Både hjerterom og husrom på liten plass:

Slik innreder du gjesterommet

Lite uttrykker gjestfrihet bedre enn et nydelig og omtenksomt innredet gjesterom som både får gjestene dine til å føle seg hjemme, og litt ekstra ivaretatt. Her får du inspirasjon til hva du bør tenke på når du skal innrede gjesterommet.

Innredningen av det perfekte gjesterom begynner med inspirasjon

Det kan være en krevende øvelse å innrede et koselig gjesterom. Helst skal det ikke føles som et gjesterom i det hele tatt, men som en blanding av et andre hjem og et hotellrom. Gjestene skal både føle seg hjemme, slik at de kan slappe av, samtidig som de føler seg litt ekstra oppvartet.

Tenk på hvordan du selv liker å ha det rundt deg når du overnatter borte. Hva er det fineste stedet du selv har bodd når du har vært hjemmefra, hvilken overnatting vekker de beste minnene? Hvordan så det ut der? Var det rene linjer, spartansk innredning og hotellfølelse, eller setter du mer pris på et mer personlig preget rom der du får følelsen av at du faktisk er på besøk?

Med litt inspirasjon, god planlegging og praktiske så vel som estetiske løsninger kan man fint gi gjestene sine det ultimate gjesterom, gode minner, og et besøk som de kan tenke tilbake på med glede.

Fullt mulig å innrede gjesterom og hjemmekontor på liten plass med riktige møbler

Om du er heldig nok til å ha et ekstra rom, er det fint å kunne bruke det til flere formål. Blant de mest populære løsningene er et kombinert hjemmekontor og gjesterom. Men, som mange har lært på den harde måten, er det ikke alltid like lett å få den kabalen til å gå opp.

Kontoret er ikke nødvendigvis blant de koseligste av hjemmets rom. Selv om kontoret helst skal være trivelig, innredes gjerne rommet med praktiske løsninger og effektivitet i tankene. Det er idealer som ikke er like gode rettesnorer når du leter etter inspirasjon til det perfekte gjesterommet.

Om du vil at gjestene dine skal føle seg velkomne, er det greit å gi dem et sted å trekke seg tilbake til som ikke er fullt av penner, post-it-lapper og stressballer. Derfor er smarte oppbevaringsløsninger alfa og omega på kombinerte hjemmekontor og gjesterom, så la oss starte der.

Smart oppbevaring når du skal innrede gjesterom

Det første du må tenke på er hva du faktisk trenger i rommet. Skriv gjerne en liste der du rangerer møbler og innredning etter hva som er viktigst. Hvis du skal innrede et kombinert gjesterom og hjemmekontor kan det også være en idé å først dele det opp i to lister, så velger du ut det viktigste fra hver av dem. Tenk også på at hvert møbel helst skal fylle flere funksjoner slik at du får mest mulig ut av plassen.

Det aller viktigste i et soverom er en seng og et nattbord. Det finnes flere typer senger som fyller flere funksjoner. Du kan for eksempel gå for en seng som også har oppbevaringsplass under madrassen.

Odin rammeseng med oppbevaring er et supert valg til gjesterommet. Her får du alt du trenger: En komfortabel og elegant seng til gjestene – med oppbevaringsplass til både dyner, puter, sengetøy og eventuelt kontorrekvisita. Odin rammeseng med oppbevaring er et supert valg til gjesterommet. Her får du alt du trenger: En komfortabel og elegant seng til gjestene – med oppbevaringsplass til både dyner, puter, sengetøy og eventuelt kontorrekvisita.
Odin rammeseng med oppbevaring er et supert valg til gjesterommet. Her får du alt du trenger: En komfortabel og elegant seng til gjestene – med oppbevaringsplass til både dyner, puter, sengetøy og eventuelt kontorrekvisita.

For eksempel har Odin rammeseng med oppbevaring god plass til alt du måtte trenge av ekstra dyner, puter og sengetøy, slik at det er lett å pakke vekk og oppbevare til neste gjest kommer. Det er såpass god plass i den at det ikke er noe i veien for å oppbevare kontorrekvisita der også, slik at for eksempel permer, papirer og laptop er trygt oppbevart og ute av syne når du har gjester, slik at de slipper å føle at de sover på et kontor.

Om du trenger mer oppbevaringsplass – for eksempel til gjestenes klær om de skal bli hos deg over en lengre periode, er et garderobeskap med skyvedører og speil en genial løsning. Skyvedørene sørger for at skapet ikke opptar mer plass enn nødvendig, og speildørene gir rommet en ekstra dimensjon og får det til å føles større enn det egentlig er. Med Save garderobeskap kan du selv sette sammen din egen løsning slik at du får et garderobeskap som er perfekt tilpasset rommet.

Velg løsninger som er både praktiske og koselige

Heller enn å velge et tradisjonelt nattbord kan du gå for en liten bokhylle som har plass både til det du trenger på hjemmekontoret, og et lite utvalg bøker og magasiner som gjør at gjestene dine har noe å koble av med om kvelden og på morgenen. Om du i tillegg setter fram noen friske blomster, en pen vannflaske og et glass til gjestene – kanskje også en hodepinetablett eller to, avhengig av besøkets natur – så har du allerede kommet langt i å gi gjestene dine en velkomst utover det vanlige.

Oslo nattbord med hylle og skuff – og plass til en liten plante og en liten velkomstgave til gjestene.Oslo nattbord med hylle og skuff – og plass til en liten plante og en liten velkomstgave til gjestene.
Oslo nattbord med hylle og skuff – og plass til en liten plante og en liten velkomstgave til gjestene.

Et lite gjesterom med god plass

En annen løsning som gjør seg veldig godt på kombinerte hjemmekontor og gjesterom, er en pen sovesofa. Da slipper du å ha en seng stående permanent på kontoret ditt, og det har åpenbare fordeler når det gjelder produktivitet og fokus. I tillegg kan du bruke sofaen til en liten pust i bakken i løpet av arbeidsdagen, og om du vil koble av med en god bok eller serie ellers i hverdagen.

Embla er en elegant sovesofa som tar liten plass på hjemmekontoret, men gir god plass til to overnattingsgjester når du slår den ut. Vinn-vinn! Embla er en elegant sovesofa som tar liten plass på hjemmekontoret, men gir god plass til to overnattingsgjester når du slår den ut. Vinn-vinn!
Embla er en elegant sovesofa som tar liten plass på hjemmekontoret, men gir god plass til to overnattingsgjester når du slår den ut. Vinn-vinn!

Embla sovesofa er elegant når den fungerer som sofa, men slås enkelt ut til en behagelig seng med plass til to overnattingsgjester når du trenger det. Room og Embla som finnes i flere kombinasjoner og tekstilvalg, er et elegant og komfortabelt valg. I tillegg har den oppbevaringsplass til dyner, puter og sengetøy, slik at du slipper å ta opp mer plass på hjemmekontoret enn nødvendig. Da frigjør du plass til et skrivebord eller et pent skap til arbeidstingene dine.