Tid for innekos og hygge:

Høstens interiørtrender 2023

Organiske former, dype jordfarger, 70-tallet, naturmaterialer og lekre dekordetaljer preger høstens interiørtrend denne sesongen – gjerne satt sammen med en personlig touch. Møbelringen har tipsene til hvordan du enkelt kan skape den varme og lune stemningen hjemme i din komfortsone i høst.

Kjersti Rostad, trendekspert i Møbelringen, forteller at nå ønsker vi møbler og dekor som skaper en lun, koselig atmosfære innendørs.Kjersti Rostad, trendekspert i Møbelringen, forteller at nå ønsker vi møbler og dekor som skaper en lun, koselig atmosfære innendørs.
Kjersti Rostad, trendekspert i Møbelringen, forteller at nå ønsker vi møbler og dekor som skaper en lun, koselig atmosfære innendørs.

Den travle og sosiale sommeren er på hell, og med høstens mørke og kaldere temperatur, er det godt å holde seg inne i sin komfortsone. Da er det også naturlig med et stilskifte i hjemmet! Kjersti Rostad, trendekspert i Møbelringen, forteller at nå ønsker vi møbler og dekor som skaper en lun, koselig atmosfære innendørs.

– Høsten er en tid for innekos og hygge. Komfort er et viktig nøkkelord og da er det også naturlig å skape et hjem som tar oss med inn i komfortsonen med varme farger, avslappende lys og deilige kosekroker.

Miks trendene med din personlige stil

En høstens sterkeste trender er å holde på det personlige preget i hjemmet der du selv kan leke deg med ulike stiler. Et av Kjerstis beste tips er bruke ditt eget hjem som inspirasjon til å tenke nytt, slik at du kan kombinere det du har med nye og mer moderne møbler.

– Kjenn på hva du liker best selv og husk at det ikke er så mye som skal til for å få forandring. Kombiner trendene med ditt personlige preg til å skape den gode hjemmefølelsen for høsten. Slik kan du ta med deg høstens nyheter inn i hjemmet ditt, uten å endre hele innredningen, sier eksperten.

En av høstens mange nyheter, Falcon lenestol.En av høstens mange nyheter, Falcon lenestol.
En av høstens mange nyheter, Falcon lenestol.

– Vi vet at folk blir mer og mer opptatt av kvalitet og godt håndverk. Dette innebærer at man har en stil man kan bygge videre på og velge møbler som varer lenge, legger hun til.

Spisebord fra WoodStory, sammen med Stressless Laurel spisestol – kvalitet og godt håndverk. En stil man kan bygge videre på og velge møbler som varer lenge.Spisebord fra WoodStory, sammen med Stressless Laurel spisestol – kvalitet og godt håndverk. En stil man kan bygge videre på og velge møbler som varer lenge.
Spisebord fra WoodStory, sammen med Stressless Laurel spisestol – kvalitet og godt håndverk. En stil man kan bygge videre på og velge møbler som varer lenge.

Møbelringen er opptatt av bærekraft – slik at du kan være trygg på å kjøpe tidløse kvalitetsmøbler med god samvittighet. Dette betyr at man ikke trenger å bytte ut alt fra sesong til sesong, men i stedet gir det mulighet for å dyrke sin personlige stil med innslag fra trender og nyheter.

Sett stemningen med lune farger

De siste årene har naturlige og nøytrale farger preget basen på fargepaletten til mange nordmenn. Lyse grå- og beigetoner vil fortsette å dominere de store flatene i rommene. Dette er fargevalg som gir mange muligheter for å skape den lune høststemningen du er ute etter. Noen nye spisestuestoler, et nytt teppe eller noen nye deilige puter i sofaen kan gjøre underverker for atmosfæren i et rom.

Noen nye deilige puter i sofaen kan gjøre underverker for atmosfæren i et rom. Her sammen med Maemo modulsofa.Noen nye deilige puter i sofaen kan gjøre underverker for atmosfæren i et rom. Her sammen med Maemo modulsofa.
Noen nye deilige puter i sofaen kan gjøre underverker for atmosfæren i et rom. Her sammen med Maemo modulsofa.

– Med nøytrale basefarger som et utgangspunkt trenger du ikke å bytte ut hele møblementet for å få det den koselige høstfølelsen. I møbler og dekordetaljer ser vi gjerne mer av det mørke og lune som passer perfekt for å gi den avslappende, hyggelige stemningen. Slik kan du enkelt møblere din egen komfortsone for høstsesongen, sier Kjersti.

Særlig varme jordfarger og bruntoner vil vi ser mer av blant høstens trender. Dette passer godt sammen med de nøytrale basefargene og gjør det enkelt å skape kontraster i rommet – preget av din personlige stil. Det er lov å være kreativ og husk også at kontraster kan skapes med ulike tekstiler og spennende materialer.

Varme jordfarger og bruntoner vil vi ser mer av blant høstens trender. Deilig og avslappende soverom med Wonderland K6 kontinentalseng.Varme jordfarger og bruntoner vil vi ser mer av blant høstens trender. Deilig og avslappende soverom med Wonderland K6 kontinentalseng.
Varme jordfarger og bruntoner vil vi ser mer av blant høstens trender. Deilig og avslappende soverom med Wonderland K6 kontinentalseng.

Inspirasjon fra naturen

Det naturlige finner vi også igjen i materialene i høstens trendbilde. Mørkt treverk er noe vi ser mer og mer av, og denne trenden preger både årets høstnyheter og populære møbelklassikere.

– Møbler og dekor i treverk passer godt inn for å tilføre varme og dybde i det moderne hjem. Et tips er å la det mørke treverket gå igjen i et større møbel sammen med små dekorative detaljer som fat, en liten hylle eller lampe. Dette skaper balanse mot lysere vegger, gulv og andre møbler samtidig som det gir hele rommet harmoni, forteller Kjersti.

I tillegg vil materialer som skinn, keramikk og stein være aktuelle i høstsesongen. Slike detaljer finner vi særlig igjen i spisestuen og stuemøbler. 

– Et stilig marmorbord eller et rustikt trebord fungerer perfekt for å skape blikkfang i rommet. Sammen med praktiske pyntegjenstander som lysfat, lykter og vaser får du det lune miljøet som inviterer til høstkos og hygge.

Brooksville sofabord i eksklusiv Emperador-marmor.Brooksville sofabord i eksklusiv Emperador-marmor.
Brooksville sofabord i eksklusiv Emperador-marmor.

Tilbake til 70-tallet

Ifølge Kjersti i Møbelringen vil vi i høst se sterke referanser til 70-tallet. Flere elementer domineres av varme nyanser fra jordens farger. Også her vil de brunlige tonene være gjeldende - innred med vakre skjenker, myke tepper, farget glass og spennende pyntegjenstander for å få en perfekt kombinasjon med hint fra 70-tallet sammen med det moderne interiøret. 

Epos hvilestol er en retroinspirert serie fra Brunstad. Her en variant i fåreskinn og hvitoljet eik.Epos hvilestol er en retroinspirert serie fra Brunstad. Her en variant i fåreskinn og hvitoljet eik.
Epos hvilestol er en retroinspirert serie fra Brunstad. Her en variant i fåreskinn og hvitoljet eik.

– Tenk gjerne ton-i-ton der du kombinerer lysere og mørkere nyanser av en brun hovedfarge. Vær heller ikke redd for å leke deg med fargeinnslag fra puter og dekorinteriør i dype grønn – og gultoner. Dette skaper nydelige kontraster samtidig som du bevarer den komfortable, rolige stemningen vi er ute etter denne sesongen, forklarer Møbelringens trendekspert.

Organiske former

Organiske former i interiøret har blitt mer og mer populært de siste årene. De harde kantene og den mer maskuline stilen er nå byttet ut med avrundede og myke former. Kjersti sier at trenden fortsetter utover høstsesongen og en god stund fremover. 

– Dette bidrar til å skape harmoni i interiøret. Både runde og ovale former bryter opp med de harde linjene i et rom, og gir en mer avslappet følelse som mykner opp hjemmene våre, forklarer eksperten.

– Organiske former i møbler bidrar til å gi et eksklusivt, men samtidig behagelig inntrykk. Vi ser at flere nå går for runde spisebord og buede former på møbler. Sammenlignet med et rektangulært bord vil et rundt bord i spisestuen være mer plassbesparende samtidig som det er enklere å skape en intim og sosial atmosfære. 

Organiske former i møbler bidrar til å gi et eksklusivt, men samtidig behagelig inntrykk. Her er en av høstens mange nyheter, spisestueserien Collum, fra danske PBJ Designhouse. Her sammen med en annen nyhet fra samme leverandør; spisestolen Artus.Organiske former i møbler bidrar til å gi et eksklusivt, men samtidig behagelig inntrykk. Her er en av høstens mange nyheter, spisestueserien Collum, fra danske PBJ Designhouse. Her sammen med en annen nyhet fra samme leverandør; spisestolen Artus.
Organiske former i møbler bidrar til å gi et eksklusivt, men samtidig behagelig inntrykk. Her er en av høstens mange nyheter, spisestueserien Collum, fra danske PBJ Designhouse. Her sammen med en annen nyhet fra samme leverandør; spisestolen Artus.

Hos Møbelringen finner du et stort utvalg av møbler med myke linjer og runde former som passer perfekt inn blant høstens trender. Hva med en teddybjørn-stol du kan synke ned i når høstmørket kommer, eller en stor hjørnesofa i mykt tekstil med plass til hele familien?

Bellagio sofa er både stilig og komfortabel, og er et flott blikkfang i ethvert hjem.Bellagio sofa er både stilig og komfortabel, og er et flott blikkfang i ethvert hjem.
Bellagio sofa er både stilig og komfortabel, og er et flott blikkfang i ethvert hjem.

Det lille ekstra

Interiørdekor og pynt løfter et hvert rom, men dette kan være så mye enn bare tradisjonelle pyntegjenstander. I høst tipser Kjersti deg om å kombinere det stilige med det praktiske. 

– Hva med å få inn en ny hylle på stueveggen eller ved spiseplassen? En hylle er ikke bare en hylle. Et slikt møbel med lekre pynteting og personlige objekter gir rommet det lille ekstra, både av stil og personlighet.

I høstmørket er det også viktig å lyse opp tilværelsen med stemningsfulle lamper og andre lyskilder. Riktig belysning har mye å si for atmosfæren i rommet og bidrar til å skape riktig stemning. 

– Lamper er både funksjonelle og dekorative innslag. I stuen og i kosekroken ønsker du et varmt og avslappende lys for å skape den gode, lune stemningen i høstmørket. Dette fungerer også ypperlig som dekorlys på en skjenk eller et lite sidebord. Har du en lesekrok eller kontorplass trenger du en lampe med sterkt og godt lys. 

Så la detaljene skinne og bruk belysning, puter, speil, bilder og planter til å sette prikken over i'en!