Unikt materiale gir bedre søvn:

5 myke grunner til å velge Svane®

Myk eller fast madrass? Stor eller liten kropp? Med Svane® behøver du ikke velge. Sengen tilpasser seg kroppen din.

– Svane® skiller seg ut fra andre senger med det unike materialet IntelliGel®, som gir ekstra god trykkavlastning og kroppsstøtte, forteller Torkel Olafsrud, daglig leder hos Møbelringen Follo. – Det gir ekstra god liggekomfort og bedre søvnkvalitet. Det er ekstremt viktig å ligge riktig.

I mer enn 30 år han hjulpet kunder til å finne den perfekte sengen. Og Svane® står høyt på listen. Her er 5 myke grunner til at han anbefaler Svane®:

Det unike materialet IntelliGel®, gir etter for press på akkurat de riktige stedene og støtte til resten av kroppen.Det unike materialet IntelliGel®, gir etter for press på akkurat de riktige stedene og støtte til resten av kroppen.
Det unike materialet IntelliGel®, gir etter for press på akkurat de riktige stedene og støtte til resten av kroppen.

1. Tilpasser seg kroppen din

IntelliGel® er utviklet for å gi deg best mulig søvn og hvile. Det unike materialet gir etter for press på akkurat de riktige stedene og støtte til resten av kroppen. Madrassen presser ikke mot hofte og skuldre, men former seg etter kroppen din.

– Hofte og skuldre synker litt ned i madrassen, og det føles både mykt og fast samtidig. Dette gir mindre belastning på kroppen, bedre blodsirkulasjon og dypere søvn, forklarer Torkel.

I tillegg dempes bevegelser i madrassen. – Vi snur oss ganske ofte i løpet av en natt, og våkner lett av lyder og bevegelser. Det ligger i DNA-et vårt. Med Svane® vekkes du ikke like lett når partneren snur seg. Bra for deg, og bra for forholdet!

2. Madrassen lufter seg selv

Når vi sover senkes kroppstemperaturen, og Svane® bidrar til denne prosessen. Store vertikale «lunger» i madrassene sørger for fri luftgjennomstrømning og riktig kroppstemperatur gjennom hele natten.

– Gel-materialet absorberer varme, og når du beveger deg presses luften ut. Du sover svalt hele natten, og madrassen holder seg ren og tørr. Ikke minst om sommeren er dette kjærkomment. Du sover godt, uten å bli klam og svett. Den naturlige ventilasjonen bidrar også til kortere innsovningsfase.

Med det unike IntelliGel®-materialet ligger du alltid ergonomisk riktig, uansett kroppsbygning og vekt.

3. God design og smarte løsninger

Du sover bedre når du føler deg bedre, og god design bidrar til dette. Med Svane® får du mange valgmuligheter. Lun og moderne skandinavisk stil, ikonisk stil eller mer luksuriøst klassisk design.

– Trenden nå går mot lysere farger, mer naturfarger og naturmaterialer. Men uansett hva du liker, får du mange muligheter med Svane®. Alt fra vakre norskproduserte ulltekstiler til mange forskjellige hodegavler og ben, for å nevne noe, sier Torkel.

– Svane® har også en fotgavl som dekker madrasslagene på toppmodellen Athena, noe som mange kunder blir begeistret for, eller du kan få et trekk som dekker alle madrassene. Hodegavlene festes i sengen, så du slipper å lage hull i veggen, og har tre justerbare høyder. To modeller har også overmadrassen festet til rammen, slik at den ikke sklir ut, og gir et ryddig og pent inntrykk. God design og smarte løsninger.

4. Fire mykhetsgrader i én seng

Hvordan du sover kan endre seg over tid, men med Svane® sover du godt i lang tid, uansett preferanse.

– Når du kjøper en Svane®-seng, behøver du ikke ta stilling til om madrassen skal være myk eller fast. Både overmadrass og undermadrass kan snus, og har til sammen 4 forskjellige mykhetsgrader. Dette er helt unikt, sier fagspesialisten.

Svane® Zoul Plus er en svært god kontinentalseng med 3 cm IntelliGel® og helt trekk. DuoSystem® – gir deg to mykhetsgrader i samme madrass.Svane® Zoul Plus er en svært god kontinentalseng med 3 cm IntelliGel® og helt trekk. DuoSystem® – gir deg to mykhetsgrader i samme madrass.
Svane® Zoul Plus er en svært god kontinentalseng med 3 cm IntelliGel® og helt trekk. DuoSystem® – gir deg to mykhetsgrader i samme madrass.

5. Norskprodusert og miljøvennlig

Også miljøavtrykket til Svane® skal være mykt: Kvalitetssengene produseres i Fetsund med hundre prosent ren energi. Alle møbelstoffene er OEKO-TEX®-sertifiserte, som garanterer at stoffene ikke inneholder farlige kjemikalier, og treverket til rammene kommer fra miljøsertifiserte skoger.

I stedet for å kjøpe inn deler fra andre, lager de mest mulig på egen fabrikk for å redusere transport og emballasje. De støper sitt eget skum, lager trerammene, produserer

madrassene og IntelliGel®-materialet, og rundpakker fjærmadrassene som gir mindre volum og fjerner hver tredje lastebil fra veien. Alt svinn fra egen produksjon gjenbrukes. Deler du drømmen om en grønnere planet, sover du med andre ord enda litt bedre i en Svane®-seng.

Hvilken seng skal jeg velge?

– Når du skal kjøpe seng må du rett og slett prøveligge den i butikk, sier Torkel. Her vil også farger og design se litt annerledes ut enn på nett, og du får gode tips av de ansatte.

– Når det gjelder modeller, selger vi mye kontinentalsenger, men vi ser også en økende tendens for regulerbare senger. De blir stadig mer populære. Både på grunn av komfort, men også de praktiske funksjonene. For eksempel er det langt mer behagelig å lese en bok eller se på TV, når du kan justere vinkelen på sengen. Eller for kvinner som ammer. Eller restitusjon etter trening, når du kan heve bena høyere enn hodet for bedre blodsirkulasjon. Det kan til og med redusere snorking.

Men som sagt: Prøv forskjellige senger og madrasser i butikk!

Myk mann: Fagspesialist Torkel Olafsrud hjelper søvnige kunder med å finne drømmesengen.