Guide:
Hvordan innrede soverommet for å sove bedre

Stil er ikke bare «til pynt», det kan også bidra til at du slapper bedre av når du skal lade batteriene. Her er ekspertenes tips til hvordan du skal innrede soverommet.

Kjersti Rostad jobber i Møbelringen i Orkanger, og veileder daglig kundene sine på møbler, stilvalg og interiør. Hun mener at trenden nå går mot at soverommet «taes på alvor», og at folk tenker gjennom stilen de vil ha der på en helt annen måte enn tidligere.

– Før tenkte man kanskje at så lenge man hadde en seng, et nattbord og et garderobeskap, omgitt av hvite vegger, var soverommet ferdig innredet. Nå vil folk ha et mer personlig uttrykk også her, forteller hun.

Hun tror grunnen til dette både er at folk er mer opptatt av personlig stil og møbler generelt, og at søvn har blitt en stor trend.

– Folk investerer i soverommene sine, og det har nok med trenden om å sove godt og sikre at man får kvalitetshvile. Søvn betyr mye for folk, sier Kjersti Rostad.

Kjersti Rostad jobber i Møbelringen i Orkanger, og veileder daglig kundene sine på møbler, stilvalg og interiør.Kjersti Rostad jobber i Møbelringen i Orkanger, og veileder daglig kundene sine på møbler, stilvalg og interiør.
Kjersti Rostad i Møbelringen veileder kunder på innredning og stilvalg i butikken i Orkanger. Hun er glad for at folk nå er åpne for å eksperimentere med både farger og materialer også på soverommet.

Hvilken farge til soverom

Det er altså rom for å se forbi de helt hvite veggene også på soverommet, og velge noe annet. Kjersti i Møbelringen opplever at mange er glade i farger som gir et hint av natur også innendørs.

– De rolige fargene som blått og grønt er populære på soverommet, fordi de innbyr til hvile og avslapning. Det skal oppleves som behagelig å komme inn på soverommet, og da er både blåtoner og grønne nyanser gode å ha rundt seg, sier Kjersti.

Fargerikes kreativt ansvarlige, Tale Henningsen, er helt enig i at de blågrønne nyansene er gode valg på soverommet.

– Et sikkert kort er å gå for farger som er ton-i-ton, hvor man bruker samme farge i flere ulike nyanser. Man kan også velge en komplementærkontrast, og bruke farger som er på motsatt side av fargesirkelen sammen. Det trenger ikke å være to knallfarger, også to duse farger kan skape fine kontraster, sier fargeeksperten, som ser tendenser til at også de varmere nyansene er på vei inn på soverommet.

– Vi ser at ulike varmere nyanser nå sniker seg inn i miksen – og at nordmenn nå er mer åpne for å eksperimentere mer med farger hjemme – også på soverommet, sier hun.

Til den lyse, nordiske soveromsstilen, er myke puter i naturmaterialer som lin og bomull perfekt. Pynt gjerne med kurver til å oppbevare lune pledd eller bruk dem som potteskjulere for noen store, grønne planter.Til den lyse, nordiske soveromsstilen, er myke puter i naturmaterialer som lin og bomull perfekt. Pynt gjerne med kurver til å oppbevare lune pledd eller bruk dem som potteskjulere for noen store, grønne planter.
Til den lyse, nordiske soveromsstilen, er myke puter i naturmaterialer som lin og bomull perfekt. Pynt gjerne med kurver til å oppbevare lune pledd eller bruk dem som potteskjulere for noen store, grønne planter.

Lys og nordisk stil på soverom

I Norge har vi tradisjonelt vært glade i naturmaterialer som tre, og farger som gir et lyst og lett uttrykk. Denne stilen er også veldig aktuell for soverommet, og gir et behagelig sovemiljø.

– En sterk stilretning for soverommet er den nordiske og lette stilen, hvor treverk og naturmaterialer er sentralt. Spilevegger har jo gjort et comeback den siste tiden, og den trenden vil vi nok se mer til fremover, mener Kjersti i Møbelringen.

Grønne planter, kurver, og tekstiler i lin og bomull passer perfekt til denne stilen.

De duse nyansene på vegger, og naturlige materialer som lyst treverk, er en viktig del av den populære, nordiske stilen. Tilsett gjerne noen grønne planter!De duse nyansene på vegger, og naturlige materialer som lyst treverk, er en viktig del av den populære, nordiske stilen. Tilsett gjerne noen grønne planter!
De duse nyansene på vegger, og naturlige materialer som lyst treverk, er en viktig del av den populære, nordiske stilen. Tilsett gjerne noen grønne planter!

Soverom med hotellfølelse

Det er ikke bare den lyse, nordiske stilen som kan gi deg en god natts søvn. Også trenden med å hente inspirasjon fra hoteller kan være det som hjelper deg å skape det perfekte sovemiljøet. Kjersti tror at den avslappede frihetsfølelsen man kan få når man overnatter på hotell, lar seg gjenskape hjemme.

– Mange er opptatt av at soverommet skal oppleves som eksklusivt, og trenden med hotellstilen med myke stoler i velur å legge tøyet på, eksklusive tepper på gulvet, og store hotellputer fortsetter. Det handler om å skape et miljø som innbyr til å slappe helt av, slik som man ofte gjør når man overnatter på hotell, sier hun.

Skap en smak av luksus på soverommet ved å tilsette tekstiler, farger og møbler som minner deg om det fineste hotellet du noensinne har sovet på. Det kan gi deg den samme følelsen hjemme – selv om romservicen kanskje mangler!Skap en smak av luksus på soverommet ved å tilsette tekstiler, farger og møbler som minner deg om det fineste hotellet du noensinne har sovet på. Det kan gi deg den samme følelsen hjemme – selv om romservicen kanskje mangler!
Skap en smak av luksus på soverommet ved å tilsette tekstiler, farger og møbler som minner deg om det fineste hotellet du noensinne har sovet på. Det kan gi deg den samme følelsen hjemme – selv om romservicen kanskje mangler!

Skap et personlig soverom som matcher stilen din

Ingen tvil om hvem som sover her! Om det er å henge opp bildet fra den første ferien deres sammen, eller å velge lamper som gir et morsomt og personlig uttrykk, handler innredning om å gjøre rommet til ditt eget.Ingen tvil om hvem som sover her! Om det er å henge opp bildet fra den første ferien deres sammen, eller å velge lamper som gir et morsomt og personlig uttrykk, handler innredning om å gjøre rommet til ditt eget.
Ingen tvil om hvem som sover her! Om det er å henge opp bildet fra den første ferien deres sammen, eller å velge lamper som gir et morsomt og personlig uttrykk, handler innredning om å gjøre rommet til ditt eget.

Møbelringen er opptatt av å inspirere folk til å dyrke sin personlige stil, og å velge de møblene som man vil ha med seg i lang tid fremover – de tingene som blir personlige klassikere for deg. En av måtene de sikrer dette på, er ved skreddersøm av møbler.

– Vi har en stor andel møbler som kan skreddersys til dine behov, så du kan få laget det meste etter din personlige stil. Både stoff, materialer og ben kan tilpasses så du kan få din drømmeseng, forteller Kjersti.

Puter, pledd og tekstiler på soverommet

Et lekkert sengeteppe, et mykt pledd og noen ekstra puter du kan lene ryggen mot når du skal drikke kaffe i sengen. Tekstiler og puter skaper et lunt og innbydende miljø på soverommet.Et lekkert sengeteppe, et mykt pledd og noen ekstra puter du kan lene ryggen mot når du skal drikke kaffe i sengen. Tekstiler og puter skaper et lunt og innbydende miljø på soverommet.
Et lekkert sengeteppe, et mykt pledd og noen ekstra puter du kan lene ryggen mot når du skal drikke kaffe i sengen. Tekstiler og puter skaper et lunt og innbydende miljø på soverommet.

Et grep som raskt gir deg en personlig stil på soverommet, er å inkludere tekstiler og puter. Og med et lekkert og mykt teppe på gulvet under sengen, skaper du et rom det er behagelig å oppholde seg i – og gjør det litt lettere å sette føttene på gulvet i de kaldere årstidene.

Også småmøbler som tradisjonelt ikke har fått plass på soverommet, som konsollbord med pyntegjenstander og personlige bilder, kan være med på å gi deg drømmesoverommet.