Godt samspill mellom folk og bedrifter i Etne:

– De skjønner akkurat hva jeg vil ha

Nils Einar Steinstø og Møbelringen Etne har et nært forhold som har strukket seg over flere tiår. I følge Nils Einar er ikke forholdet dem imellom unikt. Folk i nærmiljøet og den lokale Møbelringen-butikken er tett knyttet til hverandre.

En velmøblert kommune

Nils Einar Steinstø har et bemerkelsesverdig pent hjem, som ikke etterlater noen tvil om at han er over gjennomsnittlig opptatt av interiør. Denne interessen har også gitt ham et nært og godt forhold til den lokale Møbelringen-butikken i Etne. Men det er han altså ikke alene om.

– For meg virker det som om de aller fleste som handler der har et nært forhold til minst én av de ansatte. De som jobber der gjør det gjerne hele sitt yrkesaktive liv, helt til de går av med pensjon. Det sier noe om hvor engasjerte de er – og det er klart det blir kunnskapsrike og kompetente folk av slikt, sier han.

Møbelringen Etne er en familiebedrift som har et ekstremt godt rykte, forteller Nils Einar. Alle som bor i den vakre kommunen på Vestlandet og interesserer seg for interiør har altså alle muligheter til å leve ut interessen sin.

– De har full kontroll på hva jeg har kjøpt og hvordan det ser ut hjemme hos meg. De har jo tross alt vært en del på besøk opp igjennom, humrer han.

– Jeg har inntrykk av at det samme gjelder for de fleste som bor her og handler hos dem. Det er ikke uvanlig at man får besøk av Møbelringen i ny og ne, så de kan komme med tips til hva som passer inn hjemme hos dem.

Nils Einar og personalet på Møbelringen Etne kjenner hverandre godt. Han besøker dem og de besøker ham, og under besøkene kan det se ut som dette. Her diskuterer han tekstiler og fargevalg med Maiken-Christin Turlid i Møbelringen Etne.Nils Einar og personalet på Møbelringen Etne kjenner hverandre godt. Han besøker dem og de besøker ham, og under besøkene kan det se ut som dette. Her diskuterer han tekstiler og fargevalg med Maiken-Christin Turlid i Møbelringen Etne.
Nils Einar og personalet på Møbelringen Etne kjenner hverandre godt. Han besøker dem og de besøker ham, og under besøkene kan det se ut som dette. Her diskuterer han tekstiler og fargevalg med Maiken-Christin Turlid i Møbelringen Etne.

Også i Etne er møbler personlig

Nils Einar mener at personalet på Møbelringen Etne ikke bare kjenner ham godt som person – de kjenner også stilen hans. Kanskje kjenner de den til og med et hakk bedre enn ham selv. De vet hvordan han liker å ha det rundt seg, de vet akkurat hva de skal foreslå når han spør om råd, og de vet hva som vil passe best med de møblene han allerede har.

– De er så flinke til å følge meg opp. De vet alltid hva jeg har kjøpt og hva jeg har hjemme, selv om jeg snart har handlet hos dem i en mannsalder. Kompetansen de har, og forståelsen for behovene mine, er det som får meg til å komme tilbake. De skjønner akkurat hva jeg vil ha og klarer alltid å få tak i det, forteller han.

Når han selv ikke er helt sikker på hva han vil ha, eller usikker på om møblene han vurderer å kjøpe vil passe inn i huset hans, kommer en av de ansatte fra Møbelringen Etne kjørende med dem slik at Nils Einar kan se hvordan møblene blir seende ut hjemme.

– Det siste jeg kjøpte var et stort speil som jeg ikke var helt sikker på om kom til å passe. Speilet er stort – over to meter høyt. Så da kjørte de det ned til meg sånn at vi kunne se om det passet, forteller han.

Noen ganger må de også snakke Nils Einar ut av valg han allerede har tatt, slik at han kommer ut av butikken med noe litt annet enn han hadde forestilt seg – noe han setter pris på i dag.

– Det har skjedd mange ganger at jeg kommer dit med en klar tanke om hva jeg vil ha, bare for å bli overbevist av dem om at det ikke vil fungere, humrer han.

– En gang kom jeg for eksempel inn dit for å kjøpe noen en rød stol og kom ut igjen med en i beige isteden. Personalet var veldig skånsomme, altså. De sa at stolen var flott i rød, selvfølgelig, men «hjemme hos deg vil de stå i veldig kontrast til de andre møblene dine». De hadde jo rett i det. Og i dag er jeg glad for at de geleidet meg gjennom det kjøpet.

Personlig service for en personlig stil

Noen møbler er viktigere enn andre – de møblene som får hjemmet ditt til å føles som hjemme. Nils Einar har for vane å kjøpe slitesterke kvalitetsmøbler som han ikke trenger å kvitte seg med før han går lei av dem. Men han er helt klar på at han eier møbler han aldri vil gå lei av, og som han aldri vil kvitte seg med frivillig.

– Le Corbusier-stolene mine kommer jeg aldri til å kvitte meg med. De kommer til å gå videre gjennom generasjoner. De har jeg hatt siden 2003, og det var selvfølgelig Møbelringen Etne som skaffet dem for meg og kjørte dem til meg, sier han.

Nils Einar med en god bok i kjent Le Corbusier-positur. Disse stolene er de kjæreste møblene han har, og er blant møblene han er helt sikker på at han aldri kommer til å kvitte seg med.Nils Einar med en god bok i kjent Le Corbusier-positur. Disse stolene er de kjæreste møblene han har, og er blant møblene han er helt sikker på at han aldri kommer til å kvitte seg med.
Nils Einar med en god bok i kjent Le Corbusier-positur. Disse stolene er de kjæreste møblene han har, og er blant møblene han er helt sikker på at han aldri kommer til å kvitte seg med.

En viktig brikke i lokalsamfunnet

Det er ikke bare kompetanse og service som lokker Nils Einar tilbake til Møbelringen. Som i så mange byer og bygder i Norge er lokale bedrifter helt nødvendige for å holde liv i lokalmiljøet. Etne og Møbelringen er intet unntak. Dette er også en viktig grunn til at Nils Einar og andre kunder er så lojale som de er.

– Jeg har alltid handlet på den butikken. Møbelringen er en viktig del av det lokale næringslivet, og det er viktig for meg å handle lokalt. Da støtter du opp om lokale arbeidsplasser, og du støtter opp under en bedrift som betaler skatt i kommunen. Hver krone du handler for er en investering i et levende lokalsamfunn, sier Nils Einar.

I Etne er lokalsamfunnet tett knyttet til de lokale bedriftene. For Nils Einar er det viktig å bruke de lokale butikkene – hver krone man bruker der er en investering i et levende lokalsamfunn.I Etne er lokalsamfunnet tett knyttet til de lokale bedriftene. For Nils Einar er det viktig å bruke de lokale butikkene – hver krone man bruker der er en investering i et levende lokalsamfunn.
I Etne er lokalsamfunnet tett knyttet til de lokale bedriftene. For Nils Einar er det viktig å bruke de lokale butikkene – hver krone man bruker der er en investering i et levende lokalsamfunn.

Et lite samfunn gjør bedriftene godt skikket til å lære kundene sine å kjenne, slik at de kan tilby dem personlig service og spesialtilpassede møbler. Men Møbelringen Etne er ikke bare viktig for den møbelinteresserte befolkningen – de er også viktige for lokale produsenter.

– Det som er bra med Møbelringen er at de er så gode på lokal tilpasning. De har ikke bare kjedevarer, men tilbyr produkter som de vet at folk i lokalmiljøet ønsker seg, og de gir plass til lokale produsenter, sier han. Det er Åse Sivertsen, markedsdirektør i Møbelringen, helt enig i.

Hun mener at Ole og resten av gjengen i Møbelringen Etne er et godt eksempel på en butikk som både strekker seg langt for å stille opp for kundene sine og for lokalmiljøet.