Guide:
Din madrasspesialist

I Møbelringen er vi spesialister på madrass. Vi bestreber oss på å gi alle medarbeidere en grunnleggende, god kunnskap om madrasser. Medarbeidere med spesielt ansvar mottar, og utvikler, spesialkompetanse. Avtal med en av våre madrasspesialister når du skal kjøpe ny madrass!

Legg kroppen på lading

En god natts søvn handler minst like mye om kvalitet som kvantitet. Vi kan ikke piske deg i seng og sørge for at du får nok søvn, men vi kan i alle fall sørge for at tiden i sengen blir best mulig.


Legg kroppen på ladingLegg kroppen på lading

Prøv før du kjøper!

Vi anbefaler alle våre kunder å ta en cowboystrekk i butikken før de tar med seg madrassen hjem. Vi har kunnskapen, men det er likevel ryggen din som er eksperten.

Sovestilling

Hvordan du sover har betydning for hvilken madrass du bør velge. Sover du mest på siden bør du eksempelvis ha en fastere madrass enn om du sover på ryggen.


Svane puteSvane pute

Egen seng eller delt seng

Deler du seng bør det tas hensyn til ulike sovestillinger, ulik vekt eller andre behov ved valg av både hoved- og undermadrass. Begge deler finnes i ulike fasthetsgrader. For hard/myk madrass kan gi rygg- og nakkesmerter.

Riktig trykkavlastning

Belastningen er størst ved hofte og skuldre. Pass på at madrassen din gir riktig støtte og avlastning i disse sonene.


Rett liggestillingRett liggestilling

Ergonomi

For at musklene skal få ordentlig hvile i løpet av natten, bør ryggsøylen ligge rettest mulig når du sover. Velg en madrass som gir riktig støtte på riktige steder.

Fra barn til voksen

Når barna nærmer seg puberteten bør de ligge på en god fjærmadrass. Kravet til en god seng øker i takt med at kroppen utvikler seg.

Best før dato

En madrass har ca 12 års levetid. En utslitt madrass vil gi samme symptomer som feil madrass; smerter i rygg og nakke. Kjenner du søkk i sonene for hofte og skuldre bør du antakelig pensjonere den.

Hygiene

Overproduksjon av nattsvette og fuktighet vil trenge inn i overmadrassen/madrassen og forringe kvaliteten. Noen madrasser er utstyrt med teknologi som hindrer at fuktigheten setter seg.

Ikke sov på magen!

Å sove på magen er uheldig for nakke, skuldre og rygg da skuldre og hofter ikke får riktig avlastning. Er du en magesover bør du jobbe deg ut av vanen.