Sover godt i drømmesengen:

– Det er verdens beste seng

Ann Guro trodde regulerbare senger var for folk med særlig vonde rygger eller andre spesielle behov. Nå sover hun bedre enn noen gang i det som er drømmesengen for henne. Her får du tipsene til hva du skal se etter når du skal finne den beste sengen for deg.

Sengen fra Svane er den mest fantastiske investeringen jeg noen gang har gjort. Det er som natt og dag sammenlignet med den sengen vi hadde før, så den er verdt hver krone. Det er verdens beste seng for oss, forteller hun. 

Ann Guro Hagen jobber til daglig i tre Møbelringen-butikker på Raufoss, Lillehammer og Jessheim, og har både sett, prøvd og ikke minst solgt mange senger. Da hun og mannen selv var på utkikk etter en ny seng, prøvde hun Zense fra Svane utallige ganger før hun til slutt bestemte seg. Som mange andre tenkte Ann Guro at regulerbare senger var mest for den eldre garde og for de som har ekstra behov for støtte. Nå er hun glad for at hun investerte i en slik selv. 

– Funksjonaliteten med regulerbar rygg og det å kunne justere opp støtten til bena er helt super for alle, så den har ingen nedre aldersgrense, ler hun og forteller at hun nylig var ekstra glad for at de valgte nettopp denne sengen. – Jeg fikk en skikkelig kink i ryggen for en tid tilbake, og da var sengen rett og slett gull verdt. 

Både ryggen og fotenden av sengen fra Svane kan reguleres for å gi optimal støtte og komfort. Sengen styres enkelt med en fjernkontroll, og Ann Guro kan enkelt heve ryggen når hun vil sitte og slappe av med en god bok på soverommet.Både ryggen og fotenden av sengen fra Svane kan reguleres for å gi optimal støtte og komfort. Sengen styres enkelt med en fjernkontroll, og Ann Guro kan enkelt heve ryggen når hun vil sitte og slappe av med en god bok på soverommet.
Både ryggen og fotenden av sengen fra Svane kan reguleres for å gi optimal støtte og komfort. Sengen styres enkelt med en fjernkontroll, og Ann Guro kan enkelt heve ryggen når hun vil sitte og slappe av med en god bok på soverommet.

Hvilken seng skal du velge?

Regulerbar seng, kontinentalseng eller rammemadrass – hva er egentlig det beste valget? Her er det enkle svaret at det er dine personlige preferanser og behov som bestemmer, men det finnes likevel noen ting du kan gå etter. Ann Guro forteller at de ansatte i Møbelringen-butikkene begynner med å kartlegge behovene dine.

– Det første vi spør om er hva du ser etter – hvor bred skal sengen være, hvor fast vil du at madrassen skal være, hva slags madrass ligger du på i dag, og hvilken prisklasse har du tenkt deg. Uansett om du har 10 000 å bruke på seng eller om budsjettet er ubegrenset, så klarer vi å finne gode alternativer, sier hun og fortsetter: – Og så må folk rett og slett prøveligge sengene i butikken.

Slik tester du sengen i butikken

- Ta av deg jakken dersom du har på deg en tykk ytterjakke, ellers kommer du ikke tett nok på madrassen og får ikke testet madrassen skikkelig.

- Slapp godt av når du prøver sengen, og fokuser på å finne den sovestillingen du vanligvis har: Sover du på siden hjemme, er det slik du skal teste en ny seng i butikken.

- Pass på at ryggen ligger rett, og kjenn etter om skulder og hofte får god støtte i madrassen.

- Prøv ulike høyder på puten, det kan gjøre stor forskjell på hvor rett du får ryggen, og hvor behagelig sovestilling du får.

Godt utvalg av gode senger og madrasser

Det er altså ikke bare en regulerbar seng som kan sikre deg en god natts søvn. Ann Guro forteller at utvalget hos Møbelringen byr på gode alternativ også om du ønsker deg en kontinentalseng eller rammemadrass. Toppmodellen til Wonderland heter K10 kontinental, og har pocketfjæring i både hoved- og undermadrass. Sengen kan tilpasses din kropp og ditt behov ved at du selv kan justere fastheten under hoften.

– Jeg har testet den og den er helt utrolig god å ligge på, med en skikkelig luksuriøs og tykk overmadrass. I tillegg er sokkelen og de andre detaljene i hvitpigmentert lakk fremhever treverkets naturlige lyse farge, veldig lekre, sier hun.

Soverom som oppholdsrom

Det er ikke bare gjennom natten den nye sengen er populær. Soverommet har også fått et nytt bruksområde som ekstrastue og oppholdsrom. – Etter at vi fikk den nye sengen har soverommet også blitt et rom vi bruker til å slappe av og lade opp, ikke bare når vi skal sove. Vi har en tv på veggen og det er godt å kunne legge seg tidlig en kveld og se på en serie eller lese en bok, forteller Ann Guro.

Hundene sover ikke i sengen, men det hender de får komme oppi og ligge i fotenden om morgenen, forteller Ann Guro. Maltipooen Milly er fornøyd med å ha fått audiens i drømmesengen til matmor.Hundene sover ikke i sengen, men det hender de får komme oppi og ligge i fotenden om morgenen, forteller Ann Guro. Maltipooen Milly er fornøyd med å ha fått audiens i drømmesengen til matmor.
Hundene sover ikke i sengen, men det hender de får komme oppi og ligge i fotenden om morgenen, forteller Ann Guro. Maltipooen Milly er fornøyd med å ha fått audiens i drømmesengen til matmor.

Lys og nordisk stil populært

Med lyse farger på veggene og en hodegavl i lyst treverk, treffer stilen på soverommet til Ann Guro de nyeste trendene midt i blinken. Det er helt tilfeldig. – Akkurat nå er det veldig populært med beige farger, men fargen på soverommet har vi hatt i over to år, så jeg vil si at jeg følger min personlige stil mer enn å gå etter det som er trendy, ler hun.

I tillegg til jobben som selger, sosiale medier-ansvarlig og stylist for de tre Møbelringen-butikkene hun jobber i, reiser Ann Guro på hjemmebesøk til kunder som ønsker møbel- og interiørveiledning. Privat inspirerer hun følgerne sine gjennom Instagram-kontoen @_mitthjem_, hvor hun gir et innblikk i det lekre huset hun og familien bor i. 

Jeg liker å ha det lett, lyst og enkelt, og er ikke glad i for mye dill og dall der jeg skal sove. Derfor har jeg heller ikke så mange pyntegjenstander bortsett fra noen Hødnebø-puter på sengen, og en enkel Light & Living-vase og duftlys på nattbordet.Jeg liker å ha det lett, lyst og enkelt, og er ikke glad i for mye dill og dall der jeg skal sove. Derfor har jeg heller ikke så mange pyntegjenstander bortsett fra noen Hødnebø-puter på sengen, og en enkel Light & Living-vase og duftlys på nattbordet.
Jeg liker å ha det lett, lyst og enkelt, og er ikke glad i for mye dill og dall der jeg skal sove. Derfor har jeg heller ikke så mange pyntegjenstander bortsett fra noen pynteputer på sengen, og en enkel Light & Living-vase og duftlys på nattbordet.

Den lekre hodegavlen i spiler understreker den lette, skandinaviske stilen på soverommet. Den er imidlertid ikke å få kjøpt, for den er hjemmesnekret av Ann Guro selv.  – Hodegavlen har jeg laget med ferdige plater med spiler som jeg har kuttet til og montert fast på veggen. Først tenkte jeg å la spileveggen gå helt til taket, men testet å sette opp som vanlig hodegavl først og ble veldig fornøyd med det. De lyse eikespilene passer godt til den rene stilen jeg liker, forteller hun.