Inspirasjon til innredning av en moderne og sommerlig hagestue

En hagestue er som skapt for de dagene du vil ha komforten av å være inne mens du er ute. Her gir vi deg tips og inspirasjon til hvordan du gjør uteplassen til sommerhalvårets viktigste rom.

Når sola titter frem bak skyene, er få ting bedre enn å kunne tusle rett ut i en blomstrende hagestue. Men hvordan innreder du egentlig en uteplass som skal brukes til alt fra grillmiddager og grønnsaksdyrking til late sommerdager?

Vær personlig og hent inspirasjon fra hjemmet, sier ekspert Line Kleveland i Møbelringen. – Legg til litt romfølelse og noen funksjonelle møbler, så er du langt på vei til en utestue som er både hjemmekoselig og anvendelig.

Vær personlig og hent inspirasjon fra hjemmet, sier ekspert Line Kleveland i Møbelringen.Vær personlig og hent inspirasjon fra hjemmet, sier ekspert Line Kleveland i Møbelringen.
Vær personlig og hent inspirasjon fra hjemmet, sier ekspert Line Kleveland i Møbelringen.

Skap en hagestue med inspirasjon fra hjemmet

Enten du har en stor innglasset vinterhage eller en liten terrassekrok, føles uteplassen ofte ekstra innbydende når den gjenspeiler litt av stilen du har inne og samtidig lar naturen få spillerom, forteller Line.  

– Ikke heng deg for mye opp i trender. Hent heller inspirasjon fra stilen ellers i hjemmet ditt og omgivelsene rundt. Det bidrar til en naturlig overgang mellom inne og ute, samtidig som du får en hagestue med et helt personlig preg. 

Sofagrupper og hagemøbler i rotting har nærmest blitt tidløse og passer til både tidsriktige og mer landlige stiler. – Hagemøbler i aluminium har ofte litt renere linjer og passer perfekt i en mer moderne utestue, sier hun.

Darlington er et flott hagesett i moderne design og god komfort.Darlington er et flott hagesett i moderne design og god komfort.
Darlington er et flott hagesett i moderne design og god komfort.

Inspirasjon til en fleksibel utestue

Skal du innrede en hagestue for første gang, er det lurt å tenke nøye gjennom hvordan du kommer til å bruke den. De fleste ønsker å kunne bruke hagestuen til både sene middager og avkobling i sommersola, sier Møbelringens ekspert. 

– Et godt tips er å gå for bord med justerbar høyde, så du kan tilpasse interiøret i løpet av dagen. Sonora kan raskt og enkelt forvandles fra spisebord til loungebord, når maten er ryddet av bordet.

Sonora er en hageserie med mange bruksområder. Bordet har regulerbar høyde så det kan brukes til både lounge og bespisning.Sonora er en hageserie med mange bruksområder. Bordet har regulerbar høyde så det kan brukes til både lounge og bespisning.
Sonora er en hageserie med mange bruksområder. Bordet har regulerbar høyde så det kan brukes til både lounge og bespisning.

Selv om hagestuen er innglasset er det viktig å huske at alt av møbler og tekstiler som ikke ryddes vekk bør være egnet for utendørs bruk.
– Regnvann, kondens og sollys vil sette sitt preg på ubehandlede materialer over tid. Heldigvis har Møbelringen et bredt utvalg av hagemøbler som er laget for å tåle vær og vind i både hagestuer, vinterhager og på åpne terrasser. For eksempel er mange av utemøblene hos Møbelringen kledd i Sunbrella-tekstil, som tåler både UV-stråler, nedbør og smuss – og kan vaskes med vannslange, børste og mildt såpevann.

Utemøbler med puter som tåler en liten skur, og som du ikke må løpe for å hente inn når det begynner å regne, er gull verdt. Mange av hagemøblene hos Møbelringen er kledd i Sunbrella-tekstil, som utesofaen Lucas. Både vann og smuss preller av.Utemøbler med puter som tåler en liten skur, og som du ikke må løpe for å hente inn når det begynner å regne, er gull verdt. Mange av hagemøblene hos Møbelringen er kledd i Sunbrella-tekstil, som utesofaen Lucas. Både vann og smuss preller av.
Utemøbler med puter som tåler en liten skur, og som du ikke må løpe for å hente inn når det begynner å regne, er gull verdt. Mange av hagemøblene hos Møbelringen er kledd i Sunbrella-tekstil, som utesofaen Lucas. Både vann og smuss preller av.

Tips og inspirasjon til en mer hjemmekoselig hagestue

Selv om mange foretrekker en hagestue med store glassvinduer eller åpne sider, kan det også være fint å forsterke romfølelsen ved for eksempel å henge opp tekstiler eller gardiner på noen av veggene, sier Line. 

– Enten du har en stor eller liten hagestue, har romfølelse mye å si om du vil skape en lun og intim stemning. Et annet tips er å dekke gulvet med tepper og matter – i tillegg til å være behagelig å gå på, gir det rommet mer varme og liv. 

Kombiner med lyslykter og rikelig med varme pledd, så ligger alt til rette for lange, minnerike kvelder gjennom hele sommerhalvåret.

Vil du ha flere tips og mer inspirasjon til hagestuen? Sjekk ut vårt hagemagasin for 2023!