Trend / Inspirasjon:

Høstens interiørtrender 2022

Spennende tekstiler og teksturer, dype farger, og luksuriøse senger er med oss videre inn i høsten. Møbler som varer står fortsatt høyt på ønskelisten, og nå skal de aller helst være skreddersydd til dine behov. Her er høstens 8 viktigste interiørtrender.

Når sommeren er over kjenner mange på behovet for å markere dette også i interiøret hjemme. Mørkere kvelder og lavere temperaturer inspirerer til et stilskifte som også i år innebærer dypere farger og spennende teksturer. Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger ser en klar tendens til at folk er mer opptatt av både naturmaterialer og varighet på møbler og tekstiler, og tror denne trenden bare vil blir sterkere i tiden fremover.

– Vi ser at de store svingningene i trender begynner å roe seg noe, og at stadig flere ønsker seg en stil som de kan bygge videre på, fremfor å bytte ut fra sesong til sesong. Det rimer godt med filosofien til Møbelringen om å dyrke en personlig stil og velge møbler som varer lenge, sier hun.

Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger ser en klar tendens til at folk er mer opptatt av både naturmaterialer og varighet på møbler og tekstiler.Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger ser en klar tendens til at folk er mer opptatt av både naturmaterialer og varighet på møbler og tekstiler.
Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger ser en klar tendens til at folk er mer opptatt av både naturmaterialer og varighet på møbler og tekstiler.

Trend: Møbler skreddersydd for dine behov

Nå skal ikke vi tilpasse oss møblene – møblene skal tilpasse seg oss. Alt fra sofa og spisebord, til skjenk, vitrineskap og seng kan nå i mange tilfeller skreddersys til din stue eller ditt soverom. Tendensen er at vi forventer å kunne velge materialer, størrelser og design selv, forteller Kjersti.

– Om vi tilbringer mesteparten av kvelden ved spisebordet, og lever for å invitere familie og venner til hyggelige måltider, forventer vi at spisebordet kan tilpasses dette. Både med tanke på størrelse og materialer. På samme måte er det en selvfølge å ha muligheten til å skreddersy sofaen til å tåle ekstra hard behandling fra dyr eller barn, for eksempel, sier hun.

Hos Møbelringen kan svært mange av møblene skreddersys dine ønsker. Woodstory selges eksklusivt hos Møbelringen, og det danske designmerket lar deg velge og vrake i muligheter når ditt drømmemøbel skal designes.Hos Møbelringen kan svært mange av møblene skreddersys dine ønsker. Woodstory selges eksklusivt hos Møbelringen, og det danske designmerket lar deg velge og vrake i muligheter når ditt drømmemøbel skal designes.
Hos Møbelringen kan svært mange av møblene skreddersys dine ønsker. Woodstory selges eksklusivt hos Møbelringen, og det danske designmerket lar deg velge og vrake i muligheter når ditt drømmemøbel skal designes.

Trend: Naturmaterialer blir stadig viktigere

Naturmaterialer som tre er en av høstens viktigste tendenser. Møbelserien Woodstory, som du får eksklusivt hos Møbelringen, lar deg skreddersy møblene etter dine ønsker og behov.

Naturmaterialer som tre, lin, og ull blir stadig viktigere. Denne høsten vil ulike typer treverk fortsette å spille en stor rolle i trendbildet. Spisebord, skjenker og vitrineskap i tre har en varighet i seg som treffer midt i høstens tendenser. I tillegg scorer disse materialene høyt med tanke på bærekraft og varighet.

– Vi ser en dreining mot de mørkere fargene på tremøblene våre, og både valnøtt, mørkpigmentert ask og eik er svært aktuelle nå i høst, forteller Kjersti.

Mørkt treverk – dette skapet fra Woodstory leverer på flere av årets viktigste møbeltrender. Mørkt treverk – dette skapet fra Woodstory leverer på flere av årets viktigste møbeltrender.
Mørkt treverk – dette skapet fra Woodstory leverer på flere av årets viktigste møbeltrender.

Trend: Vi velger møbler som varer

En trend vi har sett i flere år allerede, er å investere i kvalitetsmøbler som varer. Vi velger for eksempel spisebord i treverk, eller en sofa i lunt ullstoff, lin eller skinn. Materialer som blir finere for hvert år vi bruker det, og som får en unik patina.

– Tre blir bare vakrere med årene, og vil være blant de møblene du tar med deg videre inn i sesong etter sesong, og år etter år, sier Kjersti fra Møbelringen.

Hun minner om at det er vel verdt å investere litt tid, og noen kroner, i å stelle godt med favorittmøblene dine. Er du flink til å ta vare på møblene dine med gode vedlikeholdsprodukter, holder de seg pene lenger. Spisebordet bør for eksempel rengjøres med så lite vann som mulig, og med vaskemidler som er laget spesielt for treverk.

Trend: Spennende tekstiler og teksturer

Myke stoler i teddystoff, pledd i deilig, myk ull, en pyntepute i velur, eller en skinnfell drapert over sofaen – når høsten kommer trekkes vi mot materialer som føles gode å ta på. Fargepaletten her strekker seg fra det helt lyse og sobre, til de dype rust- og jordtonene.

– Nordmenn er generelt veldig glade i hygge og kos, og det preger interiøret i hjemmene våre. Samtidig vil vi at det skal se pent og inspirerende ut. Da er for eksempel en sofa eller stol i bouclé eller teddystoff, den perfekte kombinasjonen. Pen å se på, og i et mykt og sanselig materiale.

Når høsten kommer trekkes vi mot materialer som føles gode å ta på.Når høsten kommer trekkes vi mot materialer som føles gode å ta på.
Når høsten kommer trekkes vi mot materialer som føles gode å ta på.

Trend: Det viktige tilbehøret: Puter, pledd, gulvtepper og dekor

Små endringer kan gjøre stor forskjell, og du kan enkelt tilsette tilbehør som gjør at rommet føles nytt selv om møblene er de samme. Har du en nøytral sofa kan du enkelt tilsette puter i trendnyansene for å få den oppdateringen du ønsker deg. En bokhylle får et nytt uttrykk om du gjør plass til noen vakre dekorgjenstander. Pledd kan danderes over ryggen på godstolen, som fort kan bli husets mest populære hvilestasjon.

Ikke minst er det fokus på gulvet i høst. Gulvtepper er i vinden, og i tillegg til å gjøre livet lunere for kalde høst- og vinterføtter, vil et teppe med sterke farger eller mønstre virkelig bidra til å forvandle rommet. Store gulvtepper gir et eksklusivt og luksuriøst uttrykk, i tillegg til at det lar deg skape definerte soner i rommet.

Gulvtepper er i vinden og gjør livet lunere for kalde høst- og vinterføtter.Gulvtepper er i vinden og gjør livet lunere for kalde høst- og vinterføtter.
Gulvtepper er i vinden og gjør livet lunere for kalde høst- og vinterføtter.

Trend: Fin fargebruk

Etter noen år med mye tid innenfor hjemmets fire vegger, har mange av oss malt minst ett rom – eller i alle fall tenkt tanken. For 2022 deler myke og duse pasteller scenen med en dypere og rikere fargepalett. På den ene siden har vi behov for stillhet og ro hjemme, på den andre siden er vi overmodne for å teste ut nye sider av interiørpersonligheten vår.

Gult i alle varianter har fått fotfeste i norske hjem. Alt fra de helt lysegule pastellene til de dype okertonene er aktuelle. Gult gir positive assosiasjoner til sol og varme, gir rommet en fin energi, og er spesielt lekker mot mørkt treverk.

Også nyanser av dempet rosa, rødbrun og beige er populære farger, som gir deg en rolig og nøytral bakgrunn for møblene dine. Lune farger som gråbeige, også kalt greige, og nyanser av grått, er gode basisfarger som ikke forsvinner fra fargekartene.

Men det er rom for sprekere farger også, forteller Kjersti i Møbelringen.

– Dempede og nøytrale farger kan fint kombineres med sterkere farger. Du kan for eksempel velge en dypere farge på sofaen, og balansere med mer nøytrale vegger. Tilbehør som tekstiler, puter og pledd er også en fin måte å få mer farge inn i interiøret ditt.

Tips! Er du usikker på om en ny farge er noe for deg? Test det ut ved å male én vegg før du fargelegger hele rommet. Det kan også være en idé å tilsette tekstiler, puter, pledd eller dekorgjenstander i den aktuelle fargen – kanskje er det nok til å få rommet til å føles nytt?

Trend: Vi går i hi –  i komfortable senger og deilig sengetøy

Mørketiden får oss til å trekke under dynen og nyte lange morgener i sengen. En av årets sterkeste trender er at vi investerer i komfortable senger som sikrer nattesøvn og hvile i en hektisk hverdag. Hotellstilen har dominert soverommene våre i mange år allerede, og vi ønsker oss fortsatt et snev av luksus – i form av kvalitetsmaterialer og en behagelig fargepalett.

Hotellstilen har dominert soverommene våre i mange år allerede, og vi ønsker oss fortsatt et snev av luksus – i form av kvalitetsmaterialer og en behagelig fargepalett.Hotellstilen har dominert soverommene våre i mange år allerede, og vi ønsker oss fortsatt et snev av luksus – i form av kvalitetsmaterialer og en behagelig fargepalett.
Hotellstilen har dominert soverommene våre i mange år allerede, og vi ønsker oss fortsatt et snev av luksus – i form av kvalitetsmaterialer og en behagelig fargepalett.

Flere sengeprodusenter leverer nå senger med ulltekstiler, som treffer høstens soveromstrend midt i blinken. Kombinasjonen av grove materialer som ull sammen med mykt sengetøy, skaper en lun og innbydende stemning – perfekt for kalde høstmorgener.

Trend: Hageliv hele året

Er det én ting vi virkelig lærte under pandemien, er det at uteplassen – uansett om du har hus eller leilighet, hage eller balkong – kan brukes hele året. Uterommet bør ikke forbeholdes sommervarme dager og netter, men også tas i bruk gjennom høst, vinter og vår.

Du kan enkelt skape en lun og koselig utestue med varme pledd av ull eller dun, myke puter og saueskinn. En bålpanne skaper hyggelig stemning, og lyslykter lyser opp når kveldene blir mørkere. Heng gjerne opp noen lyslenker – du må ikke vente til jul med å lyssette hagen.

Du kan enkelt skape en lun og koselig utestue med varme pledd av ull eller dun, myke puter og saueskinn.Du kan enkelt skape en lun og koselig utestue med varme pledd av ull eller dun, myke puter og saueskinn.
Du kan enkelt skape en lun og koselig utestue med varme pledd av ull eller dun, myke puter og saueskinn.

Tips! Få stilhjelp i butikken

Det er ikke bare på tekniske detaljer du kan få hjelp hos Møbelringen. Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at de ansatte sitter på masse kunnskap og stiltips – og at de gjerne hjelper deg om du vil ha innspill, også på farge- og materialvalg.

– Det er veldig morsomt å få være med og veilede de som kommer inn i butikken og vil ha råd, og vi opplever at folk setter stor pris på fagkunnskapen og innsikten vi sitter på. Jeg tror ikke folk vet hvor mye hjelp de kan få om de kommer innom, sier hun.

Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at de ansatte sitter på masse kunnskap og stiltips – og at de gjerne hjelper deg om du vil ha innspill, også på farge- og materialvalg.Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at de ansatte sitter på masse kunnskap og stiltips – og at de gjerne hjelper deg om du vil ha innspill, også på farge- og materialvalg.
Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger forteller at de ansatte sitter på masse kunnskap og stiltips – og at de gjerne hjelper deg om du vil ha innspill, også på farge- og materialvalg.