Tips og inspirasjon til innredning av hytte på fjellet

Kos, hygge og avslapning er viktige stikkord for en fjellhytte, men det skader kanskje ikke om interiøret også reflekterer stilen og personligheten din? Møbelringens ekspert på hytteinnredning gir deg de beste tipsene til hvordan du best kan innrede hytta.

Mia Ytterbøl er daglig leder ved Rjukan Interiørsenter/Møbelringen Rjukan, og har hjulpet mang en hytteeier i området med både møbler og pynt til hyttene deres. Med solid fagkunnskap og ikke minst god stilsans, bidrar hun med inspirasjon og hjelp.

– De som skal innrede en fjellhytte har ofte fokus på kos og hygge. Når det er sagt, er det ikke bare én stil som dominerer, for folk har forskjellig smak. Noen vil ha et stilrent og klassisk interiør, mens andre er maksimalister, forteller hun.

Mia anbefaler en miks av gamle skatter og nye møbler for å skape den personlige stilen som gjør det ekstra hyggelig å komme til fritidsboligen sin.

– Å kombinere noe gammelt og noe nytt, gjerne i en rustikk stil og med innslag av for eksempel rutemønster, er en enkel vei til en koselig hytte. Og det kan gjerne bugne av pynt og tekstiler som pledd og puter, sier hun.

Mia anbefaler ofte kundene sine å blande ulike teksturer som ull, velur og pels, og gjerne i forskjellige fargenyanser, når de skal innrede en hytte på fjellet.

– Ull og pels er naturlige preferanser på en fjellhytte, men velur gir en ekstra luksuriøs følelse og passer veldig godt på for eksempel sengetepper og pynteputer. Tunge gardiner i ull eller liftgardiner i velur gir en lun og fin følelse, mener hun.

Mia Ytterbøl, daglig leder ved Rjukan Interiørsenter på Møbelringen Rjukan, har vært med på å innrede mange hytter i nærområdet.Mia Ytterbøl, daglig leder ved Rjukan Interiørsenter på Møbelringen Rjukan, har vært med på å innrede mange hytter i nærområdet.
Mia Ytterbøl, daglig leder ved Rjukan Interiørsenter på Møbelringen Rjukan, har vært med på å innrede mange hytter i nærområdet.
Lune tekstiler, tunge gardiner i rutemønster og en skinnfell på sengen skaper et drømmesoverom på hytta på fjellet. – Mange vil helst sove i sengesett av flanell på hytta, forteller hytteekspert Mia Ytterbøl i Møbelringen.Lune tekstiler, tunge gardiner i rutemønster og en skinnfell på sengen skaper et drømmesoverom på hytta på fjellet. – Mange vil helst sove i sengesett av flanell på hytta, forteller hytteekspert Mia Ytterbøl i Møbelringen.
Lune tekstiler, tunge gardiner i rutemønster og en skinnfell på sengen skaper et drømmesoverom på hytta på fjellet. – Mange vil helst sove i sengesett av flanell på hytta, forteller hytteekspert Mia Ytterbøl i Møbelringen.

Innrede fjellhytte

Om du skal innrede en ny – eller i det minste ny for deg – hytte på fjellet, er det noen møbler det kan være greit å prioritere først. Hvilket rom som er viktigst for deg og hvor du kommer til å oppholde deg mest, kan variere fra person til person. Mia har likevel noen råd til hva som fortjener en plass på innkjøpslisten i første omgang.

– Vi opplever at folk investerer i gode senger, sovesofa, spisebord og sofa. Det er smart å begynne med de store møblene som skal vare lenge, så kan småting og pynt komme litt etter hvert, mener hun.

Hytteeksperten mener at både spisebordet og sofaen er viktige ingredienser i interiøret i en bruksvennlig og koselig fjellhytte.

– Å kunne samles ved et solid spisebord, til de gode måltidene eller en morsom spillkveld med storfamilien, passer godt på en fjellhytte. Mange drømmer også om å synke ned i sofaen med en god bok, forteller hun.

Mia ser at spisesofaen er i vinden igjen, i likhet med de tradisjonelle «godstolene». – Den store godstolen er viktig, og den kan gjerne bryte en ellers litt stram og mer minimalistisk stil, sier hun.

Les om Ruben og familien som ønsket seg en moderne stil på fjellhytta: – Det er ingen typisk hytte-hytte, men vi er så fornøyde!

Interiør til hytte på fjellet

Når de store møblene er på plass, fylles hytta på med krydder i form av interiørvarer som dekor og lamper. Mange ønsker seg en lunere og mer koselig stil på fjellhytta enn de har hjemme, forteller Mia.

– Ofte faller valget på varmere og kanskje noe mørkere farger, noe som står godt til treverk som det jo ofte er mye av på en fjellhytte. Å trekke naturen inn ved å bruke strå, lyng og en mer dempet og varm fargepalett, gir en fin ro på hytta. Så kan man for eksempel velge en stol som eller en sofa i en farge som bryter med det ellers «rolige» rommet, foreslår hun.

En stor og elegant krukke som nesten er et møbel i seg selv. Pyntet med tørkede strå skaper den en lun og lekker stil på fjellhytta. Nina taklampe fra light&living gir et lett og luftig uttrykk.En stor og elegant krukke som nesten er et møbel i seg selv. Pyntet med tørkede strå skaper den en lun og lekker stil på fjellhytta. Nina taklampe fra light&living gir et lett og luftig uttrykk.
En stor og elegant krukke som nesten er et møbel i seg selv. Pyntet med tørkede strå skaper den en lun og lekker stil på fjellhytta. Nina taklampe fra light&living gir et lett og luftig uttrykk.