Slik møblerer du uteplassen - velg de riktige hagemøblene

Slik møblerer du uteplassen - velg de riktige hagemøblene

Temperaturen stiger, og det er tid for å flytte ut. Len deg tilbake og nyt sommeren i en av våre mange behagelige hagemøbler. Enten du har hage, terrasse, veranda eller balkong, stor eller liten plass. Du finner garantert noen favoritter hos oss!

Velg hagemøbler som passer uteplassen din

Når du skal velge hagemøbler til uteplassen din, er det viktig å tenke på plass og bruksområder. Ønsker du å skape en koselig spiseplass hvor du kan invitere venner og familie til god grillmat og noe godt å drikke kan en sittegruppe ute fungere fint. Hvis du heller ønsker deg en rolig krok hvor du kan lese avisen eller invitere naboen på en kaffekopp passer et loungesett perfekt. Kanskje er et lite og koselig cafésett perfekt på balkongen din?

Hagemøbler fra Møbelringen


Enten du skal slenge deg ned i en myk utesofa eller hagesofa med komfortabel loungestemning, eller du skal sitte i flere timer ved hagebordet å underholde middagsgjester, er det viktig å velge hagemøbler av god kvalitet. Pass på at hagemøblene dine er laget i slitesterke materialer som tåler både sommervær, regn, vind og kalde vinterdager under et trekk. Det er viktig at hagemøblene dine gir maksimal avslapning og komfort til kroppen, både ryggen, armene og bena skal ha en naturlig hvileposisjon. Vær derfor nøye med å teste og prøvesitte hagemøblene før du kjøper de, slik får du et innblikk i hvordan sittekomforten er og hvordan materialene oppleves.

Loungemøbler


Velg hagemøbler i riktig materiale

Siden du kan få utemøbler laget av alt fra aluminium og tre, til natur- og plastflett/rotting, er det viktig å ha en formening om hvilket materiale som passer din uteplass best. Forskjellig materiale krever også, naturlig nok, forskjellig vedlikehold og det kan også være stor forskjell på hvor mye vedlikehold de forskjellige hagemøblene dine trenger. Utemøbler i plast kan ofte nøye seg med en vask og en renseolje. Utemøbler i tre eller naturmaterialer kan kreve mer omsorg og kreve både sandpapirpuss og et strøk med beis eller olje. Velger du å kjøpe hagemøbler i metall eller aluminium er det viktig å påføre olje slik at overflaten ikke ruster, det kan også være lurt å lakkere hagemøbler i metall slik at de holder seg lengre og ikke krever like mye vedlikehold. Det finnes også en rekke hagemøbler som er vedlikeholdsfrie. Vedlikeholdsfrie hagemøbler egner seg perfekt for deg som ønsker lange og bekymringsfrie dager i solen.


Hagemøbler fra MøbelringenSkap stemning i hagen eller på terrassen

Nye utemøbler til uteplassen din er en god investering som kan gi store forandringer og gjøre det enklere og koseligere å oppholde seg ute i det fine sommerværet. Er du heldig og har en hage eller en stor terrasse, kan du møblere med både en sittegruppe og et loungesett. Tenk etter hvordan solen stråler inn på din uteplass og møbler deretter. Kanskje er det deilig å plassere spisegruppen slik at den ikke står i direkte sollys rundt middagstider. Slik kan du spise middag i et mer svalt miljø. Eventuelt kan en paviljong eller en stor parasoll gjøre samme nytten på de varmeste sommerdagene. Har du mulighet til å skape forskjellige soner i hagen eller på terrassen kan du nyte godt av å plassere et loungesett der hvor kveldssolen gløtter frem. Da kan du nyte de siste svale solstrålene med en god kopp kaffe og noe søtt på tallerkenen i sommer.Paviljong skaper stemning uansett vær

En paviljong er det perfekte valget dersom du vil skape en intim og koselig krok hvor du kan spise ute – uansett vær og vind. Med en paviljong i hagen eller på terrassen kan du enkelt skape gode soner og det blir enklere å møblere uteplassen. En paviljong kan også fungere som et stilig partytelt eller hagetelt når du skal invitere til hagefest eller middagsselskap. Heng noen fine lyslenker langs kanten på paviljongen og sett noen flotte lyslykter langs stolpene – vipps har du en intim og varm atmosfære i kveldstimene.


Har du en solfylt hage eller terrasse kan det være både praktisk og nødvendig med en parasoll. En parasoll gir skygge og skaper et svalt miljø på varme sommerdager. En parasoll er mer fleksibel og bruksvennlig enn en paviljong, spesielt dersom du ikke har så stor plass. En parasoll kan enkelt flyttes rundt i hagen eller på terrassen og kan slås ned eller opp etter behov og ønske, enten det trengs skygge under sommermiddagen eller du ønsker å sløve i skyggen på solsengen.

Loungemøbler til hage og terrasse


Finn de perfekte loungemøblene til uteplassen

Loungemøbler passer alltid inn og kan brukes til som mangt. De egner seg godt til å slappe av i og strekke seg ut i skyggen, men fungerer også fint til en kaffekopp eller skål med is og bær i kveldssolen. Loungesett har hatt en økende popularitet de siste årene og utesofaer har aldri vært mer trendy. Det geniale med loungemøbler og loungesett er at du flytter hele stuen ut og kan nyte den samme komforten som inne i stuen, men ute under åpen himmel.

Er du opptatt av fleksibilitet og ønsker å kunne huse mange gjester kan det passe seg fint med et loungesett med tilhørende stoler og et par settbord. Slik kan du mikse og matche elementene og enkelt fjerne eller legge til flere sitteplasser ved behov. Skap den perfekte feriestemningen og føl deg komfortabel på ditt eget lille ferieresort.

Cafesett til små uterom


Utemøbler til balkong og små uterom

Har du ikke en hage eller en stor terrasse, men drømmer om koselige sommerfrokoster ute på balkongen? Da kan et lite cafesett være løsningen for deg. Skap en intim og hyggelig oase på balkongen med et cafebord med tilhørende stoler og gjerne noen grønne planter hvis du har plass til det. Et tips kan være å kjøpe blomsterpotter som kan monteres på veggen eller henge over balkongrekkverket. Noen små endringer skaper ofte store resultater på små og ellers grå balkonger. Husk også at du kan skape energi og glede i et lite uterom ved å velge et cafesett i en fresh farge eller mikse med forskjellige tekstiler og puter.

Et lite cafesett passer perfekt både til sommerfrokosten og en kaffe- eller tekopp i kveldssolen med en god bok. Har du liten plass kan et av våre modulsystemer passe deg perfekt. Her kan du tilpasse modulene, avhengig av fasong og form på uteplassen din. Sett sammen det antallet moduler du ønsker og har plass til – får du bedre plass senere kan du alltids fyll på med flere moduler.

Putekasse fra Møbelringen


Hageputer og uteputer

Uansett hva slags utemøbler du velger, har vi puter og tilbehør til utemøblene. Skap et koselig utemiljø ved å innrede uterommet med den samme følelse og stil som når du innreder hjemmet ditt. Velg myke og deilige hageputer til hagemøblene dine og sitt godt, uansett om du skal sitte lenge eller kort. Med et par stilige og freshe uteputer kan du forandre uttrykket og stilen i hagen eller på terrassen fullstendig. Miks og match med forskjellige farger og teksturer for å oppnå en koselig og avslappet atmosfære.


Nye hageputer skaper også nytt liv i gamle hagemøbler og kan fungere godt som en billig investering for å fornye uteplassen betraktelig. Det er viktig å kjøpe hageputer som er både funksjonelle, slitesterke og behagelige. Velg materialer som tåler både fukt og å ligge ute i norsk sommertemperatur. Vær modig og lek litt med forskjellige uttrykk. Du kan enkelt skape energi og glede ved å matche hageputer i mer klassisk uttrykk og puter med mer minimalistisk og moderne uttrykk. Her er det bare fantasien som setter grenser.


Det kan også lønne seg å gå til innkjøp av en putekasse eller en kasse som du kan oppbevare puter og pledd i. Hvis du kjøper en stor putekasse har du også muligheten til å raskt rydde unna leker, puter og tekstiler etter en lang dag i solen.

Ta vare på hagemøblene

Når du har funnet de perfekte hagemøblene er det viktig å ta godt vare på dem. Pass på å sikre at hagemøblene ikke ruster eller forfaller over vinteren eller i dårlig sommervær. Et møbeltrekk i et sterkt og slitesterkt materiale er viktig å ha. Møbeltrekket bør tåle både vann, snø og vind. Det bør også være enkelt å feste og løsne slik at bortryddingen blir enkel og rask.For mer hageinspirasjon, se årets hagemagasin her.Hagemøbler fra Møbelringen