Trend / Inspirasjon:
Norsk møbeldesign fra Hødnebø - Varighet, kvalitet og personlig stil

Møbler av høy kvalitet som skal vare livet ut er grunntanken til Hødnebø, og den norske merkevaren vil at møblene deres skal brukes til mer enn å bare stå til pynt.

Helt fra oppstarten i Risør i 1904 har navnet Hødnebø vært assosiert med kvalitet og solid, norsk design fra fabrikken Stian K. Hødnebø og sønns Møbelfabrikk. Siden den gang har både navnet og produksjonsmetodene forandret seg, men den dag i dag er det fortsatt varighet og klassisk stil som kjennetegner møblene.

Norske navn på møblene

Som et tydelig nikk til den historien merkevaren bygger på er alle møblene i Hødnebø-kolleksjonen gitt norske stedsnavn. Et eksempel er stolen Risør, som ble designet av Olav Hødnebø på 1950-tallet, da med navnet Relax. Stolen er inspirert av den klassiske safaristolen, men har et skandinavisk uttrykk i farge- og materialvalg.

Hødnebø Hellesund modulsofaserie, Hødnebø Risør stol.Hødnebø Hellesund modulsofaserie, Hødnebø Risør stol.
Hødnebø Hellesund modulsofaserie, Hødnebø Risør stol.
Hødnebø Risør detaljerHødnebø Risør detaljer
Hødnebø Risør detaljer

Salgs- og innkjøpskoordinator i Hødnebø, Irene Sørensen, mener at et typisk Hødnebø-møbel kjennetegnes av et tidløst design og god kvalitet.

– Hødnebø-møbler har vært gjennom en modernisering de siste årene, samtidig som vi har tatt vare på de klassiske elementene. Før i tiden var tremøbler i for eksempel flammebjørk hovedfokuset i utvalget vårt, og selv om det fortsatt er treverk i Hødnebøstudio, gir det et helt annet uttrykk når det settes sammen med en moderne sofaserie, sier hun.

Bredt utvalg møbler og tilbehør

Selv om mange kanskje umiddelbart tenker sofa eller lenestol når de hører navnet Hødnebø, er det ikke det eneste de har å by på. Også sofabord, spisebord, konsollbord, hyller og vitrineskap i den klassiske Hødnebø-stilen finnes tilgjengelig – klart til å gi deg et personlig og elegant hjem. I tillegg til større møbler, består utvalget av en rekke lekre pyntegjenstander og puter.

Alle dekorartiklene i Hødnebø sin kolleksjon er nøye utvalgt for å passe til møblene både i farger og materialer. Målet er å gi kundene muligheten til å mikse og sette sammen slik at alle kan finne sin personlige stil hjemme.

Personlig stil og skreddersøm hjemme

I takt med at samfunnet forøvrig har beveget seg i retning av å være mer skreddersydd for hver enkelt, har også Hødnebø skapt møbler som kundene kan tilpasse sitt behov. Modulsofaene kan bygges ut i størrelse og antall sitteplasser, det er mulig å velge både materialer og farger, og sofabena kommer i flere utførelser.

Hødnebø puter og interiørartiklerHødnebø puter og interiørartikler
Hødnebø puter og interiørartikler

– Vi har egen fabrikk på sofa og stoler, med et rikholdig tekstil- og hudutvalg. Så godt som alle sofaer i Hødnebø-kolleksjonen tilbys som fullskala modulsystem der kunden kan velge alle detaljer selv. Spisebord lages opp til 5 meter og her kan også kunden velge det som passer dem best, forteller Irene Sørensen.

Inspirasjonen til de nye kolleksjonene henter de både fra det som har vært, men også ved å se fremover. Sørensen mener at ved å gjenspeile den kvaliteten Hødnebø alltid har vært kjent for, og i tillegg tilføre noe nytt, kan skape nye klassikere.

– Vi reiser jorden rundt på messer og trendseminarer og finner inspirasjon til nye innslag i møbelkolleksjonen – samtidig er det viktig for oss å ikke glemme vår Hødnebø-tradisjon og de gamle modellene. Nye design kommer som en kombinasjon av disse to. Det viktigste for oss er uansett at Hødnebø skal være møbler for livet, avslutter hun.