Dekk på i hagen:

Tips til sommerfesten

Med varmere vær følger gleden over å være utendørs, også når vi skal invitere til et hyggelig lag. Her får du tips og inspirasjon til hagefest – uansett om det blir med bare nærmeste familie eller hele venneflokken.

Vi elsker å invitere til sommerfest, og bruker hagen som et ekstra rom gjennom den varme og fine årstiden. Uansett om «hagen» betyr en liten balkong, en stor gressplen eller en terrasse.

– Hagen er det perfekte stedet å invitere til middag eller fest med lave skuldre og avslappet stemning. Sommerlige tekstiler, nok sitteplasser, og lyslenker eller levende lys når solen går ned er alt du trenger for å gjøre hagen festklar i en fei, mener daglig leder i Møbelringen Alna, Maria Jeanette Øvergård.

Her får du hennes beste tips til en vellykket hagefest!

Sommerlige tekstiler, nok sitteplasser, og lyslenker eller levende lys når solen går ned er alt du trenger for å gjøre hagen festklar. Møbler fra Freeport-serien.Sommerlige tekstiler, nok sitteplasser, og lyslenker eller levende lys når solen går ned er alt du trenger for å gjøre hagen festklar. Møbler fra Freeport-serien.
Sommerlige tekstiler, nok sitteplasser, og lyslenker eller levende lys når solen går ned er alt du trenger for å gjøre hagen festklar. Møbler fra Freeport-serien.

Tips til hagefest og sommerfest

Om uteplassen din er liten og du ikke har plass til en stor sittegruppe, kan du likevel gjøre mest mulig ut av den plassen du har. Fleksible hagemøbler i moduler lar deg møblere mest mulig effektivt, og du kan flytte på modulene om du skulle trenge det. Og en sammenleggbar stol eller benk gir deg en ekstra sitteplass eller to.

EcoFurn Granny stol tar liten plass når den er foldet sammen, men gir deg ekstra sitteplass når du har behov for det.EcoFurn Granny stol tar liten plass når den er foldet sammen, men gir deg ekstra sitteplass når du har behov for det.
EcoFurn Granny stol tar liten plass når den er foldet sammen, men gir deg ekstra sitteplass når du har behov for det.

Pynt til hagefest

Når du skal pynte til sommerfesten, kan det være en god idé å velge deg et tema – kanskje trenger dere å kjenne på Syden-følelsen med noen tropiske farger etter en lang vinter, eller du får besøk av en gjeng ivrige seilere og vil bruke maritime referanser i dekoren? Eller kanskje er det nok å velge seg pynt i sommerlige og glade farger?

Maria i Møbelringen, mener at uansett hvilket tema du velger for sommerfesten, er stearinlys, blomster, god mat og god stemning de viktigste ingrediensene for å få et vellykket selskap.

– Om sommeren er det beste tipset for å få et vakkert dekket bord, rett og slett å plukke buketten selv. Fyll vaser i forskjellige størrelser og sett dem utover bordet. Levende lys er også koselig når det mørkner, sier hun.

Spin er en vakker flammevirvel i en dekorativ glasskolbe, som gir både lys og følelsen av et lite bål på bordet.Spin er en vakker flammevirvel i en dekorativ glasskolbe, som gir både lys og følelsen av et lite bål på bordet.
Spin er en vakker flammevirvel i en dekorativ glasskolbe, som gir både lys og følelsen av et lite bål på bordet.

Maria mener at man bør forsøke å bruke så mye tid som mulig sammen med gjestene, og ikke løpe inn og ut og stresse. Festen blir hyggeligst om også verten eller vertinnen koser seg, mener hun.

– Lag klart så mye som mulig på forhånd, og fordel gjerne oppgaver på gjestene også. De fleste synes det er hyggelig å bidra. Har du plass til et utekjøkken på terrassen, gir det deg muligheten til å snakke med gjestene dine mens du fikser de siste detaljene, sier hun.

Har du plass til et utekjøkken på terrassen, slipper du å fly inn og ut av huset, og kan bruke mer tid ute sammen med gjestene dine. Newport utekjøkken i sort aluminium kan kobles til kaldtvann med hageslange.Har du plass til et utekjøkken på terrassen, slipper du å fly inn og ut av huset, og kan bruke mer tid ute sammen med gjestene dine. Newport utekjøkken i sort aluminium kan kobles til kaldtvann med hageslange.
Har du plass til et utekjøkken på terrassen, slipper du å fly inn og ut av huset, og kan bruke mer tid ute sammen med gjestene dine. Newport utekjøkken i sort aluminium kan kobles til kaldtvann med hageslange.
En bålpanne skaper en koselig stemning, i tillegg til å gi en lun varme som kan komme godt med når solen har gått ned. Cube bålpanne finnes i fargene sort og rust, og når den ikke er i bruk kan den snus på hodet og brukes som krakk.En bålpanne skaper en koselig stemning, i tillegg til å gi en lun varme som kan komme godt med når solen har gått ned. Cube bålpanne finnes i fargene sort og rust, og når den ikke er i bruk kan den snus på hodet og brukes som krakk.
En bålpanne skaper en koselig stemning, i tillegg til å gi en lun varme som kan komme godt med når solen har gått ned. Cube bålpanne finnes i fargene sort og rust, og når den ikke er i bruk kan den snus på hodet og brukes som krakk.

Tenn et bål når solen går ned

Norge kan by på kjølige sommerkvelder, og da kan det være godt med en bålpanne som både kan varme frosne hagefestdeltakere når solen har gått ned, og skape en hyggelig atmosfære på uteplassen. Også lune tekstiler kan være godt å ha for hånden.

– Du kan for eksempel fylle en sommerlig kurv med tepper og pledd i fine farger, som folk kan pakke seg inn i – så er du sikker på at festen ikke tar slutt fordi gjestene fryser, tipser Maria i Møbelringen.

Her er utvalgte hagemøbler: