Vedlikehold av møbler


Når du har investert i nye møbler, er det viktig å passe godt på dem for å sikre at de varer lenge og holder seg fine. Det er lurt å tenke på bruken og velge materialer som passer til behovene dine. Møbler som blir mye brukt, spesielt i områder med mye aktivitet, trenger holdbare materialer som tåler slitasje. Derfor er det viktig å velge riktig og forstå egenskapene til materialene du velger.

I denne artikkelen vi vil fortelle litt mer om hvordan dagslys, smuss, slitasje og manglende vedlikehold kan påvirke møblene dine over tid. Unngå å plassere møblene der de blir utsatt for direkte sollys, da dette kan påvirke fargene og materialet. Smuss og slitasje er uunngåelige i bruk, men jevnlig rengjøring og omsorg kan bidra til å begrense skader. Å overse vedlikehold, som å sjelden rengjøre eller gi møblene nødvendig beskyttelse, kan føre til raskere slitasje.

Når det gjelder valg av møbelstoff, er naturfibre som ull, bomull, lin og viskose populære for sine unike egenskaper. Ull er naturlig flammehemmende og smussavstøtende, bomull er slitesterkt og absorberende, lin er kjent for sin smussavvisende kvalitet, og viskose gir en myk og behagelig følelse. Å forstå disse egenskapene kan hjelpe deg med å velge riktig vedlikehold for møblene dine. Les også mer om dette i vedlikeholdsbrosjyren vår.

Se alle våre vedlikeholdsprodukter her!

Vedlikeholdsbrosjyre

Når du skal kjøpe deg et nytt møbel, er det smart å tenke gjennom hvor og hvordan du faktisk kommer til å bruke det. Det finnes jo så mange forskjellige materialer å velge mellom, så det er lurt å velge et som passer til hvordan du vil bruke møbelet.

Vi har satt sammen denne enkle bruksanvisningen for å gi deg tips om hvordan du kan ta vare på møblene dine, så de holder seg fine over lang tid. Godt vedlikehold er viktig for å unngå for mye slitasje på overflatene.

Og husk, vedlikehold er ikke bare for å ivareta møbelets utseende – det er også viktig for at du skal kunne klage hvis noe går galt. Du har fem års garanti gjennom forbrukerkjøpsloven. Men, vær oppmerksom på at denne garantien bare gjelder for feil som er der fra fabrikken, ikke for skader som oppstår på grunn av manglende vedlikehold. Tar du godt vare på møblene dine, vil de holde seg fine og vare lenge.

5 ting som er viktig å tenke på når du skal ta vare på møblene dine:

1. Lysnedbryting:

Unngå å plassere møblene i direkte sollys, da dette kan føre til falming av stoffet over tid. Bruk gardiner eller persienner for å regulere mengden sol og lys som treffer møblene.

2. Varme

Vi tenker spesielt på varmekilder som ovner, men også varme fra sollys. Varme har spesielt stor påvirkning når møblene er forurenset av blant annet skadelige fettstoffer som ikke tåler varme, samtidig som varme tørker ut fibre. Uttørkede fibre er svært svekket, og tåler dermed mindre bruk.

3. Forurensning:

Rengjør møblene regelmessig. Tørk støv og rengjør møblene jevnlig for å forhindre opphopning av smuss. Bruk møbelbeskyttere eller møbeltrekk for å minimere eksponering for potensiell forurensning. Husk at det blir like mye støv på sofaen din som det kommer på andre overflater i rommet.

4. Slitasje:

Vurder hvordan møblene brukes og tilpass vedlikeholdet deretter. For eksempel, hvis det er et høyt trafikkert område, bør du være ekstra oppmerksom på slitasje.
Vend eller snu putene jevnlig for å jevne ut slitasjen og forlenge levetiden.

5. Vedlikehold:

Støvsuging: Støvsug møblene regelmessig for å fjerne støv og smuss som kan slite på stoffet over tid.

Flekkbehandling: Rengjør eventuelle flekker umiddelbart med egnet rengjøringsmiddel i henhold til produsentens anbefalinger.

Impregnering: Vurder å impregnere møbelstoffet for ekstra beskyttelse. Følg instruksjonene nøye for riktig påføring.
Ved å ta hensyn til disse faktorene og følge rådene gitt i brukerveiledningen, kan du bidra til å bevare møblene dine i god stand over tid.

Husk å følge produsentens instruksjoner og anbefalinger for rengjøring og vedlikehold. Ved å ta hensyn til disse rådene, kan du bidra til å forlenge levetiden til møbelet og bevare både utseendet og kvalitet i lang tid.