Ny inspirasjon til hjemmet ditt:

Disse interiørtrendene har vi tro på i 2021

Mye tid hjemme har gitt oss en ny kjærlighet for hjemmene våre, og ikke minst åpnet øynene våre for hvor det er rom for forbedring. Med enkle grep kan du oppdatere boligen din med de interiørtrendene som inspirerer deg mest – og videreutvikle den personlige stilen din. Her er årets interiørtendenser.

– Når vi snakker om trender og tendenser er det ikke for at du skal måtte kaste ut alt du har hjemme til fordel for noe nytt. Målet vårt er alltid å inspirere til å tenke nytt rundt den stilen du allerede har, og ta de små grepene som oppdaterer hjemmet ditt – med kjærlighet, forteller markedssjef i Møbelringen, Åse Sivertsen.

Her får du fem sterke interiørtrender for 2021 – les og la deg inspirere!

  1. Personlig stil og fine farger
  2. Lys komfort i stuen
  3. Vi prioriterer soverommet
  4. Jobb vs. fritid
  5. Livet utendørs
Markedssjef i Møbelringen, Åse Sivertsen, mener det å inspireres av trendene hjelper oss med å finne oss til rette i vår egen personlige stil.Markedssjef i Møbelringen, Åse Sivertsen, mener det å inspireres av trendene hjelper oss med å finne oss til rette i vår egen personlige stil.
Markedssjef i Møbelringen, Åse Sivertsen, mener det å inspireres av trendene hjelper oss med å finne oss til rette i vår egen personlige stil.

1. Hjemme best: Personlig stil og farger

Vi reiser mindre enn før, og da blir det desto viktigere at hjemmene våre innbyr til både hygge, kos og påfyll av energi. Den personlige stilen rendyrkes når vi må tilbringe mer tid hjemme – også når mange av oss nå pusser opp. Det er et godt tegn, mener Åse i Møbelringen.

– Det er den personlige stilen som varer lengst, og med andre ord den som er mest bærekraftig. At mange nå ønsker å fornye hjemmene sine er helt naturlig, og vi er glade for at folk fortsatt velger ut fra egen stil og smak, og ikke først og fremst for å få et «utstillingshjem», mener hun.

Kreativ leder i Fargerike, Tale Henningsen, ser også at det ikke er bare én enkelt farge som dominerer, men at folk velger etter sin egen smak.

– Det er noen tydelige retninger, for eksempel er Himmelkyss – årets farge for 2021 – veldig populær, men det finnes definitivt en farge for alle. Fargepaletten i norske hjem er bred, men vi ser gjennomgående at fargene ofte er litt dempet og brukket i grått, sier hun.

Tale Henningsen er Fargerikes kreative leder og synes det er gøy å se at folk velger farger etter hva de selv liker.Tale Henningsen er Fargerikes kreative leder og synes det er gøy å se at folk velger farger etter hva de selv liker.
Tale Henningsen er Fargerikes kreative leder og synes det er gøy å se at folk velger farger etter hva de selv liker.

Henningsen trekker frem noen hovedretninger i hvilke farger vi helst velger til veggene våre.

– Nøytrale farger og naturtoner er mye brukt, og gjerne i dypere nyanser enn tidligere. Pasteller er også på vei inn igjen, men også disse er også i en mer dempet versjon enn åttitallets sukkertøyfarger. Så har du de varmere nyansene og gylne tonene, som vi ser mer og mer av, forteller hun.

Samme sofa, men i ulike oppsett, farger og materialer – og med forskjellig farge på veggen – gir to unike uttrykk. Stockholm modulsofa lar deg sette sammen moduler selv, eller du kan velge fra en rekke faste oppsett.Samme sofa, men i ulike oppsett, farger og materialer – og med forskjellig farge på veggen – gir to unike uttrykk. Stockholm modulsofa lar deg sette sammen moduler selv, eller du kan velge fra en rekke faste oppsett.
Samme sofa, men i ulike oppsett, farger og materialer – og med forskjellig farge på veggen – gir to unike uttrykk. Stockholm modulsofa lar deg sette sammen moduler selv, eller du kan velge fra en rekke faste oppsett.

2. Lys komfort i stuen

En god sofa står øverst på ønskelisten til mange, og tendensen nå er at fargene er lysere og materialene mer taktile enn før. Tekstiler i naturtoner og en lysere fargepalett preger mange av både nykommerne og bestselgerne i sofaavdelingen. Vi lener oss stadig på den skandinaviske stilen, og både de store loungesofaene og nettere sofaer har sin plass i trendbildet i 2021.

Passion sofa og Narvik lenestol har den myke komforten og behagelige fargepaletten som er i vinden nå.Passion sofa og Narvik lenestol har den myke komforten og behagelige fargepaletten som er i vinden nå.
Passion sofa og Narvik lenestol har den myke komforten og behagelige fargepaletten som er i vinden nå.

– Det viktigste er at du skal kunne skreddersy sofaen etter smaken og behovene dine, og mange av de sittemøblene du finner i butikkene våre kan tilpasses både når det gjelder farger og materialer, og ikke minst oppsett, forteller Åse Sivertsen.

Uansett om du bare trenger sitteplass til kjæresten og deg, eller hele storfamilien skal ha plass – fargene kan gjerne være lyse! Her Stressless Fiona i en myk, beige farge, og Stressless Copenhagen i årets deiligste grønn. Uansett om du bare trenger sitteplass til kjæresten og deg, eller hele storfamilien skal ha plass – fargene kan gjerne være lyse! Her Stressless Fiona i en myk, beige farge, og Stressless Copenhagen i årets deiligste grønn.
Uansett om du bare trenger sitteplass til kjæresten og deg, eller hele storfamilien skal ha plass – fargene kan gjerne være lyse! Her Stressless Fiona i en myk, beige farge, og Stressless Copenhagen i årets deiligste grønn.

3. Sov godt i vakre omgivelser

En viktig tendens er at vi prioriterer soverommet på en annen måte enn før. Vi velger mer farge på veggene, vi investerer i en ordentlig god seng, og vi pynter mer enn vi kanskje gjorde før. Og det er kanskje ikke så rart, når man tenker over hvor mye tid vi egentlig tilbringer på soverommet.

Harmony fra Wonderland. Wonderland bruker resirkulerbart tekstil som lages av restprodukter – det sparer miljøet og er bærekraftig. Sengene finnes i mange ulike tekstiler, farger og teksturer – og bidrar til å gi deg en god natts søvn.Harmony fra Wonderland. Wonderland bruker resirkulerbart tekstil som lages av restprodukter – det sparer miljøet og er bærekraftig. Sengene finnes i mange ulike tekstiler, farger og teksturer – og bidrar til å gi deg en god natts søvn.
Harmony fra Wonderland. Wonderland bruker resirkulerbart tekstil som lages av restprodukter – det sparer miljøet og er bærekraftig. Sengene finnes i mange ulike tekstiler, farger og teksturer – og bidrar til å gi deg en god natts søvn.

– Trenden er at vi ønsker å uttrykke vår personlige interiørstil også på soverommet, og vi ser at noen for eksempel bytter ut det tradisjonelle nattbordet med små sidebord med større lamper på. Store bilder og mer farge på veggene er også en ny tendens, sier Åse i Møbelringen.

 Vi elsker naturmaterialer og grønne planter i interiøret – og vi tar dem også med inn på soverommet! Nano sengesett henter inn naturtonene i en beige fargepalett.  Vi elsker naturmaterialer og grønne planter i interiøret – og vi tar dem også med inn på soverommet! Nano sengesett henter inn naturtonene i en beige fargepalett.
Vi elsker naturmaterialer og grønne planter i interiøret – og vi tar dem også med inn på soverommet! Nano sengesett henter inn naturtonene i en beige fargepalett.

Cloud sengesett finnes i mange farger, her i en lekker grå som går ton-i-ton med veggen. Tapeter har fått en ny vår, og er en fin måte å uttrykke din personlige stil på. En tapetsert vegg – eller fire – passer like godt på soverommet som i stuen. Tale Henningsen i Fargerike elsker tapettrenden. – Jeg har lenge sagt at jungeltrenden er på vei, og nå ser vi mange tapeter med mønster av blader og til og med eksotiske dyr, sier hun.

Cloud sengesett finnes i mange farger, her i en lekker grå som går ton-i-ton med veggen.Cloud sengesett finnes i mange farger, her i en lekker grå som går ton-i-ton med veggen.
Cloud sengesett finnes i mange farger, her i en lekker grå som går ton-i-ton med veggen.

4. Tydeligere skille mellom jobb og fritid

For de som jobber hjemmefra, blir det viktig å skape tydelige skiller mellom jobb og fritid. Om du ikke er av de heldige som har et eget rom som kan innredes som kontor, kan du likevel sørge for at arbeidsplassen kan gjemmes bort når arbeidsdagen er over. Nå skal du nemlig logge helt av etter jobb.

– Om du må bruke et hjørne av stuen eller soverommet til kontorplass, kan du for eksempel bruke fine esker og en kommode eller et konsollbord til å oppbevare kontorutstyret ditt i når det ikke er i bruk, foreslår Åse Sivertsen.

Et konsollbord fungerer fint som en «hemmelig» arbeidsstasjon – gjem bort laptopen i skuffen når arbeidsdagen er over. Nå er trenden nemlig å ha et tydelig skille mellom jobb og fritid.Et konsollbord fungerer fint som en «hemmelig» arbeidsstasjon – gjem bort laptopen i skuffen når arbeidsdagen er over. Nå er trenden nemlig å ha et tydelig skille mellom jobb og fritid.
Et konsollbord fungerer fint som en «hemmelig» arbeidsstasjon – gjem bort laptopen i skuffen når arbeidsdagen er over. Nå er trenden nemlig å ha et tydelig skille mellom jobb og fritid.

Det er også mange smarte grep du kan ta for å skape feriefølelsen hjemme. Om det blir nok en hjemmesommer, kan du fint lage din egen feriedestinasjon på balkongen eller i hagen.

Når du mest sannsynlig ikke kan reise på ferie utenlands, får du sørge for å finne feriefølelsen hjemme. Den deilige og komfortable hengestolen Pasa komme med stativ, så du ikke er avhengig av epletrær for å henge den opp. Den er derfor like godt egnet på en liten veranda som på en stor terrasse.

Den deilige og komfortable hengestolen Pasa komme med stativDen deilige og komfortable hengestolen Pasa komme med stativ
Den deilige og komfortable hengestolen Pasa komme med stativ

5. Livet utendørs

En verden som i lange perioder er mer eller mindre stengt betyr mer tid hjemme – og ikke minst mer tid ute, nærmere naturen. En av de store trendene for 2021 er hagen – uansett størrelse. For hagen kan bety både en romslig terrasse, en hageflekk eller en liten balkong.

«Hage på hjul» med smarte plantekasser fra BEDD. De frostsikre og rustfrie plantekassene kan settes på hjul, bygges sammen eller brukes hver for seg. De er fine til å skape soner i hagen, og kan romme både en liten hekk, blomster, eller krydderurter.«Hage på hjul» med smarte plantekasser fra BEDD. De frostsikre og rustfrie plantekassene kan settes på hjul, bygges sammen eller brukes hver for seg. De er fine til å skape soner i hagen, og kan romme både en liten hekk, blomster, eller krydderurter.
«Hage på hjul» med smarte plantekasser fra BEDD. De frostsikre og rustfrie plantekassene kan settes på hjul, bygges sammen eller brukes hver for seg. De er fine til å skape soner i hagen, og kan romme både en liten hekk, blomster, eller krydderurter.

Vi finner ro og glede i å stelle med grønne planter. Krydderurter, bærbusker og vakre blomster bidrar til å løfte humøret, og det gir en fantastisk mestringsfølelse når pizzaen får en hjemmedyrket kvast med basilikum, eller søndagsfrokosten byr på syltetøy fra egen hage.

– Grønne planter og lavterskel hagestell hjelper oss med å senke skuldrene og finne roen hjemme. Dét er en trend de aller fleste av oss gjerne kaster oss på – uansett interiørstil, sier Åse Sivertsen i Møbelringen.

Utemøblene i Freeport-serien gir rom for sosialt samvær i hagen. Det største spisebordet i serien kan enkelt utvides fra 2 til 3 meter ved hjelp av det integrerte uttrekket, og stolene kan enkelt stables når de ikke er i bruk.Utemøblene i Freeport-serien gir rom for sosialt samvær i hagen. Det største spisebordet i serien kan enkelt utvides fra 2 til 3 meter ved hjelp av det integrerte uttrekket, og stolene kan enkelt stables når de ikke er i bruk.
Utemøblene i Freeport-serien gir rom for sosialt samvær i hagen. Det største spisebordet i serien kan enkelt utvides fra 2 til 3 meter ved hjelp av det integrerte uttrekket, og stolene kan enkelt stables når de ikke er i bruk.

Det nye «utelivet» innebærer også at vi gjerne vil samle så mange som mulig av de vi er glade i til hyggelig – og trygt – samvær ute i frisk luft. Romslige utemøbler som har sitteplass til flere, er en viktig del av denne trenden.

– En modulsofa som kan bygges ut til å romme hele storfamilien, stablestoler som enkelt kan hentes frem og gi sitteplass til flere, og spisebord som kan utvides etter behov, står høyt på prioriteringslisten til mange, forteller Åse.

Brooklyn er et moderne og fleksibelt byggesystem for både store og små uteplasser, hvor du enkelt velger modulene du har behov for – og plass til. Brooklyn er et moderne og fleksibelt byggesystem for både store og små uteplasser, hvor du enkelt velger modulene du har behov for – og plass til.
Brooklyn er et moderne og fleksibelt byggesystem for både store og små uteplasser, hvor du enkelt velger modulene du har behov for – og plass til.