Slik velger du hyttemøbler som inviterer til kos

Sen frokost med nytraktet kaffe rundt spisebordet eller et varmt pledd og en god bok i sofakroken? Her er noen tips til hvordan velvalgte hyttemøbler kan bidra til å gjøre de små øyeblikkene på hytta enda litt koseligere.

Enten du foretrekker båtliv og bading eller turer i fjellheimen, er det de gode og lune innedagene som ofte setter prikken over i-en for hyttekosen. Når du skal velge hyttemøbler, kan det derfor være lurt å ta utgangspunkt i de aktivitetene som er aller viktigst for deg og familien.

– Interiøret har alt å si for at hytta skal bli det koselige tilfluktsstedet mange drømmer om. Særlig spisebord og sofa er viktige møbler som danner rammen for de hyttekveldene vi ofte lengter etter i hverdagen, sier Line Kleveland i Møbelringen.

Hyttemøbler og sofa til stue

For mange er hyttekos synonymt med en innbydende sofakrok der det er enkelt å trekke seg tilbake etter en lang dag i naturen. Enten dere liker å samles til påskekrimmen eller bare vil nyte roen hver for dere, kan en stor og myk sofa være en viktig investering.

Lenestoler og romslige sofaer trukket i slitesterke naturmaterialer som ull eller lin passer ofte perfekt i den lune stilen mange går for på hytta. Velger du i tillegg en sovesofa og en pall med oppbevaring, får du plass til både overnattingsgjester, sengetøy og noen ekstra pledd i samme slengen.

Delta Motion hvilestol med fåreskinn fra norske Brunstad er en stol med tidløs design, som du kan ha stor glede av et helt liv.Delta Motion hvilestol med fåreskinn fra norske Brunstad er en stol med tidløs design, som du kan ha stor glede av et helt liv.
Delta Motion hvilestol med fåreskinn fra norske Brunstad er en stol med tidløs design, som du kan ha stor glede av et helt liv.

Puter og tepper i naturfarger med litt grove teksturer gjør seg ofte spesielt godt på hytta og sørger for å forsterke den avslappende atmosfæren.

Balder sovesofa fåes i mange oppsett, her med lagringsplass under divan.Balder sovesofa fåes i mange oppsett, her med lagringsplass under divan.
Balder sovesofa fåes i mange oppsett, her med lagringsplass under divan.

Skap en sosial spisestue med tidløse hyttemøbler

Lite skriker late dager mer enn å kunne ta seg ekstra god tid rundt spisebordet. Og er det først og fremst maten, drikken og de sosiale kveldene med spill og hygge du lengter etter, er det heller ingenting i veien for å gjøre spisebordet til hyttas midtpunkt.

– Et solid spisebord i tre tåler tidens tann og blir bare finere etter hvert som årene går. For mange er dette kanskje hyttas viktigste møbel, og da gir det også mening å bruke litt ekstra penger på et skikkelig spisebord.

Husk at lange frokoster og brettspillkvelder rundt spisebordet krever stoler som skal være gode å sitte på i flere timer. Møbelringen har et bredt utvalg av spisestoler som passer til både tradisjonelt og moderne hytteinteriør.

Hytteinteriør med rom for både tradisjon og funksjon

Hytteinteriør handler først og fremst om personlig smak. Noen foretrekker det helt klassiske og rustikke, mens andre har komfort øverst på ønskelista når de skal velge hytteinteriør. Heldigvis finnes det ingen regler for hvordan du kan innrede hytta – og det er heller ingenting i veien for å kombinere stiler.

– Miks gjerne moderne hyttemøbler og gamle skatter med litt særpreg. Da kan du enkelt skape en koselig atmosfære med et personlig preg, og samtidig sørge for at innredningen blir både praktisk og funksjonell, sier Line.

Hun forteller at mange ønsker å videreføre stilen de har hjemme, også på hytta. – Det handler om å ta med seg sin personlige smak, og velge møbler som ikke nødvendigvis assosieres med en tradisjonell hyttestil. Ikke minst gjelder dette på soverommet på hytta, der mange nå velger å investere i en skikkelig god seng man like gjerne kunne hatt hjemme.

En god seng med en komfortabel madrass står høyt på ønskelisten til mange hytteeiere. Lunt og behagelig sengetøy gir en ekstra luksusfølelse på det som for mange er et andre hjem – og der de virkelig senker skuldrene. En god seng med en komfortabel madrass står høyt på ønskelisten til mange hytteeiere. Lunt og behagelig sengetøy gir en ekstra luksusfølelse på det som for mange er et andre hjem – og der de virkelig senker skuldrene.
En god seng med en komfortabel madrass står høyt på ønskelisten til mange hytteeiere. Lunt og behagelig sengetøy gir en ekstra luksusfølelse på det som for mange er et andre hjem – og der de virkelig senker skuldrene.

Bruk naturen som inspirasjon når du skal innrede hytte

Fred, ro og nærhet til naturen er noen av tingene som ofte får oss nordmenn til å lengte etter hytta. Et godt tips kan derfor være å velge interiør og hyttemøbler som gjenspeiler omgivelsene.

– Ofte kan det være fint å kombinere løsninger som gjør hyttelivet komfortabelt med det helt enkle og naturnære. Dekorer gjerne med steiner, greiner eller andre elementer fra landskapet rundt hytta for å forsterke den beroligende følelsen mange opplever i naturen, sier eksperten i Møbelringen.

Rustikt treverk, naturmaterialer og farger som harmonerer med fjell, skog eller sjø bidrar til å skape en avslappet og koselig atmosfære. Jordfarger som brunt, beige og grått med innspill av grønt eller rustrødt er derfor farger som ofte gjør seg spesielt godt på hytta. I tillegg finnes det utallige lekre kombinasjoner av farger som passer til en moderne hytte. Vi håper du har fått rikelig med inspirasjon og nye ideer til fornyelse av hytteinteriøret ditt.

Michigan hagestol, den perfekte hyttestolen. Kombiner gjerne med et saueskinn for ekstra komfort. Laget av hvitt sedertre av beste kvalitet. Over tid vil treverket få en naturlig og vakker sølvgrå farge ved oppbevaring utendørs.Michigan hagestol, den perfekte hyttestolen. Kombiner gjerne med et saueskinn for ekstra komfort. Laget av hvitt sedertre av beste kvalitet. Over tid vil treverket få en naturlig og vakker sølvgrå farge ved oppbevaring utendørs.
Michigan hagestol, den perfekte hyttestolen. Kombiner gjerne med et saueskinn for ekstra komfort. Laget av hvitt sedertre av beste kvalitet. Over tid vil treverket få en naturlig og vakker sølvgrå farge ved oppbevaring utendørs.

Vil du ha flere tips til hvordan du kan skape en koselig og innbydende stil på hytta? Sjekk ut vårt hyttemagasin for 2023!