Terrasse og hage – lag en koselig oase uansett uterom!

Terrasse og hage – lag en koselig oase uansett uterom!

Har du lyst til å fornye hagen eller terrassen? Lag en koselig oase, enten du kun har en balkong, eller en veranda! Det finnes mange muligheter, uansett hvor mye plass du har til uteplassen din. Vi gir deg tipsene som gir deg mest mulig ut av uteplassen din. Det er ikke så mye som skal til, med et par nye hagemøbler, noen potter, planter og sommerlige tekstiler kan du gjøre store forandringer. Få inspirasjon til hage og terrasse og se hvordan du kan få et perfekt uterom, du også!

Terrasse og hageidéer

For å skape et helhetlig og gjennomtenkt uterom er det viktig å lage en rød tråd. Den røde tråen bør strekke seg gjennom valg av planter, blomster, materialer og farger. Det er viktig å merke seg at det ikke er nødvendig å gjøre stilen kjedelig og monoton selv om du ønsker en rød tråd. Tenk komplementærfarger og hva som passer sammen. Forskjellige vekster og blomster bør også passe fint sammen, slik at du får en grønn og fargerik oase. Med litt planlegging kan du oppnå soner i hagen som blomstrer på forskjellig tidspunkt – dette skaper et fint spill i uteområdet.

Det kan være lurt å holde seg til en enkel, harmonisk og avslappende fargekombinasjon i hagen eller på terrassen. Pastellfarger har en harmonisk effekt, mens en kombinasjon av sterke farger kan skape et forvirret og masete uttrykk. Et godt tips er derfor å velge seg ut noen fargenyanser og holde seg til dem. Har du en stor hage eller uteområde med flere soner, kan det være fint å mikse mer med farger enn hvis du har en balkong eller liten veranda.

Terrasse og hageinspirasjonMøblering av uteplassen – lag soner

Er du usikker på hvordan du skal få mest ut av uterommet ditt, enten det er en liten balkong eller en stor terrasse? Lag forskjellige soner som tjener forskjellig bruk og hensikt i uterommet. Uansett hvor liten plass du har bør du forsøke å få til en sone for å spise god mat og en sone for å slappe av og trekke seg tilbake.


Synes du det er vanskelig å lage soner? Start med å tenke ut hva du ønsker å bruke hagen, terrassen eller balkongen din til. Avgrens de forskjellige bruksområdene og innred uterommet i soner etter bruksområder. Kanskje ønsker du deg et lekeområde for både barn og voksne? Plasser så kosekroken lengst unna dette området. Da får du et allsidig uterom hvor både barna kan leke og du kan slappe av i skyggen – samtidig. Dette er fordelen med å ha soner i hagen eller på terrassen, det blir enklere å lokke hele familien ut samtidig, uten å nødvendigvis være sammen.


For flere møbleringstips, kan du lese vår artikkel om hvordan du bør møblere uteplassen og velge de riktige hagemøblene!Terrasse og hageinspirasjonKosekrok i skyggen

En deilig kosekrok er et must i et hvert uterom. Et loungesett er ofte en genial løsning fordi det er en allsidig løsning som fungerer like godt til gjester som til ettermiddagshvilen.


Ønsker du deg en landlig og romantisk kosekrok passer hjørnesofaen Savona perfekt! Her får du både en komfortabel og koselig kosekrok som er enkel å vedlikeholde.Terrasse og hageinspirasjonØnsker du et mer urbant og stilrent uttrykk i hegen eller på terrassen passer en Newark vinkelsofa perfekt. Her får du både stilrent design og god komfort. Perfekt til både avslapning og underholdning av gjester!Terrasse og hageinspirasjonSammenheng mellom ute og inne

Et godt tips er å skape en sammenheng mellom ute og inne. Hagen, terrassen eller balkongen føles som mer helhetlig hvis den innlemmes som en del av interiøret og materialene både inne og ute. Forsøk å møblere i grupper, slik får du størst effekt av sonene og skaper forskjellige nivåer i hagen.


Det er en god idé å kjøpe utemøbler som er enkle å flytte på. Både for å søke ly fra regnet, eller fra solen på de varmeste dagene. Malta cafésett er et perfekt sett til deg som har en balkong eller et lite uterom! Her får du en naturlig og romantisk stil med utestoler i god kvalitet! cafésettet er enkelt å flytte på og passer fint som frokostplass!Terrasse og hageinspirasjonPlanter og blomster til terrasse og hage

Uansett hvor stort eller lite uterom du har bør du forsøke å få plass til en stor krukke og noen mindre potter. Ikke bare fordi det er fint å ha blomster og planter i, men også fordi krukker og potter tilfører et harmonisk og spenstig uttrykk i uterommet. Pottene gjør det enkelt å blande vekster, farger og mønstre – bland gjerne store krukker med mindre potter.


Det er blomster og tekstiler som skaper en myk og behagelig atmosfære i sommervarmen. Hva med en stor krukke full av markblomster? Eller en gruppe med blomsterpotter fulle av hortensiaer i en varm terrakottakrukke fra HødnebøNadia krukken fra Hødnebø passer perfekt til å skape høyde i uterommet og ser både herskapelig og stilren ut på samme tid.Terrasse og hageinspirasjonBruk masse puter og tepper for å skape myke og behagelige kosekroker i hagen, på balkongen eller terrassen. Vil du ha en behagelig og nedtonet sommerstil bør du holde deg til noen utvalgte farger, mens hvis du ønsker et mer sprekt uttrykk kan du mikse og matche med mer sterke kontrastfarger. Her handler det om smak og behag, prøv deg fram og finn din sommerstil!Terrasse og hageinspirasjonTerrassevarmer og varmelampe – bruk uterommet mer!

Varmelamper har lenge vært populært på uteservering på restauranter og caféer, men nå er det også blitt veldig vanlig å ha en varmelampe hjemme. En terrassevarmer er genialt på varme vårdager eller kalde sommerkvelder, når du ønsker litt ekstra varme. De beste varmelampene bruker infrarød teknologi. Vi anbefaler Imus terrassevarmer som bruker infrarødt lys som gir god og effektiv varme til uteområdet ditt.Terrasse og hageinspirasjonNår du skal velge en terrassevarmer eller en varmelampe er det viktig å stille strenge krav til kvalitet og den må være vanntett og tåle å stå ute i norske værforhold.


For å holde varmen kan du også kjøpe noen myke og deilige lammeskinn og plassere i utemøblene dine, eller direkte på bakken. Siden lammeskinn er laget av ull er det naturlig slitesterkt og selvrensende – perfekt til bruk ute! Lammeskinnene skaper både stemning og gir god komfort, både når det er varmt og når det er kaldt.Terrasse og hageinspirasjonFor å lage god stemning er det et godt tips å kjøpe inn noen lekre lykter som du kan plassere rundt på balkongen, i hagen eller på terrassen. Lykter med levende lys er veldig stemningsfullt og skaper en magisk følelse når sommerkvelden brer om seg. Et tips er å henge lyktene rundt i noen tilfeldige trær i hagen, eller feste de opp etter en spiker i veggen.


Disse flotte lanternene gjør seg godt i uterommet og kan både lyse opp langs en sti i hagen eller bare stå for seg selv som dekor på terrassen eller balkongen.Terrasse og hageinspirasjonØnsker du en enklere og lettere stil kan noen enkle lykter med et kubbelys i gi stor effekt. Denne lykten fra Hødnebø skaper et stilrent uttrykk, samtidig som den oppleves myk og varm.Terrasse og hageinspirasjonInspirasjon til balkong og små uterom

Det går fint an å lage en grønn og romslig oase selv om du har et lite uterom. Det handler mer om bruk av møbler, plassering og luftighet, enn hvor stort uteområde du har. Du kan fint dele hagen eller verandaen inn i soner og gjøre uteområdet brukervennlig og avslappende.


Med vår modulserie Brooklyn kan du enkelt bygge din egen uteplass som kan tilpasses perfekt til den plassen du har til rådighet. Hvis du har en smal balkong kan du sette sammen et par eller kun en del av Brooklyn-serien.Terrasse og hageinspirasjonDet beste tipset til deg som har liten plass i uterommet ditt er å møblere og dekorere i høyden. Har du ikke plass til å plassere en lykt på bakken? Heng den opp i en krok. Har du ikke plass til potter og krukker med grønne vekster eller blomster kan du kjøpe eller lage et espalier og henge krukkene i. Da frigir du gulvplass som du kan bruke til utemøblene dine.Har du spørsmål eller trenger tips og råd, er du alltid velkommen til å besøke en Møbelringen-butikk og få god rådgivning! Vi snakkes!For mer hageinspirasjon, se årets hagemagasin her.Hagemøbler fra Møbelringen