Sengeeksperten:

– Soverommet er «den nye stuen»

Komfortable senger, smarte småmøbler og gode tekstiler er stikkordene når vi innreder det som av møbelekspertene nå kalles «den nye stuen». Her får du tipsene til hvilken seng du bør velge for å få maksimalt ut av soverommet ditt – både som oppholdsrom på dagtid og når du skal sove.

Vi tilbringer mer tid hjemme og de fleste rommene våre fyller flere funksjoner. Soverommet fungerer nå ofte som et ekstra oppholdsrom også når vi er våkne, og interiørtrendene viser også at vi prioriterer soverommet. Sengeekspert Simon Pettersson i Møbelringen, forteller at stadig flere velger senger som ikke bare gir god søvn, men også er gode å sitte i.

– Det å kunne trekke seg tilbake og slappe av, lese en bok eller se på tv eller nettbrett på soverommet, er viktig for mange. Soverommet har på mange måter blitt den nye stuen, og innredes også deretter, forteller han.

Sengeeksperten anbefaler å velge en seng som gir god støtte både når du sitter og når du ligger, en sengegavl for god komfort, og noen ekstra puter for å få den deilige hotellfølelsen. Noen velger også å investere i en regulerbar seng. Heng gjerne opp bilder på veggene, velg dekorative lamper og hent de grønne plantene inn også på soverommet.

Les videre for de beste tipsene for et innbydende og funksjonelt soverom!

Soverommet har på mange måter blitt den nye stuen, og innredes også deretter, forteller Simon Pettersson i Møbelringen.Soverommet har på mange måter blitt den nye stuen, og innredes også deretter, forteller Simon Pettersson i Møbelringen.
Soverommet har på mange måter blitt den nye stuen, og innredes også deretter, forteller Simon Pettersson i Møbelringen.
Like vakkert inne som ute! Den fantastiske sengen Wonderland K8 spiller hovedrollen på dette soverommet, et sted der man også vil tilbringe tid før leggetid. Wonderland er produsert i Norge.Like vakkert inne som ute! Den fantastiske sengen Wonderland K8 spiller hovedrollen på dette soverommet, et sted der man også vil tilbringe tid før leggetid. Wonderland er produsert i Norge.
Like vakkert inne som ute! Den fantastiske sengen Wonderland K8 spiller hovedrollen på dette soverommet, et sted der man også vil tilbringe tid før leggetid. Wonderland er produsert i Norge.

Komfort og kvalitet

Det er selvfølgelig sengen som spiller hovedrollen på soverommet. Fordi det er et møbel vi gjerne bruker i mellom 15 og 20 år, er det vel verdt pengene å investere i en komfortabel kvalitetsseng. Møbelringens ekspert forteller at det viktigste du gjør når du skal kjøpe deg ny seng, er å snakke med selgerne i butikken – de har mye fagkunnskap og kan hjelpe deg med å finne den rette madrassen for ditt behov.

– Både når det gjelder komfort og de tekniske spesifikasjonene ved en madrass, og når det kommer til stilmessige valg, kan du få god og kyndig veiledning, sier han.

Madrassens viktigste jobb er å avlaste kroppsvekten din med god støtte, ved å la skulder og hofte komme godt ned i madrassen. Da holdes ryggen så rett som mulig. Det gir høyere komfort, bedre hvile og søvn – og sengen vil oppleves som behagelig også når du sitter og leser en bok.

Tips når du skal kjøpe ny seng! Ta av deg jakken, så du kommer tett nok på madrassen. Slapp godt av, fokuser på å finne den sovestillingen du vanligvis har, og pass på at ryggen ligger rett. Kjenn også etter om skulder og hofte får god støtte i madrassen.

For at sengen skal holde så lenge som mulig, mener Simon i Møbelringen at det også er viktig at trekkene kan vaskes. – For eksempel er alle tekstiler i Wonderland-sengene vaskbare, og derfor enkle å holde rene og delikate, sier han.

Smart og enkelt vedlikehold: Slik tar du best vare på madrassen din

Personlig stil på soverommet

Når det gjelder farge- og tekstilvalg er mulighetene mange. Det gir rom for å finne den sengen som passer deg, ditt soverom og din stil best. Vil du ha sokkel eller ben på sengen, skal du ha sengegavl eller ikke? Simon i Møbelringen forteller at sengen ofte setter tonen for hvordan rommet innredes.

– Både fargene og størrelsen på sengen vil avgjøre hvordan soverommet ellers blir møblert og hvilke farger man velger til veggene, forteller han.

En seng med slanke ben, som komfortable og lekre Svane Zoul, gir et nett og luftig uttrykk på soverommet. Her kan man tilbringe også døgnets våkne timer.En seng med slanke ben, som komfortable og lekre Svane Zoul, gir et nett og luftig uttrykk på soverommet. Her kan man tilbringe også døgnets våkne timer.
En seng med slanke ben, som komfortable og lekre Svane Zoul, gir et nett og luftig uttrykk på soverommet. Her kan man tilbringe også døgnets våkne timer.
Wonderland K6, her med matchende sengegavl, har justerbar fasthet under hoften som lar deg tilpasse sengen.Wonderland K6, her med matchende sengegavl, har justerbar fasthet under hoften som lar deg tilpasse sengen.
Wonderland K6, her med matchende sengegavl, har justerbar fasthet under hoften som lar deg tilpasse sengen.
«En viktig tendens er at vi prioriterer soverommet på en annen måte enn før. Vi velger mer farge på veggene, vi investerer i en ordentlig god seng, og vi pynter mer enn vi kanskje gjorde før. Og det er kanskje ikke så rart, når man tenker over hvor mye tid vi egentlig tilbringer på soverommet.»

Mykt sengetøy og lekre sidebord

Fordi soverommet nå også fungerer som et ekstra oppholdsrom, velger mange å hente inn små sidebord eller konsollbord i stedet for tradisjonelle nattbord. Det er også en tendens til at man investerer mer i sengetøy og andre tekstiler av høy kvalitet.

Sengetøyet fra Borås Cotton fås i en rekke duse og delikate farger, som Nano i beigestripete og blomstret. Perfekt når vi går mot lyse, varme sommernetter!Sengetøyet fra Borås Cotton fås i en rekke duse og delikate farger, som Nano i beigestripete og blomstret. Perfekt når vi går mot lyse, varme sommernetter!
Sengetøyet fra Borås Cotton fås i en rekke duse og delikate farger, som Nano i beigestripete og blomstret. Perfekt når vi går mot lyse, varme sommernetter!
Hjellegjerde avlastningsbord har et praktisk håndtak, så du enkelt kan flytte rundt på det. Passer like godt i stuen som ved siden av sengen. Konsollbordet Noir har to praktiske skuffer til småting. Den vegghengte hyllen Joy kan også fungere som nattbord.Hjellegjerde avlastningsbord har et praktisk håndtak, så du enkelt kan flytte rundt på det. Passer like godt i stuen som ved siden av sengen. Konsollbordet Noir har to praktiske skuffer til småting. Den vegghengte hyllen Joy kan også fungere som nattbord.
Hjellegjerde avlastningsbord har et praktisk håndtak, så du enkelt kan flytte rundt på det. Passer like godt i stuen som ved siden av sengen. Konsollbordet Noir har to praktiske skuffer til småting. Den vegghengte hyllen Joy kan også fungere som nattbord.

Smart drømmeseng på 1,40

Om du har et mindre soverom, sover alene, eller vil skjemme bort gjestene dine med en ekstra god seng, finnes det også gode alternativ. Wonderland K4 kan bestilles i 1,40-bredde, og du må ikke gå på kompromiss med komforten – den er like behagelig som sine noe bredere familiemedlemmer.

Wonderland K4Wonderland K4
Wonderland K4

Ekstra komfort med sengegavl

Den myke polstrede «bakveggen», kalt sengegavl eller hodegavl, er stadig mer vanlig å se på norske soverom. Når du kjøper en kontinentalseng er det som oftest mulig å kjøpe en sengegavl i samme materiale og farge som sengen. Det skaper en elegant helhet i rommet.

– Én ting er at det ser bra ut, men enda viktigere er at det gir et helt nytt nivå av komfort å ha en myk vegg å lene seg inntil når man skal løse sudoku eller lese nyheter på nettbrettet i sengen, sier Simon i Møbelringen.

Hvem vil ikke lene seg godt tilbake mot sengegavlen på Svane Nobel Plus, med en kopp kaffe og en god bok?Hvem vil ikke lene seg godt tilbake mot sengegavlen på Svane Nobel Plus, med en kopp kaffe og en god bok?
Hvem vil ikke lene seg godt tilbake mot sengegavlen på Svane Nobel Plus, med en kopp kaffe og en god bok?