Sval og skandinavisk stil på sommerhytta

Lyse farger, treverk og lette møbler preger interiøret på den lekre hytta på Åros. Her er tips og inspirasjon til å skape ditt eget sommerparadis på hytta. Se de lekre bildene og drøm deg bort!

Sommer, sol og avslappende dager på sommerhytta ved sjøen – det er drømmen for mange. Å innrede en sommerhytte handler om å la lyset slippe inn, og velge møbler som kler den skandinaviske sommeren hvor tiden går sakte og solen aldri går ned.

Hytta på Åros er et inspirerende eksempel på gode valg av hyttemøbler og hytteinteriør som kan hjelpe deg med å skape ditt eget sommerparadis. Slik vil vi gjerne ha det på hytta!

Lyse og lette møbler kombinert med store vinduer på alle kanter gjør alle rommene på Åroshytta behagelige og innbydende å være i.Lyse og lette møbler kombinert med store vinduer på alle kanter gjør alle rommene på Åroshytta behagelige og innbydende å være i.
Lyse og lette møbler kombinert med store vinduer på alle kanter gjør alle rommene på Åroshytta behagelige og innbydende å være i.

Stue inndelt i soner

Hyttemøbler til stue må ikke nødvendigvis være så veldig forskjellig fra stuemøblene hjemme, men til en sommerhytte kan du gjerne velge lysere farger og sommerlige tekstiler. Det kan være fint å innrede i ulike soner, og gjerne bruke gulvtepper for å skille de ulike sonene. Det gjør rommene funksjonelle for ulike behov.

Når lyset skal få hovedrollen, er det fint å la vinduene stå uten gardiner, og velge møbler i lysere farger. Kos 3-seter XL i beige bomullsstoff står godt til et stuebord med svarte metallben som skaper kontrast. De runde sidebordene med glassplate gir et luftig uttrykk, Duarte fra Light&Living.

Den brunbeige godstolen Hemse, er en favoritt, og med tilhørende puff til å hvile føttene på bidrar den til den avslappede feriestilen på sommerhytta.

Tar hjemmekontor på hytta

Et konsollbord kan fungere godt som kontorpult på hjemmekontoret, og det ser nettere ut om rommet skal ha flere funksjoner enn bare kontor. Noir konsollbord har smarte skuffer til å oppbevare for eksempel laptop og kontorrekvisita. Reilly spisestol er behagelig å sitte på, og er fin å ha som ekstra sitteplass ved spisebordet.

Gjennom sommersesongen brukes hytta svært mye, derfor var det perfekt å få innredet et funksjonelt hjemmekontor også her. Å jobbe herfra gir den gode feriefølelsen, også om du må jobbe på dagtid.Gjennom sommersesongen brukes hytta svært mye, derfor var det perfekt å få innredet et funksjonelt hjemmekontor også her. Å jobbe herfra gir den gode feriefølelsen, også om du må jobbe på dagtid.
Gjennom sommersesongen brukes hytta svært mye, derfor var det perfekt å få innredet et funksjonelt hjemmekontor også her. Å jobbe herfra gir den gode feriefølelsen, også om du må jobbe på dagtid.

Spisestue for hyggelige måltider på hytta

For mange er spiseplassen hyttas mest brukte område, så også på hytta på Åros. Det vakre spisebordet i lyst tre fra WoodStory, sammen med de lekre Chiba spisestolene, matcher det lyse uttrykket til sommerhytta. Det lekre gulvteppet Hitra sikrer et mykt underlag under føttene, og skaper i tillegg en fin spisesone i rommet.

God morgen, frokosten står på bordet! Spiseplassen innbyr til late morgener med nybakt brød og kaffe, og lange middager som varer hele kvelden. God morgen, frokosten står på bordet! Spiseplassen innbyr til late morgener med nybakt brød og kaffe, og lange middager som varer hele kvelden.
God morgen, frokosten står på bordet! Spiseplassen innbyr til late morgener med nybakt brød og kaffe, og lange middager som varer hele kvelden.

Soverom for sommernetter

Det var et ønske fra familien om å kunne sove like godt på hytta som hjemme, og det var aldri et alternativ å gå på kompromiss med kvaliteten når de skulle velge seng.

Kontinentalsengen har i tillegg fått en myk sengegavl som gjør rommet lunt, og som innbyr til å lese en god bok til morgenkaffen. Nattbordet har skuffer som rommer lesebriller og andre småting som ikke trenger å ligge fremme.

Hovedsoverommet er innredet med kvalitetsseng og sengegavl fra Svane. For på sommerhytta skal det være behagelig å sove – og godt å drikke en kaffe på sengen om morgenen. Det nette nattbordet Teo speiler den sommerlige stilen til resten av hytta.Hovedsoverommet er innredet med kvalitetsseng og sengegavl fra Svane. For på sommerhytta skal det være behagelig å sove – og godt å drikke en kaffe på sengen om morgenen. Det nette nattbordet Teo speiler den sommerlige stilen til resten av hytta.
Hovedsoverommet er innredet med kvalitetsseng og sengegavl fra Svane. For på sommerhytta skal det være behagelig å sove – og godt å drikke en kaffe på sengen om morgenen. Det nette nattbordet Teo speiler den sommerlige stilen til resten av hytta.

Gjesterom på hytta

En sovesofa sikrer at du alltid har plass til gjester, uansett om du har et eget gjesterom eller utnytter plassen i stua eller på hemsen. I tillegg får du en behagelig sitteplass når sengen er slått sammen til sofa, kanskje som en egen sone for familiens ungdommer? 

Velg gjerne et sofabord eller sidebord som er lett å flytte på, og som også kan fungere som et nattbord.

Sommerhytta på Åros byr på både hjerterom og husrom – og en meget behagelig Mover sovesofa som er enkel å slå ut og legge sammen igjen. Denne er svært populær blant gjester som besøker hytta.Sommerhytta på Åros byr på både hjerterom og husrom – og en meget behagelig Mover sovesofa som er enkel å slå ut og legge sammen igjen. Denne er svært populær blant gjester som besøker hytta.
Sommerhytta på Åros byr på både hjerterom og husrom – og en meget behagelig Mover sovesofa som er enkel å slå ut og legge sammen igjen. Denne er svært populær blant gjester som besøker hytta.

Hems med loftstue

Den lille stuen på loftet er innredet med en smart Mover sovesofa fra North Living og et lite sofabord fra Rowico. Her trekker familiens barn seg tilbake for å spille spill eller se på tv når de voksne blir sittende ved spisebordet.

Møblene på hemsen har den samme lyse og lette stilen som resten av hytta. En fargepalett i nøytrale naturtoner er enkel å friske opp ved å tilsette elementer med sterkere farger om man ønsker litt forandring.

Når loftet ikke benyttes som soverom for gjester, er det en hyggelig ungdomsstue for familiens yngste medlemmer.Når loftet ikke benyttes som soverom for gjester, er det en hyggelig ungdomsstue for familiens yngste medlemmer.
Når loftet ikke benyttes som soverom for gjester, er det en hyggelig ungdomsstue for familiens yngste medlemmer.

Hagestue til inspirasjon

Det finnes mange fine hagemøbler som lar deg skape en ekstra stue utendørs, så du virkelig kan nyte sommeren til det fulle. På Åros fant de inspirasjon til en fin utestue i fargepaletten og stilen som var valgt inne i selve sommerhytta: Stilrent, enkelt og i nøytrale farger. Her tilbringes late sommerdager og lange sommerkvelder sammen i godt lag.

Utesofaen Sonora er laget i materialer som tåler litt vær og vind, og kan stå ute hele sommeren. Utesofaen Sonora er laget i materialer som tåler litt vær og vind, og kan stå ute hele sommeren.
Utesofaen Sonora er laget i materialer som tåler litt vær og vind, og kan stå ute hele sommeren.