Hjemme hos Unni-Lovise:
Kunsten å kombinere nytt og gammelt

Unni-Lovise (47) elsker å innrede huset i vannkanten i Drøbak med kombinasjonen av nytt og gammelt, kostbart og rimelig, lunt og stramt. Her bindes fine bruktfunn, arvede gjenstander, kreative DIY-prosjekter og nytt design sammen i en atmosfære hvor Unni-Lovise og katten Pondus finner ro og balanse.

Unni-Lovise elsker å innrede med kombinasjonen av nytt og gammelt.Unni-Lovise elsker å innrede med kombinasjonen av nytt og gammelt.
Unni-Lovise elsker å innrede med kombinasjonen av nytt og gammelt.

– Jeg ble forelsket i denne perlen av en tomannsbolig fra 1898 umiddelbart! Å gi gamle skatter nytt liv er noe jeg motiveres av, og selv om det måtte totalrenoveres har atmosfæren her vært magisk fra dag én, smiler Unni-Lovise og ønsker velkommen til hvitmalt Drøbaks-idyll med blomstrende stokkroser, sol og sjø så langt øyet kan se.

Noen møbler og interiør kjøper jeg nytt, og da firer jeg ikke på kravene mine, sier hun. Sofaen Berlin er et slikt eksempel. Unni-Lovise falt pladask for den ved første øyekast.Noen møbler og interiør kjøper jeg nytt, og da firer jeg ikke på kravene mine, sier hun. Sofaen Berlin er et slikt eksempel. Unni-Lovise falt pladask for den ved første øyekast.
Noen møbler og interiør kjøper jeg nytt, og da firer jeg ikke på kravene mine, sier hun. Modulsofaen Berlin er et slikt eksempel. Unni-Lovise falt pladask for den ved første øyekast.

Selv om Unni-Lovises hjerte ligger i alle vintageskattene hun har samlet gjennom årene, er det derfor også viktig for henne at de bærende møblene er nye, funksjonelle og av god kvalitet. – Det gir meg en god følelse av balanse å vite at noe av det jeg har rundt meg har levd i mange flere år enn meg, og bærer på sin egen, spennende historie. Men noen møbler og interiør kjøper jeg nytt, og da firer jeg ikke på kravene mine, sier hun.

Berlin er Unni-Lovises komfortable, dype “krype oppi-sofa”.Berlin er Unni-Lovises komfortable, dype “krype oppi-sofa”.
Berlin er Unni-Lovises komfortable, dype “krype oppi-sofa”.

Sofaen Berlin er et slikt eksempel. Unni-Lovise falt pladask for den ved første øyekast. -Jeg elsket utformingen og designet der den stod utstilt på Møbelringen. Den var stram med fine, myke linjer, men likevel så “cozy”, smiler hun. I denne er det plass til, og rom for, både filmkveld, middagslur, lesestund og besøk av venner og familie. Modulsofaen er Unni-Lovises komfortable, dype “krype oppi-sofa”, samtidig som den også tar seg godt ut og har god plass til mange når stua fylles med gjester.

Sofaen har moduler som kan skreddersys akkurat slik man ønsker, og i Unni-Lovises tilfelle betyr det til vanlig at den fyller hele veggen den står inntil, og dermed utnytter rommet maksimalt.Sofaen har moduler som kan skreddersys akkurat slik man ønsker, og i Unni-Lovises tilfelle betyr det til vanlig at den fyller hele veggen den står inntil, og dermed utnytter rommet maksimalt.
Sofaen har moduler som kan skreddersys akkurat slik man ønsker, og i Unni-Lovises tilfelle betyr det til vanlig at den fyller hele veggen den står inntil, og dermed utnytter rommet maksimalt.

Sofaen har moduler som kan skreddersys akkurat slik man ønsker, og i Unni-Lovises tilfelle betyr det til vanlig at den fyller hele veggen den står inntil, og dermed utnytter rommet maksimalt. Samtidig kan hun enkelt møblere helt annerledes ved behov, for eksempel når juletreet skal inn i desember, eller når hun bare får lyst på endring. – Den er akkurat så multifunksjonell og fleksibel som jeg ønsket meg, og kan rett og slett varieres og tilpasses nesten i det uendelige. For meg som elsker å endre på ting, flytte rundt og bytte farger etter sesong er det perfekt, for nå kan jeg gjøre det uten å kjøpe ny sofa, sier hun.

Sofaen Berlin har hovedrollen i rommet uten å skrike etter oppmerksomheten. Sofaen består av løse moduler som du kan flytte rundt på som du vil. Modulene kan settes sammen eller hver for seg, slik at uttrykket enkelt kan forandres.Sofaen Berlin har hovedrollen i rommet uten å skrike etter oppmerksomheten. Sofaen består av løse moduler som du kan flytte rundt på som du vil. Modulene kan settes sammen eller hver for seg, slik at uttrykket enkelt kan forandres.
Sofaen Berlin har hovedrollen i rommet uten å skrike etter oppmerksomheten. Sofaen består av løse moduler som du kan flytte rundt på som du vil. Modulene kan settes sammen eller hver for seg, slik at uttrykket enkelt kan forandres.
Unni-Lovise lager unike etasjefat av nøye utvalgte bruktfunn. Hun ble inspirert av tradisjonen med afternoon-tea, kjøpte slagdrill og stenger, og tråler gjenbruksbutikker på jakt etter gamle skatter å sette sammen til fine fat.Unni-Lovise lager unike etasjefat av nøye utvalgte bruktfunn. Hun ble inspirert av tradisjonen med afternoon-tea, kjøpte slagdrill og stenger, og tråler gjenbruksbutikker på jakt etter gamle skatter å sette sammen til fine fat.
Unni-Lovise lager unike etasjefat av nøye utvalgte bruktfunn. Hun ble inspirert av tradisjonen med afternoon-tea, kjøpte slagdrill og stenger, og tråler gjenbruksbutikker på jakt etter gamle skatter å sette sammen til fine fat.

Til sofaen har Unni-Lovise valgt sofabordene Optic fra Woodstory. Her har hun hatt muligheten til å velge bordplate, og deretter størrelse og farge. Kort sagt kan bordet tilpasses akkurat slik en vil ha det. Unni-Lovise gikk for to bord til den forholdsvis lange sofaen sin, det er både praktisk og lekkert. Hun har valgt bordplater i eik og glass. – Bordene er nydelig håndverk som varer i generasjoner, og jeg liker så godt hvordan treverket gir glød, varme og kontrast til det lyse interiøret mitt, sier hun.

Unni-Lovise har alltid vært opptatt av å ha det fint rundt seg. Det er viktig for henne å trives godt hjemme, da det gir en helt egen ro og balanse.Unni-Lovise har alltid vært opptatt av å ha det fint rundt seg. Det er viktig for henne å trives godt hjemme, da det gir en helt egen ro og balanse.
Unni-Lovise har alltid vært opptatt av å ha det fint rundt seg. Det er viktig for henne å trives godt hjemme, da det gir en helt egen ro og balanse.

Hit har Unni-Lovise kommet for å bli, og nå tilsettes det gradvis mer og mer personlighet og gode minner. Her bor trekkspillet til pappaen hennes, tegningene hans av fjordhester, en gammel Amerika-koffert, gamle barbiedukker og flotte, gamle bøker. – Jeg er faktisk ikke så opptatt av trender, men ønsker heller å skape min egen stil og magi i hjemmet, med ting jeg faller for, og som gir meg noe, smiler hun.