Moderne og lekker fjellhytte:

– Vi ville ha det like komfortabelt på hytta som vi har det hjemme

Ikke la deg lure av det bonderomantiske gresset som gror på taket av Nesfjellhytta til Ruben Amundsen. Innsiden er nemlig alt annet enn gammeldags og traust. Familiens filosofi er at hytta skal være et fristed der batteriene virkelig skal lades, og her finner de roen ute i naturen og inne i det lune interiøret.

På Nesfjellet, et par timers kjøretur utenfor Oslo, ligger familien Amundsens paradis. Den mørkebrune hytta med gress på taket ser kanskje tradisjonell ut fra utsiden, men inne er den hakket mer moderne. Det er ikke en skinnfell i sikte, og tunge hyttemøbler i heltre har blitt valgt bort til fordel for myke, moderne sofaer og stilrene, slanke bord fra Woodstory. Det har blitt nøyaktig slik Ruben og kona Grete hadde håpet at det skulle bli på den nybygde hytta.

– Hytta er helt ny, og den kan brukes hele året. Den ligger i nærheten av både slalombakken og fine skiløyper. Vi hadde en mindre hytte tidligere, men hadde behov for mer plass og ville gjerne komme nærmere skiheisen, så da vi uansett skulle ha en ny hytte, bestemte vi oss for å gjøre det ordentlig – og innrede akkurat som vi ville ha det, forteller Ruben.

Fristedet på Nesfjellet står sjelden ubrukt, og familien tar turen opp til hytta så fort de har mulighet.

– Vi bruker hytta ofte, nesten hver helg, for den ligger bare et par timer fra der vi bor. Når jeg jobber, er kona og resten av familien ofte der uten meg, sier han.

Gress på taket og fjell så langt øyet kan se – her kommer du tett på naturen.Gress på taket og fjell så langt øyet kan se – her kommer du tett på naturen.
Gress på taket og fjell så langt øyet kan se – her kommer du tett på naturen.

Deilig fristed i naturen

Frisk luft og tid i naturen er viktig for hele familien, så det var et naturlig valg å gå for en hytte som kan brukes gjennom alle årets sesonger. Nærområdet byr på utallige muligheter for å utfolde seg, både på ski, sykkel og til fots.

– Hele familien er glade i å være ute i naturen både sommer og vinter. Vi står på ski og går turer i fjellet alle sammen. Når jeg blir pensjonist, ser jeg for meg at jeg skal ta i bruk golfbanen som ligger i nærheten av hytta – det er bare det at jeg er så glad i å jobbe at jeg ikke helt vet når det skal bli, ler han.

I den til tider svært hektiske arbeidshverdagen hans som daglig leder for Møbelringen i Hokksund, blir det også desto viktigere å kunne finne roen i naturen når han først har fri.

– Å være her oppe gjør at skuldrene senkes, sier Ruben.

Ruben og Grete elsker den nye hytta, og bruker så mye tid som mulig her. Grete har hatt hovedansvaret for både møbler og interiør – og Ruben er storfornøyd!Ruben og Grete elsker den nye hytta, og bruker så mye tid som mulig her. Grete har hatt hovedansvaret for både møbler og interiør – og Ruben er storfornøyd!
Ruben og Grete elsker den nye hytta, og bruker så mye tid som mulig her. Grete har hatt hovedansvaret for både møbler og interiør – og Ruben er storfornøyd!

Stilsikker kone med god smak

Selv om Ruben er daglig leder for en møbelbutikk, og man derfor skulle tro at det var han som styrer stilskuta i husholdningen, er det ikke han som har tatt innredningsvalgene på den nye hytta. Kona Grete er nemlig over gjennomsnittet opptatt av møbler og interiør, og har hatt full kontroll på hver minste detalj underveis i prosessen.

– Det er kona mi som er mest opptatt av interiør, og hun har brukt utallige timer på å planlegge innredningen og stilen på hytta. Alt skal stemme, fra dørhåndtak til puter og pynt. Det er på mange måter hobbyen hennes, og jeg kommer bare med mine innspill underveis. Hun står vel for 70 % av valgene som er tatt på hytta, men jeg synes heldigvis hun har veldig god smak, så jeg stoler fullt og helt på henne, sier Ruben.

Uteplassen er et av favorittområdene til familien. Her nytes morgenkaffen gjennom hele året.Uteplassen er et av favorittområdene til familien. Her nytes morgenkaffen gjennom hele året.
Uteplassen er et av favorittområdene til familien. Her nytes morgenkaffen gjennom hele året.

Han er kjempefornøyd med den moderne stilen som preger fjellhytta, og er imponert over innsatsen kona har lagt ned i å skape en hyggelig atmosfære i fritidsboligen deres.

Ikke en detalj er overlatt til tilfeldighetene i den lekre hytta, og små stilleben fanger blikket i alle rom. Speil, Spirit fra Light&Living. Skap fra Woodstory. Hylle Yvona Light&Living. I hylle servise fra Broste Copenhagen.Ikke en detalj er overlatt til tilfeldighetene i den lekre hytta, og små stilleben fanger blikket i alle rom. Speil, Spirit fra Light&Living. Skap fra Woodstory. Hylle Yvona Light&Living. I hylle servise fra Broste Copenhagen.
Ikke en detalj er overlatt til tilfeldighetene i den lekre hytta, og små stilleben fanger blikket i alle rom. Speil, Spirit fra Light&Living. Skap fra Woodstory. Hylle Yvona Light&Living. I hylle servise fra Broste Copenhagen.

– Det er ingen typisk hytte-hytte, og den er nok mer moderne møblert enn mer tradisjonelle fjellhytter. Vi ville ha det like komfortabelt på hytta som vi har det hjemme, og ikke minst var det viktig at rommene skulle innby til avslapning og hygge. Vi har lite ullstoffer og skinnfeller, men vi har valgt varme naturfarger som føles riktige i et hyttemiljø. Noen kongler og strå har også fått komme inn som pynt, for å trekke naturen inn i hytta, ler han.

Runde spisebord lar alle gjestene se hverandre inn i øynene, noe som skaper en intim og hyggelig atmosfære.Runde spisebord lar alle gjestene se hverandre inn i øynene, noe som skaper en intim og hyggelig atmosfære.
Runde spisebord lar alle gjestene se hverandre inn i øynene, noe som skaper en intim og hyggelig atmosfære.

Sosial sone rundt spisebordet

Det lekre kjøkkenet åpner seg mot en innbydende spisesone hvor det runde spisebordet fra Woodstory som kan utvides med flere ileggsplater, spiller hovedrollen.

– Spisebordet er vi veldig fornøyd med, det skaper en sosial og hyggelig sone ved det åpne kjøkkenet. Det blir en egen stemning når alle som sitter rundt bordet kan se hverandre, og vi blir ofte sittende ved bordet utover kvelden. Da er det ekstra godt med spisestoler som gir god støtte til ryggen og som er komfortable å sitte på lenge. I tillegg må jeg innrømme at boblebadet har vært en suksess – det er fantastisk deilig, sier han.

God søvn viktig også på hytta

I likhet med resten av hytta, har også soverommene fått helt nye møbler og innredning. En stor og god kontinentalseng med en myk hodegavl rammes inn av nette nattbord med elegante bordlamper på alle soverom. Myke tekstiler og taktile fløyelsputer setter prikken over i-en, og rommet innbyr til en god natts søvn.

– Det er på hytta vi lader batteriene og virkelig slapper av, og da er det naturlig å investere i en god seng og et behagelig soverom, mener Ruben.

Sov godt på hytta! En komfortabel seng er ikke noe som bør være forbeholdt soverommet hjemme, mener Ruben.Sov godt på hytta! En komfortabel seng er ikke noe som bør være forbeholdt soverommet hjemme, mener Ruben.
Sov godt på hytta! En komfortabel seng er ikke noe som bør være forbeholdt soverommet hjemme, mener Ruben.

Ruben og familien er glade for at de bestemte seg for å investere i å få hytta nøyaktig slik de drømte om. Det å kunne reise opp til en komfortabel drømmehytte når de har fri og skal slappe av, er gull verdt.

– Huset vårt hjemme bærer preg av at vi har «bodd oss inn» over mange år, der har vi en miks av gamle og nye møbler, bilder og minner. På hytta ville vi lage en helt gjennomført stil fra start. Det har vi fått til, og vi er veldig fornøyd, avslutter han.