Hva bør du tenke på når du skal kjøpe ny dobbeltseng?

Når du skal ha ny dobbeltseng, har du mange valgmuligheter. Det finnes en perfekt seng for ethvert behov. Her får du tipsene til hva du bør se etter.

Det finnes mange ulike typer dobbeltsenger. En kontinentalseng består av flere lag, med en ramme eller base, en skum- eller springfjærmadrass og en overmadrass på toppen. På rammesengen monteres bena direkte i bunnen av madrassen, og de fleste velger å legge til en overmadrass. En regulerbar seng kan heves og senkes for å gi deg den beste støtten og komforten. Andre igjen velger en dobbeltseng som består av en sengestamme med en god madrass. Felles for dem alle er at de skal bidra til god søvn, og gi deg et komfortabelt sted å lade batteriene natten gjennom. Da er det viktig at sengen har god liggekomfort og passer til den sovestillingen du foretrekker.

Den doble kontinentalsengen Wonderland K8 finnes helt opp i størrelse 210x210, og leveres i flere ulike tekstiler og farger. Den doble kontinentalsengen Wonderland K8 finnes helt opp i størrelse 210x210, og leveres i flere ulike tekstiler og farger.
Den doble kontinentalsengen Wonderland K8 finnes helt opp i størrelse 210x210, og leveres i flere ulike tekstiler og farger.

Tips! Noe å huske på når du skal velge dobbeltseng:

  • Hvor bred skal sengen være? Holder det med 150x200 eller bør du ha 180x200?

  • Trenger du oppbevaringsplass under sengen?

  • Har du et stort eller lite soverom? Hvor mye plass har du til dobbeltsengen?

  • Hvor ofte skal sengen være i bruk – hver natt på hovedsoverommet, i helgene på hytta, eller bare av og til på gjesterommet?
Odin rammemadrass med oppbevaring fra North Beds fåes opp til størrelse 140x200, og fungerer perfekt på et mindre soverom, et gjesterom eller på hytta.Odin rammemadrass med oppbevaring fra North Beds fåes opp til størrelse 140x200, og fungerer perfekt på et mindre soverom, et gjesterom eller på hytta.
Odin rammemadrass med oppbevaring fra North Beds fåes opp til størrelse 140x200, og fungerer perfekt på et mindre soverom, et gjesterom eller på hytta.

Dobbeltseng med smart oppbevaring

For å få mest mulig ut av plassen på soverommet, kan det være en god idé å velge en dobbeltseng med oppbevaring. Ikke bare får du et komfortabelt sted å sove, du får også et sted å lagre sengetøy, håndklær, ekstradyner, vintertøy eller ting du ikke har skapplass til andre steder. At dobbeltsengen har et rom for oppbevaring under seg, betyr slett ikke at det går på bekostning av liggekomforten – her kan du få en god natts søvn!

En seng med oppbevaring er fin på soverommet hjemme, og kan også være en god løsning på soverommet på hytta. Der er det ofte enda større behov for å utnytte plassen maksimalt.

Dobbeltsengen Trolltind i størrelse 150x200 passer perfekt inn på et mindre soverom, og gir deg svært god liggekomfort til en god pris. Sengen finnes også i 180x200.Dobbeltsengen Trolltind i størrelse 150x200 passer perfekt inn på et mindre soverom, og gir deg svært god liggekomfort til en god pris. Sengen finnes også i 180x200.
Dobbeltsengen Trolltind i størrelse 150x200 passer perfekt inn på et mindre soverom, og gir deg svært god liggekomfort til en god pris. Sengen finnes også i 180x200.

Dobbeltseng for lite soverom

Om du har mindre gulvplass tilgjengelig på soverommet, finnes det selvfølgelig en dobbeltseng som kan passe ditt behov. De fleste tenker kanskje på dobbeltseng 180x200 som det mest vanlige, men også en dobbeltseng 150x200 kan være et godt alternativ. Velger du riktig seng trenger det ikke å oppleves som at sengen er for liten. Et tips er å velge en dobbeltdyne, for å unngå at en av dynene havner på gulvet i løpet av natten. 

Har du et smalere soverom, eller et gjesterom der du vil sette inn en god seng, finnes det også senger i 140x200 – som til og med har oppbevaring under, som Frøya fra North Beds

Tre-seteren Daily sovesofa er en dobbeltseng med et plassbesparende design uten armlener, er enkel å slå opp og igjen, og har god liggekomfort med pocketfjær i madrassen.Tre-seteren Daily sovesofa er en dobbeltseng med et plassbesparende design uten armlener, er enkel å slå opp og igjen, og har god liggekomfort med pocketfjær i madrassen.
Tre-seteren Daily sovesofa er en dobbeltseng med et plassbesparende design uten armlener, er enkel å slå opp og igjen, og har god liggekomfort med pocketfjær i madrassen.

Sovesofa med plass til to

En sovesofa kan også bli en dobbeltseng. Perfekt til gjesterommet, på hytta eller i små leiligheter der rommene har flere funksjoner. Fordelen med en sovesofa med dobbeltseng er at du får mye ut av plassen i boligen din, fordi det i prinsippet kan forvandles fra oppholdsrom til soverom i en håndvending.

Både sitte- og liggekomforten på de nye sovesofaene er god, og mange av dem har pocketfjærer i madrassen. De er i tillegg svært enkle å slå opp og ned, og enkelte har også plass til oppbevaring av for eksempel sengetøy under setet.