Hyttestyling hos Møbelringen

Erfarne og kunnskapsrike Møbelringen-ansatte kan bistå med både interiørtips og hjelp til å innrede hytta. Mia Ytterbøl på Møbelringen Rjukan har fullt opp med å hjelpe både gamle og nye hytteeiere med hyttestyling. – Det er veldig kjekt å få hjelpe kundene våre med å skape drømmehytta, sier hun.

De siste årene har stadig flere av oss sett verdien av det deilige hyttelivet. Mange nye – og gamle – hytteeiere setter stor pris på muligheten til å få eksperthjelp fra Møbelringen når de skal innrede og style fritidsboligen sin. Prosjektene er både store og små, forteller Mia.

– Vi hjelper både firmaer og utbyggere, og enkeltstående hytteeiere som har kjøpt seg helt nybygd hytte eller leilighet. I tillegg har vi en del som gjerne vil oppgradere hytta de har hatt i mange år.

Det er stor variasjon i hvor mye hjelp kundene ønsker seg. – Mange ønsker seg «full pakke», og da hjelper vi til med innredningen av hele hytta. Vi tar oss av alt fra planlegging og bestilling, skrur sammen møbler, og styler hytta fiks ferdig. Andre vil bare ha god veiledning på hvilket spisebord som passer best på hytta, eller tips til pledd, puter og tekstiler som kan oppgradere hyttemøblene de allerede har, forteller hun.

– Det er veldig kjekt å få hjelpe kundene våre med å skape drømmehytta, sier Mia Ytterbøl på Møbelringen Rjukan. – Det er veldig kjekt å få hjelpe kundene våre med å skape drømmehytta, sier Mia Ytterbøl på Møbelringen Rjukan.
– Det er veldig kjekt å få hjelpe kundene våre med å skape drømmehytta, sier Mia Ytterbøl på Møbelringen Rjukan..

Hva innebærer hyttestyling hos Møbelringen

Ordet hyttestyling kan føles fremmed for noen, men tjenesten innebærer noe som er enkelt å forstå: Du skal få det så hyggelig som mulig på hytta. Du skal få maksimalt ut av plassen, og hytta skal føles som «hjemme». Mia forteller at prosessen ofte starter med en plantegning eller bilder, en runde i butikken, og en god prat.

– Vi snakker om hva de ønsker seg, hva de liker og hva de blir inspirert av. Vi går en runde i butikken og ser på oppsett av sofa, spisestue og seng. Det er alltid tid til en avslappet og uforpliktende samtale for dem som ønsker det, sier hun.

For dem som bor langt unna hytta de skal innrede, tilbyr Mia og kollegene befaring av hytta, også uten at eieren må være til stede. – Det er stort sett lang reisevei for dem som kjøper hytte i vårt område, så vi samarbeider med utbyggerne og får besøke hyttene uten at eierne må være med. Så utarbeider vi noen forslag som vi presenterer via e-post, Teams eller telefon. Det skal være minst mulig stress for kundene våre, understreker hun.

Hytteinspirasjon for alle – uansett alder eller stil

Fordi Møbelringen har et bredt og variert utvalg møbler, finner hyttestylistene alltid noe som passer stilen til den enkelte kunden. Mia og kollegene er opptatt av å tilpasse innredningen til livsstilen og preferansene til hytteeierne, men noen ting gjelder for alle:

– Helhet, plass og personlig stil. At innredningen henger sammen, at plassen er utnyttet godt og at hytta føles som «deg» gjelder uansett om du foretrekker en tradisjonell hyttestil, vil ha det mer moderne på hytta, eller ønsker deg en stram og minimalistisk hytte.

Innredningseksperten anbefaler å se for deg hva du vil at hytta skal gi deg når du velger møbler.

– Du skal slappe av på hytta. Ha tid til en tur i bakken på vinteren og nyte noen fine høstkvelder rundt bålpannen. Så unn deg den ekstra gode sengen og den store, myke lenestolen – sov lenge og restituer med en god bok, sier hun.

Slik velger du interiør på hytta

Der store, tunge hyttemøbler før var normen når hytta skulle innredes, ser Mia Ytterbøl at stadig flere velger møbler som er tettere på stilen de har hjemme.

– Vi ser at mange våger å være mer urbane i hyttestilen, men det skal alltid være koselig og lunt. Derfor er det viktig for oss å huske på alle detaljene i tillegg til de store møblene. Det er ofte de små tingene som gir helheten og som kan være avgjørende for stemningen på hytta, forteller hun.

Slik forbereder du deg til en konsultasjon for hyttestyling:

  1. Har du plantegninger eller bilder fra hytta, kan du gjerne ta dem med. Det gir den som skal hjelpe deg et godt visuelt inntrykk av hytta som skal innredes.

  2. Samle gjerne inspirasjonsbilder av ting du liker, farger du har lyst til å ha med i interiøret, og møbler du synes er fine.

  3. Tenk gjennom hvilke behov dere har: Er dere en stor familie og trenger et spisebord som rommer mange? Hvor mange soveplasser trenger dere – bør dere for eksempel ha en sovesofa som kan brukes av gjester, i tillegg til senger på soverom?

  4. Har dere noen gjenstander eller møbler hjemme som dere vil ha med på hytta? Det skaper en personlig stil, og er et fint utgangspunkt for en hyttestyling som du vil trives med og føle deg hjemme i.