Taklampe

En taklampe kan både gi et stemningsfullt lys, eller et praktisk lys. Tenk over hvor du skal ha taklampen, da blir det enklere å kjøpe den riktige. En kjøkkenlampe bør ha et lys som sprer seg godt og lyser opp store områder, mens taklampen i stuen bør kunne justeres.
Filtrering
Pris
Farge
10 produkter 10 10

Slik velger du rett taklampe for dine rom

Det å ha riktig mengde lys i hjemmet er helt essensielt for både trivsel og hygge. Derfor er gjerne taklampen en av de viktigste og mest fremtredende lampene vi har i hjemmet. En god taklampe gir oss det lyset vi trenger og gir rommene våre en stemning som gjør at vi kan slappe av. I tillegg til nok lys, så bør lampen også se bra ut og passe med stilen vi har i hjemmet vårt. Det første du bør starte å tenke på når du skal gå til anskaffelse av en ny lampe er plasseringen. Hvor den skal være legger gjerne føringer for lysmengde og stilen på lampen.

 

Taklampe soverom

På soverommet vil det som oftest holde med én taklampe, hvor vi i tillegg gjerne har en egen nattbordslampe. Dette er rommet hvor vi skal sove og slappe av, så du behøver ikke å bruke de sterkeste lyspærene her. Størrelsen på soverommet ditt vil selvfølgelig avgjøre hvor mange lamper du trenger for å få god nok spredning av lyset i rommet. En taklampe som gir et rundtstrålende og varmt lys vil være en fordel for å oppnå god spredning.

 

Taklampe stue

I stuen vil du forsøke å oppnå en behagelig og lun stemning. Dette er rommet hvor du skal slappe av i godstolen eller sofaen, og da trenger du en taklampe i stuen som gir deg denne følelsen. Når du skal plassere taklampen er det dessuten viktig å tenke på at den ikke gir gjenskinn i TV-skjermen. Dette kan du unngå ved f.eks. plassere lampen bak TV-en. Her er det viktigste at du prøver deg litt frem, så finner du ut hvor den optimale plasseringen vil være i ditt hjem.

 

Taklampe kjøkken

På kjøkkenet er det viktig å ha en taklampe som gir riktig belysning over kjøkkenbordet og der du forbereder mat. Her er det derfor vanlig med et noe skarpere lys enn hva du trenger fra en taklampe i andre rom. I tillegg til det rent funksjonelle er det også viktig at kjøkkenlampen har et moderne og stilfullt design, som gir deg ekstra glede ved å tilbringe tid på kjøkkenet ditt. Har du et stort og åpent kjøkken kan det være aktuelt med flere lamper. Pendellamper passer da perfekt sammen med kjøkkenlampen i taket, da disse gir deg muligheten for ekstra med lys over arbeidsbenken eller spisebordet.