Kortreist vei til drømmeland:

5 grunner til å velge Wonderland

Spør du hvilken seng mange av kundene til denne butikken sover i, er det bare ett svar: Wonderland! Og det er flere grunner til at våre kunder sover ekstra godt i disse sengene.

– Vil du ligge godt, så bør du velge Wonderland, sier Linn Scherffenberg hos Møbelringen Lofoten. I mer enn 16 år har hun hjulpet søvnige kunder til å finne drømmesengen. For mange av dem har norske Wonderland blitt en soleklar favoritt.

– Det er ofte stor forskjell på hva kvinner og menn er interessert i når de skal kjøpe seng. Menn er ofte mest interessert i det tekniske, særlig hvis sengen er regulerbar, mens kvinner er mer opptatt av det estetiske. Soverommet har for mange blitt et oppholdsrom, og design og farger skal være tidsriktig, harmonisk og vakkert.

Med Wonderland kan begge trekke et lettelsens sukk når de legger seg. For det er minst 5 grunner til at du sover ekstra godt i Wonderland:

1. Kortreist vei til drømmeland

– Kundene er veldig opptatte av å velge norsk, og Wonderland er 100 prosent norskprodusert kvalitet, forteller Linn. Møbelfabrikken ligger i Åndalsnes, midt i vill og vakker natur (kun forstyrret av innspillinger for Kompani Lauritzen).

Bare et steinkast unna ligger to lokale leverandører som produserer viktige deler til sengene. Rett over fjorden hentes all treverket, og litt lenger nedover fjorden ligger enda en leverandør, som bearbeider vakre resirkulerbare tekstiler.

Et eksklusivt ulltekstil til toppmodellene produseres hos Gudbrandsdalens Uldvarefabrik på Lillehammer, etablert i 1887 og i dag en av Europas ledende leverandører innen ulltekstil.

2. Norsk design med mange valgmuligheter

– Folk vil ha det fint og hyggelig på soverommet, gjerne skape en oase på soverommet, og med Wonderland kan du få det akkurat som du vil, forteller Linn.

– De fleste velger en kontinentalseng. Det ser luksuriøst ut og gir litt hotellfølelse. Kundene vil gjerne ha lyse farger, den nordiske stilen med lyst treverk. Veldig mange har mørke soverom, og lyse farger gir en fin kontrast. Wonderland har også en vakker ulltekstil, som særlig damene liker. Den gir ekstra liv til rommet, et mer luksuriøst preg, og regulerer også varme og fuktighet.

– Men det er uendelig med muligheter, og valgene avhenger av smaken, rommet og prisklasse. I vårt område har for eksempel mange skråtak, og da kan det fort bli en rammeseng med lave bein. Uansett hva du liker, finner du et godt utvalg tekstiler, gode farger som treffer kunden, mange modeller og forskjellige hodegavler.

Oslo nattbord med hylle og skuff – og plass til en liten plante og en liten velkomstgave til gjestene.Oslo nattbord med hylle og skuff – og plass til en liten plante og en liten velkomstgave til gjestene.
Linn Scherffenberg hos Møbelringen Lofoten. I mer enn 16 år har hun hjulpet søvnige kunder til å finne drømmesengen.

3. Justerbare soner gir god søvn

– Skal du sove godt, må du ligge godt. De fleste ligger på siden, og da er det viktig at ryggsøylen er rett. Wonderland har derfor justerbare hoftesoner der hovedtyngden av vekten ligger, og en myk skuldersone, for best mulig støtte, følsomhet og trykkavlastning.
Toppmodellen har hele tre lag med pocketfjærmadrasser som gir optimal fordeling av trykk og fasthet.

– Det er veldig enkelt å justere mykhet og fasthet, sier Linn. Beviset på at det fungerer kommer når kundene en sjelden gang skal ha ny seng. – Kunder som allerede har en Wonderland, velger også Wonderland neste gang, forteller hun.

Wonderland K8 Kontinentalseng er en av Wonderlands toppmodeller. Exclusive Pocket i både hoved- og undermadrassen gir følsom og luksuriøs fjæring som er myk i toppen, men blir fastere jo mer den belastes.

4. Du kan vaske hele sengen

– Sengen skal ikke bare være pen, men også ren, forklarer Linn. Et sunt soveklima er viktig. Wonderland er den eneste skandinaviske sengeleverandøren som tilbyr vaskbart tekstil på hele sengen, ikke bare overmadrassen. Også trekkene på undermadrassen og rammen kan tas av og vaskes.

– Med delbare glidelåser får hver enkelt del plass i en vanlig vaskemaskin, og kan vaskes på 60°C i mange år. Dette gir også sengen lenger holdbarhet.

5. Sov med god samvittighet

Wonderland er så lidenskapelig opptatt av miljø- og bærekraft, at man nesten kan bli grønn av misunnelse. De er sertifisert som Miljøfyrtårn, er medlem av Grønn Punkt Norge, og alle materialer oppfyller strenge miljøkrav.

Tekstiler, overmadrasser, trerammer, stopningsmaterialer, tilbehør og pocketfjær, er alle sertifisert av anerkjente organer som OEKO-TEX og EU Ecolabel. Tekstilene lages til og med av restprodukter fra industri, og er naturligvis resirkulerbare.

Sammen med SINTEF og NTNU har de startet Norges største miljøprosjekt for møbelindustrien, som tar for seg hele verdikjeden og skal redusere miljøavtrykket med ytterligere 50 prosent.

Pionerer innen søvnkvalitet – originalen de andre kopierte

Wonderland er også et lite norsk industrieventyr. Et eventyr på sengen. Helt siden 1969 har de forsket på søvnkvalitet og utviklet produkter og funksjoner andre har kopiert.

Det var de som fant opp overmadrassen og kontinentalsengen for bedre komfort. De utviklet materialer som transporterer bort fukt, og fant opp vaskbare trekk med glidelås (vi svetter cirka en halv liter væske hver natt). De utviklet senger som skulle holdt minst 15 år for å være mest mulig bærekraftige, og har i dag 25-års garanti på fjær og rammer.

I 2004 begynte de å samarbeide med søvnforskere på Haukeland sykehus i Bergen, og de samarbeider med SINTEF og NTNU støttet av Forskningsrådet. Alt sammen for at du skal sove bedre og for å ta vare på planeten.

Så hvilken seng bør jeg velge?

– Skal du kjøpe seng må du stikke innom en butikk, se den og prøve den, sier Linn. Farger og tekstiler vil se annerledes ut enn på nett, og det samme med modeller og størrelse. Men viktigst av alt er det å prøve sengen.

– Her er det stor forskjell på folk, smiler Linn. Noen tar bare hånden litt pent nedpå og klemmer forsiktig på overmadrassen, men du må legge deg ned og prøve din vanlige liggestilling. Da vil du raskt kjenne forskjell på madrasser, og om den bør være myk eller fast. Vi viser deg hvordan du enkelt justerer dette, og har masse kunnskap om søvn, tekstiler og modeller. Og vi har god tid.

– Skal du kjøpe seng må du stikke innom en butikk, se den og prøve den, sier Linn.