Hjemmefølelse på kontoret gir mer fornøyde ansatte

Hvordan gi dine ansatte mer lyst til å komme på kontoret enn å sitte hjemme? Små grep kan gi stor effekt!

Siden det ofte er hunder i kontorlokalene, valgte Agria et slitesterkt mørkt velourstoff.Siden det ofte er hunder i kontorlokalene, valgte Agria et slitesterkt mørkt velourstoff.
Siden det ofte er hunder i kontorlokalene, valgte Agria et slitesterkt mørkt velourstoff.

Under pandemien forelsket mange seg i hjemmekontoret, og mange bedrifter slet med å motivere ansatte til å komme tilbake til kontoret. Men for noen ble løsningen enkel.

– Fleksibiliteten med hjemmekontor er veldig bra, men mange trenger også den sosiale biten, faglig oppdatering og kreativitet med andre, sier Marianne Einarsen, adm. dir. hos Agria Dyreforsikring med rundt 60 ansatte.

– Veldig mange kontormiljøer har et bra design, men designmøbler for kontor kan ofte oppleves litt stivt.

Selskapet hadde allerede et corporate design fra sitt internasjonale konsern, men Marianne følte noe manglet.

–  Jeg ville gi det litt mer varme, lage en avslappet atmosfære, der det er lett å sette seg ned og slå av en prat. Senke barrieren for å sette seg ned med kollegaer, eller ta en pause. Når du kommer inn skal du få en opplevelse av at det er hyggelig, at dette er et sted du har lyst til å være.

En bit av hjemmekontoret på kontoret: Nyheten Båstad modulsofa med solid rammeverk i tre. Pynt med puter, pledd og annet interiør.En bit av hjemmekontoret på kontoret: Nyheten Båstad modulsofa med solid rammeverk i tre. Pynt med puter, pledd og annet interiør.
En bit av hjemmekontoret på kontoret: Nyheten Båstad modulsofa med solid rammeverk i tre. Pynt med puter, pledd og annet interiør.

En bit av hjemmekontoret på kontoret

Løsningen ble overraskende enkel: En veloursofa fra Møbelringen. Designet for hjemmet ditt. Med masse puter og interiør. Butikken ligger bare noen hundre meter fra kontoret på Skøyen i Oslo.

– Jeg liker den butikken veldig godt, og synes de er veldig flinke til å style møblene som er utstilt. Jeg tok derfor en tur bort dit for å få litt inspirasjon, fant en perfekt sofa, og kjøpte like så godt hele pakken ferdig stylet, ler hun. En sofa med puter, pledd, et bord og designinteriør.

Grepet ble umiddelbart en suksess.

Stress ned med nyheten Stressless Berlin.Stress ned med nyheten Stressless Berlin.
Stress ned med nyheten Stressless Berlin.
Vårens mykeste nyhet? Berlin modulsofa får du akkurat så stor eller liten du vil.Vårens mykeste nyhet? Berlin modulsofa får du akkurat så stor eller liten du vil.
Vårens mykeste nyhet? Berlin modulsofa får du akkurat så stor eller liten du vil.

Et lyspunkt for de ansatte

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på «sofasonen», forteller Marianne. «Åh, det er så hyggelig» går igjen, og du ser det på bruken. Uoppfordret bruk. Du trenger ikke gå rundt på kontoret å si at nå er det på tide å ta seg en pause, smiler hun.

Små detaljer som vaser og annet interiør bidrar til en hjemmekoselig følelse, og er enkle å bytte ut når du vil endre looken litt.Små detaljer som vaser og annet interiør bidrar til en hjemmekoselig følelse, og er enkle å bytte ut når du vil endre looken litt.
Små detaljer som vaser og annet interiør bidrar til en hjemmekoselig følelse, og er enkle å bytte ut når du vil endre looken litt.

Mens vi sitter og prater kommer bekreftelsen: To unge mennesker runder hjørnet for å sette seg ned, før de får øye på oss.

– Det er veldig hyggelig når jeg kommer her en ettermiddag, og ser noen sitte med pleddet jeg kjøpte rundt seg, og har en ettermiddags-te eller kaffe. Det så vi ikke før. Da stod det en designsofa her, men ingen brukte den.

– Nå er det en møteplass, som blir veldig mye brukt. Det kan både være faglige ting, en uformell prat med lederen din, eller at du rett og slett har en pause, forteller hun.

Spesielt viktig for unge ansatte

– Vi blir ikke spesielt friske i hodet av å sitte foran skjermen i 8 timer, så det er fint å få et avbrekk for den fysiske delen, forteller Marianne. Men det er også andre gode grunner til å skape sosiale soner.

– Vi har mange unge mennesker som jobber hos oss, og for dem er det å være på kontoret veldig viktig. Der får de en vitamininnsprøytning, der kan de spørre folk, og ha et sosialt liv, i stedet for å sitte i en liten leilighet i Oslo, ganske alene.

– Hyggelige sosiale soner senker barrieren for å ta kontakt og ha en uformell samtale, enten det er faglig eller sosialt. Det kan absolutt anbefales!

Unge ansatte trenger å snakke med erfarne kolleger uten at hinderet blir så stort.Unge ansatte trenger å snakke med erfarne kolleger uten at hinderet blir så stort.
Unge ansatte trenger å snakke med erfarne kolleger uten at hinderet blir så stort.
Komfort og design. Ta en titt på bestselgeren Passion.Komfort og design. Ta en titt på bestselgeren Passion.
Komfort og design. Ta en titt på bestselgeren Passion.

Trenden sprer seg

Agria er et internasjonalt konsern, og under et besøk i Danmark så Marianne en krok der det stod to stoler.

 – Jeg spurte om de ble brukt, men, nei det ble de ikke, og da jeg fortalte om grepet i Oslo fulgte de opp med en sofa, og resultatet ble som hos oss. De ansatte forter seg å spise og løper rett ut til sofaen resten av lunsjpausen, smiler Marianne.

– Jeg har vært i mange kontormiljøer hvor det er hyggelig møteplasser, men ikke opplevd at noen har gjort det så enkelt som oss. Det trenger ikke være mer komplisert enn dette, avslutter hun med et stort smil.