Hagen er sommerens viktigste rom:

Her er årets hagetrender 2024

Komfortsonen blir ikke komfortabel sånn helt uten videre. Gjør uteplassen sommerklar med god hjelp fra oss! 

Den fineste tiden på året er her, og etter en lang vinter er vi er klare for å nyte deilige vår- og sommerdager utendørs – hjemme eller på hytta. Om komfortsonen din er i hagen, på balkongen eller på terrassen, så hjelper vi deg med å finne utemøbler til din personlige stil.  

Her er 7 fine trender for komfortsonen utendørs.

Sonora-serien er en bestselger, og det er ikke uten grunn. De solide, komfortable og lekre møblene kan enkelt tilpasses din personlige stil ved å tilsette tekstiler og dekor. Det smarte bordet kan heves og senkes etter behov.Sonora-serien er en bestselger, og det er ikke uten grunn. De solide, komfortable og lekre møblene kan enkelt tilpasses din personlige stil ved å tilsette tekstiler og dekor. Det smarte bordet kan heves og senkes etter behov.
Sonora-serien er en bestselger, og det er ikke uten grunn. De solide, komfortable og lekre møblene kan enkelt tilpasses din personlige stil ved å tilsette tekstiler og dekor. Det smarte bordet kan heves og senkes etter behov.

1. Personlig stil i hagen og på balkongen

En av de viktigste møbeltrendene de siste årene har vært å være tro til sin personlige stil, også i hagen. Både møbler, belysning og tekstiler til uterommet speiler den stilen vi har innendørs, og utvalget av møbler som nesten like gjerne kunne stått inne i stuen, er stort, forteller Øvergård. – Tidligere var det et klart skille mellom inne- og utemøblene våre, både i materialer, stil og farger. Nå ser vi at mange ønsker å skape en sammenheng mellom ute og inne, og at hagemøblene i større grad er med på å uttrykke en personlig stil, sier hun.

Også tekstiler som pledd, puter og gulvtepper er med på å skape lune og innbydende uterom. Det er også den enkleste måten å oppdatere en terrasse eller balkong, sier eksperten. – Om du har hagemøbler som holder en sesong til, kan du tilsette nye tekstiler, store plantekasser og ny dekor for å få et nytt uttrykk.

Toledo_hagemøblerToledo_hagemøbler
Toledo hagemøbler kombinerer aluminium og flett. Dette gir et tidløst design som passer inn i de fleste hus og hager.

2. Smarte og sanselige soner

En hage eller en uteplass skal dekke mange behov – her spiser vi, her slapper vi av, og her tar vi imot besøk. For å få mye ut av plassen du har tilgjengelig, kan det være en god idé å skape ulike soner. De ulike sonene kan skilles med for eksempel plantekasser på hjul eller store potter, og gulvtepper beregnet på utebruk gjør det enkelt å definere for eksempel loungeområdet eller spiseplassen.

– Uteplassen behøver ikke å være enorm for at du skal ha glede av ulike soner, du kan fint få til dette på en liten terrasse også, sier Maria i Møbelringen.

Den komfortable hengestolen Nest er som en liten sone i seg selv, der man sitter skjermet inne i stolen.Den komfortable hengestolen Nest er som en liten sone i seg selv, der man sitter skjermet inne i stolen.
Den komfortable hengestolen Nest er som en liten sone i seg selv, der man sitter skjermet inne i stolen.
Darlington-hagemøblerDarlington-hagemøbler
Darlington-serien ble en bestselger i fjor, og blir med oss videre i 2024. Spisebordet har bordplate i keramisk glass, og sitteputene i spisestolene byr på god sittekomfort – så dere kan nyte kvelden i hagen.

3. Vi vil spise ute

En av uteplassens aller viktigste funksjoner, er til å innta måltider i det fri. Å kunne spise utendørs er en luksus vi ikke er forunt hele året her til lands, og de fleste ønsker derfor å få maksimalt ut av de varmere månedene – godt hjulpet av terrassevarmere og lune tekstiler. Denne sesongen kommer vi til å se mye til de runde spisebordene også utendørs, forteller Maria Jeanette Øvergård.

– Runde, organiske former er en sterk interiørtrend i år, og de runde spisebordene gjør det ekstra hyggelig å samles til et godt måltid. Et rundt bord gir deg muligheten til å se alle inn i øynene, og det skaper en hyggelig atmosfære som skapt for gode samtaler, sier hun.

komodo_modulsofakomodo_modulsofa
Nyheten Komodo modulsofa kan du bygge akkurat så stor eller liten du vil – tilpasset både små og store komfortsoner.

4. Vi utnytter plassen med fleksible utemøbler

Det er ikke alle forunt å ha en stor hage med gressplen, platting og god plass. Men heldigvis er det heller ikke en forutsetning for å kunne skape en hyggelig og anvendelig uteplass. En terrasse eller en liten balkong kan også bli en deilig oase som kan gi deg stor glede gjennom vår- og sommersesongen. Mye ligger i å velge smarte løsninger og fleksible hagemøbler, forteller Møbelringens hageekspert.

– For å sikre en god utnyttelse av både små og store uteplasser, anbefaler vi å se etter utemøbler som er fleksible. Det kan være bord med hev- og senkfunksjon, som kan brukes både som spisebord og loungebord, eller det kan være stoler som kan stables, så du kan hente frem sitteplasser til flere gjester ved behov.

Settbord som kan plasseres rundt etter behov, solsenger med regulerbar rygg og mindre kafésett som lar deg nyte morgenkaffen på en liten balkong er andre smarte løsninger som sikrer deg god utnyttelse av det som er din hage – uansett om det betyr hundre kvadratmeter gressplen eller to kvadratmeter flislagt balkong.

Oregon _hagegruppe_regulerbar_stolryggOregon _hagegruppe_regulerbar_stolrygg
Oregon er en fleksibel hagegruppe med både regulerbare stolrygger og bord med hev- og senkfunksjon, som kan brukes både som spisebord og loungebord. Og med Portland sidebord, som kan heves og senkes, er det perfekt til både en kaffekopp og en pc.

5. Hjemme best om sommeren

Selv om mange drømmer om å reise utenlands i ferien, tilbringer man sjelden hele sommeren borte hjemmefra. Vi trenger derfor å lage oss et avslappende og godt uterom hvor vi kan tilbringe solfylte dager, late kvelder og kanskje også kose oss med godt selskap og nygrillet mat. 

Heldigvis behøver du ikke å reise langt for å finne alt du trenger for å skape din egen sommeridyll. Uansett om du har en balkong, en liten hage eller en stor terrasse, finnes det en rekke enkle løsninger for å forvandle uterommet et sted du kan trives i.

– Noen timer utendørs etter jobb, gjør godt for både kropp og sjel, og en smart innredet uteplass bidrar til at terskelen for å tilbringe tid ute blir lavere, mener Maria Jeanette.

Selv om mange liker å reise utenlands om sommeren er det også godt å ha en fin uteplas så være i.

Er det én ting de siste par årene har lært oss, er det at sommeren kan være ganske fin her hjemme i Norge – og selv om mange skal utenlands i år, er det likevel godt å ha en deilig oase utenfor døren sin. Å kunne nyte et snev av feriefølelse etter jobb, på balkongen med et forfriskende glass limonade, er en luksus vi setter pris på. Også her finnes det gode løsninger for uteplassen, som stoler du enkelt kan ta med på stranden, lekre parasoller, og solsenger som kan slås helt flate for å lage en komfortabel daybed.

– Noen timer utendørs etter jobb, gjør godt for både kropp og sjel, og en smart innredet uteplass bidrar til at terskelen for å tilbringe tid ute blir lavere, mener Maria Jeanette.

Velger du utemøbler av høy kvalitet til hagen ved sommerhuset, har du dem i mange år fremover. Tekstiler som tåler en liten skur er et pluss.Velger du utemøbler av høy kvalitet til hagen ved sommerhuset, har du dem i mange år fremover. Tekstiler som tåler en liten skur er et pluss.
Velger du utemøbler av høy kvalitet til hagen ved sommerhuset, har du dem i mange år fremover. Tekstiler som tåler en liten skur er et pluss.

6. Utendørs i både regn og sol

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, sies det – og det samme gjelder hagemøblene også. For at du skal slippe å flytte inn og ut på møblene fra uteplassen, kan det være smart å sjekke om de kan tåle en regnskur.

Investerer du i en stor parasoll eller en markise over uteplassen, kan du gjerne nyte middagen utendørs også på dager der solen gjemmer seg bak en regnværssky.

Hjørnesofaen Lucas er spesielt utviklet for utendørs bruk, er enkel å rengjøre og tåler godt å stå ute hele sommeren. Rammen er dekket med et vanndrenerende og hurtigtørkende skum, som igjen er trukket med vannavvisende Sunbrella-tekstil.Hjørnesofaen Lucas er spesielt utviklet for utendørs bruk, er enkel å rengjøre og tåler godt å stå ute hele sommeren. Rammen er dekket med et vanndrenerende og hurtigtørkende skum, som igjen er trukket med vannavvisende Sunbrella-tekstil.
Hjørnesofaen Lucas er spesielt utviklet for utendørs bruk, er enkel å rengjøre og tåler godt å stå ute hele sommeren. Rammen er dekket med et vanndrenerende og hurtigtørkende skum, som igjen er trukket med vannavvisende Sunbrella-tekstil.

7. Vi setter uteplassen høyt – også på hytta

En av de viktigste møbeltrendene i år, er at vi innreder hyttene våre i en mer personlig stil, og at vi velger møbler av en høyere kvalitet enn tidligere. Nytt er også fokuset på å velge møbler til hytta som vi like gjerne kunne hatt hjemme. Denne trenden gjør seg også gjeldende i uteområdet på hytta, forteller Maria Jeanette Øvergård i Møbelringen.

– Vi skaper hyggelige «hager» med utemøbler i god kvalitet, også på fjellet og ved sjøen. Lune kroker i solveggen, spiseplass på brygga eller en hyggelig plass rundt bålpanna – det er virkelig en av årets hyggeligste møbeltrender etter mitt syn, sier hun.