargeskala. Blåtonene forsvinner ikke, men her ser vi et skifte fra de lyse pastellene til mørkere og rikere nyanser. Kjersti forteller at det generelt er en dreining mot en varmere fargepalett.

– Mot høsten vil vi se mer av farger i rust- og jordtoner på møbler og tilbehør, og også på veggen, sier hun.

Jord- og rusttoner blir viktige for både møbler og tilbehør i høst, og har du en nøytral sofa kan du enkelt tilsette puter i trendnyansene for å få den oppdateringen du ønsker deg. Stordal Sandefjord modulsofa og Fjørå stol. Kleppe Retro sofabord.Jord- og rusttoner blir viktige for både møbler og tilbehør i høst, og har du en nøytral sofa kan du enkelt tilsette puter i trendnyansene for å få den oppdateringen du ønsker deg. Stordal Sandefjord modulsofa og Fjørå stol. Kleppe Retro sofabord.
Jord- og rusttoner blir viktige for både møbler og tilbehør i høst, og har du en nøytral sofa kan du enkelt tilsette puter i trendnyansene for å få den oppdateringen du ønsker deg. Stordal Sandefjord modulsofa og Fjørå stol. Kleppe Retro sofabord.

2. Naturmaterialer blir stadig viktigere

Naturmaterialer som tre, lin, ull og strå blir stadig viktigere. Denne høsten vil ulike typer treverk fortsette å spille en stor rolle i trendbildet. Spisebord, skjenker og vitrineskap i tre har en varighet i seg som treffer midt i høstens tendenser. I tillegg scorer disse materialene høyt med tanke på bærekraft og varighet. Tre blir bare vakrere med årene, og vil være blant de møblene du tar med deg videre inn i sesong etter sesong

Spisebord, skjenker og vitrineskap i tre har en varighet i seg som treffer midt i høstens tendenser. Woodstory spisebord og skjenk med Palma spisestol.Spisebord, skjenker og vitrineskap i tre har en varighet i seg som treffer midt i høstens tendenser. Woodstory spisebord og skjenk med Palma spisestol.
Spisebord, skjenker og vitrineskap i tre har en varighet i seg som treffer midt i høstens tendenser. Woodstory spisebord og skjenk med Palma spisestol.
Nordmenn er særlig glade i hotellstilen på soverommet, og da passer trematerialer perfekt for å skape et avslappende og godt miljø. Her er Wonderland sin nyhet denne høsten K10 kontinentalseng med lekre detaljer i eik.Nordmenn er særlig glade i hotellstilen på soverommet, og da passer trematerialer perfekt for å skape et avslappende og godt miljø. Her er Wonderland sin nyhet denne høsten K10 kontinentalseng med lekre detaljer i eik.
Nordmenn er særlig glade i hotellstilen på soverommet, og da passer trematerialer perfekt for å skape et avslappende og godt miljø. Her er Wonderland sin nyhet denne høsten K10 kontinentalseng med lekre detaljer i eik.

3. Bruk av spiler i innredning og møbler

Spiler i interiøret er en trend vi så mye av i 2020 og den tar vi med oss videre i 2021. De myker opp et hvert rom og bringer varme til rommet og øvrig interiør. En av våre største merkevarer Woodstory har denne høsten kommet med serien Akustik, se mer her.

Woodstory Akustik skjenk og høyskap, Woodstory spisebord og Stressless Laurel spisestol.Woodstory Akustik skjenk og høyskap, Woodstory spisebord og Stressless Laurel spisestol.
Woodstory Akustik skjenk og høyskap, Woodstory spisebord og Stressless Laurel spisestol.

4. Strå og tørkede blomster

Strå og tørkede blomster er fortsatt en sterk trend. Det samme gjelder grønne planter – vi henter naturen inn og skaper oss frodige, grønne oaser som gir oss energi.

Vi henter naturen inn med strå og tørkede blomster. Boheme sofa venstre og Stordal Sandefjord modulsofa til høyre.Vi henter naturen inn med strå og tørkede blomster. Boheme sofa venstre og Stordal Sandefjord modulsofa til høyre.
Vi henter naturen inn med strå og tørkede blomster. Boheme sofa venstre og Stordal Sandefjord modulsofa til høyre.